Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka nowa

soczewica

Polecane posty

Gość taka nowa

kupilam woreczek czerwonej soczewicy a teraz sie zastanawiam co z niej zrobic dobrego moze mi ktos podpowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka nowa
te juz przegladalam myslalam o czyms nowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy ile tego będziesz
WSZYSTKIE 23 000 ? ? ? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ja proszę o przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blackcat
a ja z soczewicy robie kotleciki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zupe i dodaje do sałatek. Ale raczej zieloną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To podaje :D Podam przepis na sam farsz bo ciasto pewnie każdy wie co i jak. Soczewicę zalewam ciepłą wodą by zmiękła.Zawsze robie to na na noc,ale myślę że 3-4 godziny moczenia swobodnie starczy.Po tym czasie wylewam wodę w której się płukała,płucze soczewicę świeżą wodą.I gotuje na wolnym ogniu do miękkości.Kiedy soczewica ostygnie to miele w maszynce do mięsa.Cebulę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na oleju.Cebulę dodaje do wystudzonej soczewicy,dodaje 2 całe jajka,sól i pieprz do smaku,troszkę bułki tartej (nie daje konkretnej proporcji ,,dodaje na oko") Jeśli farsz jest za suchy to dodaje troszkę wody. Soczewicy mam 30-40 dag.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moi to myślą że jedzą pierogi z mięsem :D I niech sobie tak myślą :D :P Nie będę ich wyprowadzała z błędu :classic_cool: Moi dwaj panowie nie są wybredni co ugotuje to wytrąbią. Ja np je dengo dnia przygotowuje sobie farsz od a do z i wkładam do lodówki.A drugiego to już tylko ciasto i lepimy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×