Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dellarte

Czy lokaty sie oplacaja choc troche ? jest ktos kto trzyma kase na lokacie?

Polecane posty

Gość dellarte

jesli jest ktos kto ulokował pieniadze na lokacie to niech poda na jakiej przeciez jestesmy wszyscy tu anonimowi w ogole jakie lokaty polecacie

Gość lokaty sa dla głąbów

Gość rthz nl
Nie lokaty tylko opiaty się opłacają :classic_cool:

Wolę na lokacie niż w skarpecie ;) - i pewnie tylko o tyle się opłaca, bo inflacja żdżera oprocentowanie :( Nerwóka na giełdzie nie dla mnie :) , w inwestycje raczej się nie bawię ... Ale też kokosów odłozonych nie mam :(

Gość żadna tajemnica
w Millennium - mnie się opłaca. Roczna - 7-12% i 3 miesięczna - 8,5%

Mi się wydaje, że większość ludu jak słyszy x% lokata ymiesięczna to gnają do banku bo myślą, ze zarobią x za y miesiecy :/ A poza tym to teraz jest idealna pora, żeby wchodzić na giełdę! Tj. może nie dzisiaj, bo spodziewane jest jeszcze jedno tąpniecie, ale już niebawem można zacząć. Nerwówka nerwówką, ale jak się wejdzie w fundusze to jest spokojnie. No, ale inwestycja w fundusze wiąże się z długim okresem czasu ... Co do lokat - ja osobiście nie polecam. Są lepsze formy inwestowania nawet na krótki okres czasu; jak się nie znasz - znajdź DOBREGO doradcę finansowego (czyli nie takiego najpopularniejszego, co to tylko inwestycje w formie ubezpieczenia sprzedaje)

Gość Miłłka
NO nie wiem, ja jednak wolę pewny zysk, gwarantowane oprocentowanie w Fortisie. Byc może opłaca się teraz wejśc na giełdę, nie wiem, nie jestem ekspertką. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że na giełdzie jest kryzys i jeżeli źle postawię, to stracę. A na lokacie zawsze mi bezpiecznie będzie kaska rosnąc.

Gość mariusz b3
metafora ,jakbys wpałciła duza sume na lokate jak ja to zrobiłem i w dniu zaksięgowania sie odsetek (Inteligo ) opadły mi rece kiedy po miesiacu otrzymałem tylko 3% to taka lokata jaka proponuje Fortis Ban przy tak wysokim oprocentowaniu to dla mnie jak manna z nieba. I wiem ze lokata to teraz najlepszy sposób na oszczędzanei z zyskiem.

ja od zawsze coś tam trzymam na lokacie coś tam narośnie..ale przynajmniej nie rozwalę na byle co..heheh teraz mam na rachunku oszczędnościowym w banku spółdzielczym bo wyżej % niż lokata i w każdej chwili mogę wpłacać i wypłacać bez konsekwencji to wielki plus:)

Gość mualenka
Ta lokata Fortis Banku, o której piszecie jest interesująca. Tylko, że mam problem, bo z kasą u mnie tak średnio. Są jakieś wkłady minimalne ustalone na bardzo wysokim poziomie? Bo jeżeli tak to koniec moich marzeń o bezpiecznie zainwestowanych oszczędnościach.

Gość Ka_pa
Już od tysiąca złotych! Czyli spoko, myślę, że możesz inwestowac:)

Gość anna_wanna
No ja też zainwestowałam z małym wkładem, bo oferta, bez dwóch zdań, jest bardzo korzystna. Bank poza tym znany i sprawdzony, więc niema się czego bac. A kasę warto gdzieś odłożyc, jeżeli ma się nadwyżkę, niech na siebie pracuje- a nie leży w przysłowiowej skarpecie.

jasne, z dwojga złego (skarpeta i lokata) to lokata jest korzystniejsza, ale jak dla mnie to jedna z gorszych form oszczędzania. No, ale ja jestem finansistą i mam zboczenie ;)

A jak już się bawicie w lokaty, to nie lepiej zainwestować w tzw. lokatę strukturyzowaną? Tj. w połączenie lokaty z funduszem inwestycyjnym czy z jakimś innym ryzykowniejszym od lokaty produktem finansowym, przy czym gwarantowana jestr ochrona kapitału.

Gość makaroniczka
A skąd wiecie która z lokat dostępnych na rynku jest najlepsza???? Ja sama mam problem z wybraniem tej najlepszej oferty ,zeby nie było tylko ukrytych gwiazdek.

dzisiaj jestem umówiona z dorradcą finansowym, mam trochę kasy na krótki okres - 2-3 m-ce, zobaczymy, co powie jak ktoś jutro podniesie topik, to napiszę, co polecił (a własciwie co poleciła, bo to babka jest :0 )

Gość łama
Ja tam nie znam się, nie jestem finansistką, tylko zwykłą klientką i zdecydowanie wolę spokojne i bezpieczne inwestycje. A Fortis to solidna firma. A to z tymi gwiazdkami to dobre pytanie, ja mam na to jedną odpowiedź, uważnie należy czytać oferty banków. A w Fortisie gwiazdek i kruczków nie ma:)

Gość jaras133
radze daleko od Fortisa ponieważ miał duuuże kłopoty jeśli chodzi o ten kryzys... ani PKO gdzie zachęcił ludzi poprzez reklame 10.5% na lokacie zyskujac co prawda ok 150mld złotych ale ten procent jest na 18miesiecy;/ polecam SGB np "lokata z tempeamwntem" czy "plejada" sam mam tam lokate...

Gość kurczaczeq78
polecam najnowsze rankingi lokat oraz artykuły o aktualnych ofertach dotyczących oszczędzania na stronie http://extralokaty.pl/

Gość sesiii
Część w AIG na 15 miesięcy zysk + doskonała 5,10 z dzienną kapitalizacją. I 3 miesięczna w getin banku na majówkę- 4,63 z dzienną kapitalizacją.