Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deprim to za malo

DEPRESJA - I CO DALEJ ?

Polecane posty

Gość deprim to za malo

witam, wlascwie nie wiem od czego zacząć... podejrzewam u siebie depresję, moj smutek trwa już 7 miesięcy, i jest taki dziwny, mam wrażenie ze chce zostać na zawsze :( staram sie jak mogę : wychodzę do ludzi, uprawiam sport, dużo pracuje - ale wciaz jest we mnie ten smutek, moge rozpłakać sie na zawołanie..., nic nie cieszy postanowiłam sobie pomoc i iść do psychologa, ale nie wiem jak zacząć szukanie, moze być prywatny - nie wiem czy nie lepiej - nie wiem tez czy bede potrafiła z nim rozmawiać czuje sie jak zero , jestem tak bardzo zmeczona, ze wydaje mi sie ze kiedyś nie dam rady iść do pracy, czesto odczuwam lęk, przed niczym, po prostu :( Jest tu ktoś kto jest w trakcie leczenia, albo przeszedł je juz? jak znaleźliście psychologa? jak sobie pomóc? co mogę przeczytać? czy warto szukać pomocy ? znacie może dobrego psychologa zajmującego się tematyką depresji z trójmiasta??

Gość wnuk smirnofa
postraj sie o dobra diagnoze. depresja zaburza funkcjonowanie neuroprzekaznikow w mozgu i moze byc leczona wylacznie farmakologicznie. ale nie ma sensu ladowac w siebie psychotropow lub innych srodkow bez porzadnej diagnozy a przede wszytskim bez opieki psychologicznej jelsi chcesz kiedykolwiek odstawic te srodki. dobrego psychologa trudno znalezc. szukaj tak dlugo dopoki masz sile bo kiepski ci nie pomoze.

Gość wnuk smirnofa
glen w czasie depresji zachodza CHEMICZNE zmiany w mozgu i NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI zeby cofnac je bez lekow.

Gość noxxxman
spróbuj paxtin

Gość wnuk smirnofa
tyle sie o tym mowi i ciagle sa ludzie, ktorzy wierza ze wystarczy powiesic nad lozkiem kartke z napisem zycie jest piekne i czytac przed snem.

Gość deprim to za malo
podejrzewam, ze może bez leków sie nie obyć ale wolałabym jak najmniej ... stawiam na dobrą psychoterapię - może znajde przyczyny , moze siebie znajde własnie : po czym poznać dobrego psychologa?

Gość ty glen za to prowadzisz
idealny tryb życia nie wychodzenie z domu i przesiadywanie na babskim forum 24 h na dobe - gratuluję :o

Gość wnuk smirnofa
powodzenia. poki jeszcze masz sile szukaj dobrego psychologa

Gość deprim to za malo
zgadzam sie z wnukiem : niby wiem ,ze mam wiele, ze nie powinnam narzekac, ze są osoby które moga pozazdrościc mi życia ale... to, ze to wiem nic mi nie daje, jest to dla mnie taka "wartość zerowa " :(

Gość ux5
masz faceta?

Gość wnuk smirnofa
glen tez ma czesc racji. jelsi juz zaczniesz terapie to potraktuj to jako sygnal ostrzegawczy. jedz sobie na wakacje, zmien zycie - rob to na co masz ochote bez poczucia winy. lepiej wylaczyc czerwone swiatlo i raz dac sie potracic przez samochod niz cale lata przejmowac sie ze cie poraci siedzac w lozku we wlasnym pokoju z depresja

Gość wnuk smirnofa
glen dobry psycholog nie da jej zbyt duzej dawki lekow i nie zostawi samej sobie.

Gość wnuk smirnofa
glen ale przy depresji to nie wystarczy. to jest ciezka choroba

Gość deprim to za malo
własnie kiedyś już miałam podobne stany ale po prostu potrafiłam wziąc sie w garść, zapęłnić zycie zajeciami i w końcu przechodziło ale teraz to w moim odczuciu ten smutek jest o wiele silniejszy a ja sie czuje bezsilna tak bardzo, ze aż mnie zaniepokoilo ux5 - nie, własnie rozstanie wyzwoliło ten smutek, ale to juz ie jest żałoba, to juz za dlugotrwa

Gość deprim to za malo
glen - no to czekam na pomysły zmiany zycia?

Gość wnuk smirnofa
sie czuje bezsilna tak bardzo, ze aż mnie zaniepokoilo nareszcie. powinno cie zaniepokoic ze sie zbieralas. nie mozna zawsze sprostac zadaniom na 5-tki.

Gość deprim to za malo
dlatego szukam DOBREGO psychologa

Gość ja miałam tak samo jak
twój znajomy przeszłam piekło na ziemi przez dragi, dopiero jak to rzuciłam, a było kurwa straszzzzzzzzznie ciężko się od tego uwolnić, deprecha zniknęła :)

Gość psycholog nie przepisuje
dragów tylko psychiatra

Gość glen b byłeś uzależniony
?? czy nadal jesteś?

Gość wnuk smirnofa
autorko - po prostu szukaj normalnego czlowieka. nie paniusiowatej kobiety dumnej ze jest psychologiem wspolczujaco kiwajacej glowa. nikogo subtelnie wspolczujacego. kogos kto zadaje trafne pytania i duzo rozmawia a nie podpiera sie naiwnymi pseudointelektulanymi teoriami. powodzenia

Gość deprim to za malo
.. ale kto leczy depresję ? psycholog w pierwszej kolejności? kogo szuakć psychologa czy psychiatry ?

Gość wnuk smirnofa
glen ty piszesz jakbys byl totalnie pierdolniety

Gość a skąd jesteś deprim
?? glen sądzę, że nadal jesteś uzależniony

Gość deprim to za malo
dziękuje wnuk za dobre rady i słowo otuchy :)

Gość deprim to za malo
z Trojmiasta

Gość glen masz racje
ja przeszłam uzależnienie, załamanie, depresje, nerwice wszystko to przez dragi uspokajające i antydepresanty popieram cię w pełni

Depresję się leczy i to świetnie!! Tak jak już tutaj napisano, to kwestia zaburzonego funkcjonowania neuroprzekaźników. Leki po prostu przywracają wszystko do normy. Po co się męczyć, zwłaszcza jeśli trwa to juz tyle czasu. Teraz coraz bardziej nakręcasz się swoim stanem. Trzeba iść do psychiatry i już. Pozbyć sie głupiego wstydu, przecież to nie wstyd walczyć o samą siebie!!! Gdzie szukać dobrego specjalisty? Poszukaj na stronach Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Kiedyś mieli listę certyfikowanych przez nich terapeutów.

Gość wnuk smirnofa
psychologa. psycholog ma kontakt z lekarzem ktory przepisze leki. i lepiej szukac psycholga ktory pracuje w szpitalu, na oddziale. takiego ltory widzial na oczy czlowieka z depresja a nie takiego, ktory skonczyl psychologie spoleczna i godzi pary malzenskie. pytaj jaka ma specjalizacje - powinien miec kliniczna.