Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fankalanka

jaki brzuch w 5 miesiącu?

Polecane posty

Martwie sie. I to cholernie. Jutro zaczynam piąty miesiąc, a mój brzuszek... jest jakbym byla w 2-3cim... Rodzina się dziwi, koleżanki nie dowierzają ciąży.. Może to dlatego ,ze jestem i bylam ogólnie potężna i szeroka w biodrach i tyłku.. Ruchy dziecka już czuję, niemocne, ale wiem ,ze tam sobie pływa. Jest jeszcze ktoś, kto w5-tym miesiacu nie mial sie czym pochwalić i ma zdrowego dzidziusia?

Gość nie martw się..
to normalne... znam niektóre kobiety już, które urodziły zdrowe dzieci a w dziewiątym miesiącu były, wyglądały jakby były w 3,4... to zależy już indywidualnie od każdego z nas :) po niektórych nawet nie znać, że są/były w ciąży...

Nie masz się czym martwić, wręcz przeciwnie. Ja w piątym też praktycznie brzuszka nie miałam, w sumie w ósmym dopiero zrobił się taki naprawdę widoczny, ale też nie jakiś ogromny, wszyscy mi mówili że to pewnie dzidzia mała itp a ja urodziłam zdrową dziewczynkę, ważyła 3600g i mierzyła 51 cm, mało tego podobno miałam strasznie dużo wód płodowych, przy porodzie lekarz nie mógł się nadziwić że w tak małym brzuchu można zmieścić tak dużo;) ale zaraz po porodzie cały brzuch opadł i właściwie nie było widać że byłam w ciąży. Także naprawdę nie masz się czym martwić:) dla pewności zrób usg:) Życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania:) p.s a może potrzebujesz ciążowe ubrania ? Mam jeszcze po sobie jakieś:) wiesz.. teraz nic nie widać ale w końcu coś tam będzie;)

Gość amingora
do całej reszty-jestem zainteresowana ubrankami dla chłopca po okazyjnej cenie(urodzi sie w listopadzie) najchetniej bluzeczki ,spodenki itp mój meil asienka27wawa@gazeta.p l osobiście mam do sprzedania jeansy DOROTHY PERKINS ROZM38 jak na moje oko dużo większe podaje wymiary długośc całkowita-108 cm długośc nogawki(mierzona od kroku) 78 cm szer w udzie 29/30*2 szer nogawki na samym dole25*2 szer w biodrach52*2 wysokoś pasa(cześc która sie uciaga )14 cm spodnie generalnie sa uciagliwe nosza slady uzytkowania,nie mają dziur ani plam,jedynie przy nogawce sa poprzecierane,ale farfocle nie wiszą i jeszcze po wewnętrznej cześci pasa widac,ze były noszone

ja w drugiej ciazy dopiero w siosmym miesiacu mialam wiekszy brzuch tak to normalnie jakbym przyty6la z 5 kg i urodzila sie zdrowa i ladna dziewczynka ;p

Ja obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży i mam dokładnie to samo co frankalanka. Kończy mi się 18 tc, a ja dopiero wyglądam jak bym się najadła i wiele znajomych widząc mnie mówi \"gdzie Ty trzymasz tą dzidzię\"? :) Ja się tylko uśmiecham bo zadowolona jestem z tego, że tak bardzo nie widać i może po porodzie nie będę miała problemów do wrócenia do swojej figury. Także się nie martw:)

Mi brzuch zaczal rosnac dopiero w 6 miesiacu. Ludzie tez sie dziwili, ze taki maly. No i wyszlo na to, ze moje dziecko rozepchalo sie do srodka brzucha a nie na zewnatrz- meki mialam niesamowite. Zebra zaczely mi sie rozchodzic przez ten nacisk wewnetrzny. Od tego czasu mam powiekszony obwod POD biustem, przez te rozjechane zebra. A w 9. miesiacu brzuch tak mi wypchalo, ze szok. Przez ten nagly przyrosl popekala mi cala skora. ...

ja jestem w piatym a wygladam jak bym byla w 7:D bo taki mam juz brzuchol wlasnie to mnie martwi bo wiekszosc znajomych miala tylko lekko zaokraglony

jak byłam w piątym miesiącu to mi mówili że symuluje ciążę :) Brzuch był naprawdę malutki. I w sumie w 9 nie był jakis tam super gigant. Też się obawiałam, bo mi wszyscy mówili \"Ale masz mały brzuch\". Bardzo mnie to denerwowało. W sumie przytyłam 14 kg, Urodziłam synka 3500 żywej wagi i 60 cm wzrostu :) :) :) Nic się nie martw!!!!!!!!

wy martwicia sie ze macie za maly a ja ze za duzy i wogole sie martwie ze to co jem nie idzie tylko w brzuszek ale nawet w nogi i tylek:/

Gość trusk.aweczka
niunia wszystko zrzucisz po ciąży. czytałam że w czasie jej trwania zwiększa sie ilośc krwi w żyłach więc może to nie dodatkowe cm tłuszczyku a własnie ta "opuchlizna" czy 89 to twój rocznik?

