Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

nerwica, depresja i bezsenność, leczenie mało daje

Polecane posty

hej, mam prawie 20 lat i od dwóch ciepię na depresję i bezsenność, cierpialam tez na hipochondrię, chodzę do psychiatry, jestem na lekach przeciwdepresyjnych trittico na noc i na dzien fluoksetyna, dlugo bylam uzalezniona od zolpidemu na spanie... nadal nie dypiam dobrze, denerwuje mnie dosłownie wszystko, a najgorsze ze leki tak niewiele dają, nie mam siły do życia, zamartwiam się ze zachoruje powaznie na serce albo na raka przez to wszystko :( dodam ze mam ojca alkoholika i nadal z nim mieszkam gdy są wakacje, niestety wydaje mi się że to duża przyczyna mojego niskiego puczucia wlasnej wartosci, nerwiicy i depresji :( nie wiem juz sama co robic, planuje isc do psychologa ale po pierwsze mi wstyd, a po drugie wydaje mi się to głupie ze komus pogadam o swoich problemach. czesto nie chce mi sie wstac z lozka, nudze sie czesto w nocy, mimo tabletek, nie mam sily na kontakty z ludzmi, na zabawe, jestem straszna perfekcjonistka bo mama wiecznie na mnie krzyczala gdy cos bylo nie tak zrobione :( duzo jescze moglabym powiedziec, co myslicie o wizycie u psychologa? czy za to sie placi? czy jesli pojde ze skierowania od rodzinnego to on potraktuje moj problem i moje choroby powaznie?????

Gość kurcze mam tak samo
tyle ze moj ojciec nie jest alkoholikiem ale ma okropny charakter i mam go serdecznie dosc!! an doatek mieszkam z nim caly rok:(( we wlasnym domu cuzje sie jak w wiezniu..:(( ale do zadnego elkarza nie chodze:/ sama sobie wmawiam ze musze sie wziasc w garsc na tym sie konczy...jESLI ty masz odwage to idz do teog psychologa bo on jest profesjonalita i napewno pomoze :) wreszcie bedziesz mogla normlanie zyc

szukam ludzi ktorzy maja podobny problem bo to zawsze dodaje otuchy a do psychologa chyba jednak pojde......

Gość liddella
ale dlaczego tak masz? co jest powodem Twojej depresji?

witam:) cóż... u mnie apogeum było w lutym tamtego roku czyli już 1,5 roku. W marcu trafiłam do psychiatry i jeszcze przez tamte wakacje chodziłam, ale co to jest psychiatra, on tylko ustawia leki:O też mam fleuksycynę a na noc pramolan. i MB6. leki odstawiłam teraz biorę sporadycznie seronil. Do psychologów chodziłąm dwóch, teraz do 1 z czym, że moja pani najkochańsza jest na urlopie i teraz żyję na pograniczu już miesiąc. Jutro idę po skierowanie do gastrologa. Boję się, że mam raka jelita grubego, albo inne świństwo, spowodowane z pewnością bulimią. I co??? tak czy tak umrę. Wieć teraz powinnam korzystać z życia maxymalnie, a ja wyłączam tel na całe dnie i pół dnia chodzę w piżamie. nie wiem czy kiedyś będzie normalnie, ale mam nadzieję.