Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Efti

Ślub w Las Vegas?

Polecane posty

Gość Efti

Witam serdecznie :). No wiec tak czy orientuje sie ktos w sprawach slubu w LV? Bo planuje z moim narzeczonym ale nie wiem jak wyglada sprawa przelotu, dokumentow i takich tam. Bede baaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzieczna za jakies informacje :). W razie czego prosze pisac na chhomiczka@o2.pl. Buuzka ;*

Gość jola78
w Las Vega ślubu udzielają od ręki tak słyszałam ale czy to prawda i czy u nas będzie on normalnie uznawany to nie wiem

Gość niezbyt zorientowana
Z tego co słyszałam to w Polsce taki ślub nie jest ważny, ale to mogą być tylko plotki przeczytane na forum. Aczkolwiek czytałam o tym dość często.

Gość Efti
opinie na ten temat sa rózne, Bardziej interesuje mnie to czy sa jakies problemy z przelotem...czy wystarczy paszport?!

Gość dejzi69
szkoda,ze nie,bo ten pomysl b.mi sie podoba.gdyby tlyko nie te wizy i odleglosc,ale ogolnie super,popieram.jestem za.

Musisz mieć paszport i wizę turystyczną, bo jedziesz do USA, normalnie. Jak już odstoisz swoje pod konsulatem, dostaniesz wizę, to kupujesz bilet i lecisz:)

Gość Efti
No to dobrze myslalam eh szkoda bo nie chce mi sie wystawac za wizą. A slyszal ktoś o jakis podobnych pomysłach na ślub? Tzn też gdzieś wyjeżdżając :).

Gość nalon-
ja mialam slub w RPA-potrzebne sa tylko paszporty, a potem malzenstwo trzeba zarejestrowac w naszym USC:) wszystko z podpisaniem dokumentow trwalo jakas godzinke:). no i wizy nie trzeba miec

Gość Efti
Oooo to tez fajny pomysl :). A mozna widziec jak i gdzie wszystko zalatwialiscie? No i ile pieniazkow as to wynioslo :).

Gość ninja żółwica
W Danii jest tak, ze w poniedziałek zanosisz papiery do urzędu, a w czwartek jest ślub. Warunkiem jest pokazanie umowy, ze miedzy poniedziałkiem a czwartkiem wynajmujesz jakąś kwatere na terenie gminy. W Jutlandii nad morzem jest cudownie, spokojnie, polecam wyspę Romo, tuz za granicą niemiecką

Gość Efti
Kurcze tez brzmi ciekawie. Tylko wlasnie ja chce wszystko zalatwic w Polsce i poleciec "na gotowe" bez zadnych zmartwien. Dlatego zastanawialam sie nad Las Vegas, bo przez internet wypelniasz ankiete z data slubu tylko kupic bilet i lecisz na gotowe..ale te wizy eh :(. Czekam na pomysly :)

Gość pomeriggio
Szczerze? Bedziesz zawiedziona, bo LV jest po prostu brzydkiem szczegolnie w ciagu dnia. Jak brac, to w jakiejs urocze miejscowosci we wloszech czy francji

Gość pomeriggio
*brzydkie

Gość ninja żółwica
ten duński slub jest wazny w Polsce, a do ślubu potrzebne były raptem 2 papierki - nie pamietam juz za dobrze co - chyba zaswiadczenie, że jest się stanu wolnego (po duńsku, angielsku albo niemiecku) i kopię paszportu

Gość nalon
moj maz jest z RPA-wiec znal poprosil pastora, ktory ma prawo do udzielania slubow cywilnych i ten nam udzielil od reki.Poszlismy do niego rano, dalismy paszporty , zadal nam pare pytan ( np.czy chcemy wspolnote majatkowa),wypisal pare druczkow i udzielil nam slubu:), wiec trzeba byloby tam kogos znac, kto by wam pomogl to zalatwic

Gość Efti
A no to zazdroszcze he :) ja nikogo niestety nie znam tam. Moje znajomosci sie koncza na Londynie he ;). Wlochy tez brzmia sympatycznie ale wole Grecje he...tylko kurcze jak tam slub zalatwic, nie mam znajomosci i z jezykiem tez kiepsko. Zawsze zostaje slub w Wieliczce hehe :).

Gość Efti
Eh no wlasnie i co tu kurcze zrobic jak sie ma takie marzenie he...

Gość nalon
zawsze zostaje ci UK nad morzem:) wlasnie jutro jade na slub pary moich przyjaciol -Polakow do Hastings:)

a miejsca jak Meksyk? Dominikana? Wiele hoteli ma oferty slubow + honeymoon, potrzebne tylko paszporty, alty urodzenia no i wykupiony pobyt w hotelu. Wg mnie bomba

Gość Efti
Oooo to brzmi ciekawie. A znasz moze jakies biuro czy cos gdzie mozna znalezc taka oferte? Bo ja przegladalam i nic...zero ofert...a nie wiem jak sie do tego zabrac zeby cos samemu zalatwic i w pelni :(

Gość Efti
Ooo jak jest ktos zainteresowany slubem za granicą to polecam biuro Romantic Travel :). Wczoraj znalazlam i maja ciekawe oferty, az milo popatrzec na zdjecia w galerii mmm ;)

sprawdz thomasa cooka, nie mieszkam w polsce wiec nie orientuje sie za bardzo, ja jezdze zawsze z uk z first choice, wejdz sobie na ich strone tak orientacyjnie i zobacz jak to wyglada, jest sporo zdjec, sa oferty slubow, www.firstchoice.co.uk. Bylam w zeszlym roku w Meksyku, tam jest bajkowo, w tym Dominikana lub Kuba

Dominikana tez wydaje mi sie dobrym pomyslem. Tym bardziej ze jak tam bylam widzialam kilka slubow i az mi sie lezka zakrecila w oku. Sprawdz tez oferte thomsona. A w ogole to lepiej i taniej bedzie Wam zalatwic cos takiego przez brytyjskie biuro przez net np jesli nie mieszkacie na Wyspach. Nie dosc ze taniej niz taka sama wycieczka z Polski to jeszcze Cie inaczej w hotelu traktuja - i niech nikt sie zaraz nie oburza ale to prawda. Bylismy na krecie i my jakos ze przylecielismy z UK mielismy lepsze pokoje niz ludzie z Polskiego biura podrozy....

Widocznie Polacy musieli sobie na takie traktowanie zapracować:-P Niczego tak nienawidzę zagranicą, jak właśnie naszych rozwrzeszczanych rodaków:)

Gość Efti
Serdecznie dziekuje :) posprawdzam na pewno i moze akurat cos sie trafi he ;). A zmieniajac temat to zgadzam sie z tym, ze Polacy za granica to w wiekszosci nic dobrego. Sama co roku spedzam wakacje gdzies w cieplejszych krajach i czasami az mi wstyd jak slysze nocne spiewanie i wydzierania sie rodakow po kolejnych %...no nic dziwnego, ze pozniej tak nas traktuja...Chociaz czasami jak np. w Chorwacji to zawsze gora sa Niemcy i Wlosi a gdzies na koncu Polacy i to tylko ze wzgledow na to kto ma wiecej kasy ;]

Gość Ślub w Vegas - TAK!

Cześć,

my wzięliśmy ślub w Vegas w tamtym roku i na pewno nie żałujemy! Super przygoda. Do tego zdecydowaliśmy się na piękną sesję zdjęciową na pustyni.

Więcej informacji praktycznych na temat ślubu opisałam tutaj: https://naszepodrozowanie.wordpress.com/2018/10/03/slub-w-vegas-tak-kilka-informacji-praktycznych/