Moja koleżanka była w 20 tygodniu gdy brała ślub - nikt na weselu nawet się nie domyślił, że może być w ciąży (poza osobami które wiedziały). W ogóle nie miała brzucha, a teraz jej córcia ma pół roku i wszystko z nią w porządku :) Brzuch u każdej ciężarnej rośnie inaczej. Najważniejsze, że w USG widać prawidłowy rozwój, jeżeli tak jest, to nie masz powodów żeby się martwić.

Gość trusk.aweczka
addaa u mnie brzusio jest duzo mniejszy niż u Ciebie w 20 tyg widzę jednak że juz Ci się ładnie zaokrągla i uwypukla ;-)

dodalam jedno nowe zdjecie :) aktualne :) moj brzuszek w porownaniu z kobietami z 26 tyg jest na prawde maly jeszcze nawet potrafie go ukryc wystarczy odrobine luzniejsza bluzka :) ale dzidzia silna :) daje o sobie czesto znac :)

Gość trusk.aweczka
Jak dla mnie to i tak jest już pokaźny ja przy nim jestem zupełnie płaska. Odczuwasz już jego ciężar?

NIE MARTW SIE NICZYM! Ja jestem w 21tc czyli tez 5 msc:) Dzisiaj pierwszy raz spotkalam sie ze szkolna kolezanka i nie zauwazyla:) Dopiero jak jej powiedzialam:) Mam maly brzuszek jak Ty ale sama zobacz, skoro czujesz ruchy dziecka tzn ze wszystko jest w porzadku, powinnas sie cieszyc bo wielki brzuszek to wielki problem:)

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
U mnie ciaza zaczela byc widoczna dopiero w ostatnim trymestrze, a jestem bardzo szczupla. W 9 miesiacu lekarka wyslala mnie na badania, poniewaz uwazala,ze dziecko przestalo rosnac, bo mialam za maly brzuch (nie moglam kupic ciazowych spodnie, bo wszystkie spadaly mi z brzucha, cala ciaze przechodzilam w swoich normalnych spodniach, tylko rozpinalam guzik :) ). Badan nie zdazylam zrobic, bo 2 tyg. przed terminem urodzilam dziewczynke, zupelnie zdrowoa, 3100g :) @ tyg po porodzie (cc) mialam plaski brzuch. Aktualnie jestem chudzielcem jeszcze wiekszym niz przed ciaza ;) Jedna lekarka powiedziala mi ze prawdopodobnie mialam mocne miesnie brzucha, ktore przytulaly moje dziecko ;) i brzuch byl malutki.

powiem tak czasami czuje ucisk na kregoslup, w ogole najbardziej powekszyl sie ok. 24 tyg ale na prawde jest jeszcze nie widoczny malo kto zauwaza chyba ze mam bardzo obcisła bluzke

Gość taaak taaak jasne
adaaaaaa...ile masz w obwodzie brzucha???

Gość trusk.aweczka
ja nawet 70cm nie mam :-( tez zawsze chuda byłam ,wymiary modelki. teraz nawet apetytu brak jem tyle co zawsze nic nie tyje brzuszek tez minimalny buu:-(

Nie martw się, mój brzuszek zaczął rosnąć dopiero pod koniec 6 miesiąca. JEstem dość szczupłą osobą, w ciąży przytyłam ok 12 kg, teraz jestem 5 mies po porodzie i ważę mniej niż przed ciążą:)

Gość trusk.aweczka
ruchy czuje teraz nawet dzidzia szaleje ;-) moja mamuska ze mna w ciąży też brzucha nie miała więc najwyrazniej mam to po niej

Widzę dziewczyny, że nie tylko mnie to denerwuje jak ktoś mówi \"gdzie Ty masz ten brzuch\" albo \"gdzie Ty trzymasz tego dzieciaka\":) Ja jestem zadowolona z tego faktu, że nic nie dzieje się gwałtownie. Najważniejsze dla mnie jest, że dzidzię czuję i wiem, że jest. Np. dzisiaj miałam spotkanie ze swoją dobrą koleżanką i nawet się nie zorientowała ani troszkę, a ja całkiem zapomniałam jej powiedzieć. Także cieszmy się, że nie będziemy chodziły jak małe słonice;)

Ja zaczynam 25 tc i dopiero teraz trochę widać mój brzusio- jak założę obciślejszą bluzkę, rano wyglądam jakbym napiła się wody. Ciuchy wciąż noszę nieciążowe. Cieszę się bo z mniejszym brzuszkiem jest łatwiej- czy to na rower czy na spacer czy żeby się z łóżka stoczyć;) Ciąża rozwija się prawidłowo, Maleństwo harcuje i podskakuje, więc nie ma się czym martwić:) Pozdrawiam