Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilly0800

NA JAKIEJ PODSTAWIE GINEKOLOG PRZEPISUJE TABLETKI?

Polecane posty

Gość lilly0800

No wlasnie, chcialabym pojsc do gina o pigułki antykoncepcyjne. Chciałabym wiedzieć czy lekarz przepisuje tabletki na podstawie badania czy koniecznie musi badanie się odbyć?

Lekarz przeprowadza \"wywiad\" m.in. o przebytych chorobach nowotworowych w rodzinie, miesiączkach, cerze itp. Dodatkowo przeprowadza podstawowe badanie i sprawdza piersi. Zleca jeszcze kilka badań m. in. bilirubina, glukoza, mocz. Tak było w moim przypadku - ale najpierw przepisała mi tabletki a później musiałam donieśc wyniki badań. pozdrawiam :)

Gość ja bym się raczej nie zgodziła
Na ogół wg własnego widzimisię, taka jest przykra rzeczywistość w Polsce:(

U mnie nie bylo zadnego wywiadu, nawet badania... przyszlam i powiedzialam, ze chce tabletki dobre i tanie. To powiedzial, ze takich nie ma: albo jedne albo drugie :) O badania za kazdym razem trzeba sie prosic..

Widocznie ja trafiłam na dobrą lekarkę skoro wogóle pytala się o coś i zleciła badania. Ale wiem, że w większości przypadków tego nie robią.

Gość czarninkaaaaa
ja zaczelam brac tabletki bardzo wczesnie, babka zrobila mi tylko cytologie. jak poszlam do innej to opieprzyła mnie, ze nie upomnialam sie u tej wczesniejszej kobiety o badanie krwi....