Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doris boris

Czy lezaczek jest przydatny?

Polecane posty

Gość doris boris

czy to raczej zbedny wydatek? czy sprawdza sie w malym mieszkaniu jednopokojowym?

w malym mieszkaniu jednopokojowym nie radze zagracac sobie przestrzeni lezaczkiem. obejdziesz sie bez niego. na to miejsce kup mate, zeby dziecko mialo pozniej gdzie pelzac. a zamiast lezaczka moze posluzyc fotelik samochodowy - oczywiscie na krotko ;)

u mnie mata sie nie sprawdziła, Zuzia byla zbyt ruchliwa i wciaz z maty złaziła:)mi lezaczek bardzo ale to baaardzo sie przydał, a mam dwa pokoje...w sumie w jednym to moze faktyczniele[iej nie zagracaci,zalezy tez jaki duzy itp:)no a fotelik moze posluzyc krotko zamiast lezaczka, chociaz moja Zuzia jest dłuuuga i ajkos tak jej niewygodnie w tym było:)

WG MNIE LEZACZEK SUPER SPRAWA, ZAPNIESZ MALEGO I MOZESZ COS ZROBIC NIE MARTWIAC SIE ZE COS MU SIE STANIE:)

U nas mata sie nie sprawdzila. Za to lezaczek byl bardzo przydatny, bo poki dziecko tylko lezalo, moglam je zawsze do lezaczka polozyc i wszedzie kolo siebie polozyc- w kuchni, w lazience, w pokoju- wszedzie. I zawsze wiedzialam, ze jest bezpieczne. Tylko jak bys kupowala, to kup od razu z jakimis zabawkami i lukiem, zeby dziecko moglo sie czyms zajac.

Gość doris boris
mieszkamy u tesciow, mamy an gorze pokoj z wydzielona kuchnia i wlasnie zastanawiam sie nad zgrabnym lezaczkiem, choc nawet bedac w kuchni bede miala dziecko blisko siebie, zastanawiam sie jeszcze nad jedna sprawa: jak bede szla do pracy (pol etatu) i mala bedzie zostawac z tesciowa to wtedy moglabym zniesc ten lezaczek na dol i w nim by spala, a tak to przeciez lozeczka nie zniose.

Moje dziecko czasami spalo w lezaczku do ok. 3 miesiaca- czyli tak dlugo jak nie potrafilo sie przewrocic na brzuszek.

Gość Anialisa
Gdyby nie leżaczek - bujaczek Fisher Price, to bym chyba obiadu nawet nie ugotowała, czy nie posprzątałabym mieszkania. Mój 6-cio miesięczny syn nie lubi leżeć na płasko, a w leżaczku to i 1,5 godziny ładnie się sam bawi. Nie mam nikogo do pomocy, więc to dla mnie bardzo wygodne i pomocne. Mam czas ogarnąć mieszkanie, ugotować coś czy zrobić pranie. Mój mały czasami zasypia w leżaczku, wtedy obniżam oparcie na leżąco, przykrywam go czymś i bardzo fajnie sobie śpi. Jest bezpiecznie przypięty, nigdzie mi nie spadnie, nie sturla się. Ja jestem za leżaczkiem.

Przyłączam się do zdania Anialisa. Moja córcia ma ponad 2 lata i nadal uzywa tego lezaczka lecz już jako fotelik. Mamy ten fisher pricea od 0 do 18 kg. Jak dziecko ma ok 4-5 mcy i jeszcze nie siedzi mozna swobodnie w nim karmic. Stawialam go na stole w kuchni i bardzo ułatwiał mi zycie. Jak miala niewiele ponad rok pozyczylismy go znajomym bo Dianka rózne głupoty na nim wyprawiala. A jak go oddali to ona na niczym innym nie usiądzie. Kanapa poszła w odstawkę - na szczęście.