Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość par

Żywotność plemników i inne pytania

Polecane posty

Gość par

1. Często praktykujemy rozpoczęcie stosunku bez zabezpieczenia by w fazie końcowej założyć prezerwatwę i tak skończyć. Czy następny stosunek można po niedługim czasie (np.15-30min) przeprowadzić w ten sam sposób? Dla bezpieczeństwa kolejne razy rozpoczynaliśmy już z prezerwatywą w obawie przed nasieniem pozostałym w nasieniowodzie. Czy jest to zbytek ostrożności? 1a. Czy śluz wydzielany przez mężczyznę na początku stosunku, bądź przed nim zawiera/może zawierać plemniki? 2. Czy wytrysk na łono (czyli na zewnątrz) niesie ryzyko zajścia w ciążę? 3.Czy seks analny j/w - może spowodować ciążę? (i pytanie pokrewne, choć nie do końca w temacie forum więc jeśli kogoś urażę -przepraszam. Czy praktykuje się w ogóle w seksie analnym wytrysk do wewnątrz?) Najistotniejsze jest jednak dla nas pytanie nr 1

Gość a może i nie
Jak dla mnie jest takie ryzyko, w płynie który wydziela sie na początku, są plemniki, które mogą zapłodnić, jeżeli chodzi o pytanie drugie, jeżeli plemniki nie mają styczności z pochwą to nie mają jak sie przdostać do macicy, Fruwać nie potrafią.

Gość par
Czyli stosunek przerywany to bujda, bo śluz może zapłodnić??!! Nie można zacząć stosunku bez zabezpieczenia (w/g mojego opisu w pkt.1) by zakończyć "Z"?! Nie wiem co myśleć... Żywotność nasienia to podobno 24h. To prawda? Czy to znaczy, że po pierwszej ejakulacji nie należy już przeprowadzać stos. bez prezerwatywy? Z góry dziękuję.