Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowe starania

Nowe starania od sierpnia

Polecane posty

U mnie tez raczej same poczatki, tylko dziwi mnie to ze juz 4 dni przed @ wyszly tak szybko dwie, wyrazne kreski, nie wiem co mam terza robic? Isc do gina, zrobic beta czy usg, nie wiem czy nie za wczesnie! Poradzcie mi cos od czego zaczac?

olinka skoro masz 2 wyraźne kreski to chyba nie masz już wątpliwości :):) dla pewności zrób kolejny test albo idź na bete i zobaczysz na usg to chyba jeszcze za wczesnie

Robilam wczoraj i dwie :) Zrobie chyba bete w Polsce i pojde pogadac z lekarzem, dowiem sie co i jak :)

wiesz olinka na usg to chyba za wczesnie bo od ok 6 tygodnia chyba cos w miare można powiedziec.. ja tam sie wybieram do lekarza i tak ... bo po pierwsze chce sprawdzic czy jest ze mna ok ... a po drugie wolę sobie wziąśc od niego numer tel.. bo tutaj to tak troche i naczej do ciazy podchodza... właśnie do niego dzwoniłam i mam wizytę na poniedziałek... do tego wróciłam z zakupow i kupilam sobie drugi test. i w piatek go zrobie... nie ma bata...

Jestem troche zalamana tutejsza (Angielska) sluzba zdrowia, az sie boje co to bedzie! Tez umowie wizyte kontrolna, niech mi da witaminki itp. Idziesz prywatnie czy masz ubezp tez w Polsce? Ja nie wiem jak to zrobic zeby miec.

teraz to juz na to za późno ale jak tutaj jestes zapisana do lekarza to trzeba sie starac o europejska karte zdrowia... https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do to jest strona na ktorej mozesz wypelnic formularz i za tydzien dostajesz karte wazna na cała europe my wszyscy mamy te karty.. ale ja i tak ide prywatnie

Nie nie biore jeszcze, zaniedbalam to troche, ale nie wiedzialam ze tak szybko pojdzie :) W sumie to powinnam juz jak sie staralismy :(

Dzieki Marlenka, po powrocie ogarne te karte bo i tak chce rodzic w Polsce a nie tu. A co do gina to i tak musze prywatnie bo panstwowo to bym sie do 13/09 nie doczekala

no to właśnie dlatego pytam ... bo ja juz biore od konca czerwca... i teraz juz tutaj musialam kupic... ale to nic bo tutaj tez sie da znaleść i to w każdym pierwszym lepszym supermarkecie... leć sobie lepiej kup i od dziś bierz.. i sie nie martw ja w pierwszej ciazy zaczelam brac od 7 tygodnia...

no ja lece na 5 dni wiec tym bardziej bym sie nie doczekala... ale juz mam zamowiona wizyte na poniedzialek to wiem ze sie przyjme

Gość Beatka21
Gratluje wszystkim zaciazonym. :) papa

Hej Ciężaróweczki! No pięnie - nie było mnie kilka dni a tu prosze! :) az 3 fasolki :) :) :) z całego serducha gratuluje olikce, marlence i ani :) Chyba skocze sobie na jakiegos weekenda na Wyspy bo tam widze ze klimat sprzyja :) Ja czekam jeszcze do 5.09 (CAŁE CHOLERNIE DŁUGIE 2 DNI). Wczesniej jakos dopatrywalam sie jakichs objawow - teraz nic juz chyba...przestalam sie łudzic. Pytanie do świezo upieczonych mam - czy czułyscie się w ostatnich dniak tak jakos...inaczej? Ciekawa jestem - macie to z pewnoscia na swiezo w pamieci... Sciskam mocno i glaszcze 3 zaciążone brzuszki :)

:) kurcze przytyłam tylko 0.5 kg a tu juz od ciezarówek mnie ktos wymyśla no.... a mąż przez telefon do mnie \"no i jak się czujesz wielki brzuchu... \" lejdi wiesz ja sie czulam w sumie tak samo czały czas.. ból krzyża i jajników taki lekki jak przed okresem.. no i sutki mi się zmieniły.. i bolą ... piersi mi jeszcze nie urosły no bo to pewnie jeszcze za wcześnie.. ale wiecie co zauważyłam ... sutki mi stwardniały i zrobiły się takie sterczące.... no i mdli mnie całymi dniami... ale nie wymiotuję... a no i od przedwczoraj np. nie za bardzo kawa mi smakuje... wczoraj uznałam że pachnie jak jakaś pasza dla zwierząt... a tak poza tym od lodówki mnie chyba zaczyna odrzucać... ale z Kingą tez tak miałam że nie mogłam za bardzo do lodówki podejśc... to tyle u mnie... lejdi... przeciez w sumie to nic nie wiadomo... bo jak nie masz objawów @ to tez moze oznaczać ciążę.. nie wszystkie kobiety maja mdłośći i bóle brzucha.. jak dostaniesz @ normalny to będzie wiadomo że to nie ciąża...

Dzieki dziewczynki, radosc z wami jest kilka razy wieksza niz jakbym cieszyla sie sama! Lejdi u mnie bole przed @ zaczely sie z 7 dni wczesniej a zawsze bylo dzien przed, bolala mnie piersi jakby mi ktos je poobijal i sutki sa bolace, twardsze i sterczace i pojawily mi sie nowe zylki na piersiach i dekolcie. a i ten moj nieszczesny pecherz, bigam siusiu co 30 min a na poczatku to myslalam ze to zapalenie pecherza :) Bolal mnie tez jajnik, tak jak nigdy, taki promieniujacy bol, ni to pachwina, ni biodro!

Gość co będzie
Witam! Mam do Was pytanie. Może będziecie potrafiły odpowiedzieć. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Od dwóch tygodni bolały mnie piersi, dziś bolą dużo mniej i tylko przy dotyku. Nadal są powiększone, ale nie tak jak tydzień temu. Na wizytę do lekarza umówiona jestem dopiero na 12.09. Proszę powiedzcie czy to normalne?

Gratuluje wszystkim zaciążonym :):):) Nie robiłam jeszcze testu, bo jestem u rodziny na wsi, i niestety nie maja tu apteki :/ Ale za to strasznie boli mnie jajnik :( Nie wiecie jakie leki można brać, żeby ewentualnie nie zaszkodzić dziecku? Bo juz nie moge wytrzymać :/

wiesz według mnie to po pierwsze każda z nas przechodzi ciążę po swojemu... mnie np. sutki bolą tylko jak ich dotykam a tak poza tym to nie czuje zeby mnie jakoś szczegolnie bolały... na poczatku to raczej normalne ze objawy sa słabe ... idzi do lekarza i wszystkiego sie dokladnie dowiesz... nie martw sie na zapas.... bo tak właściwie w ciąży to najgorsze sa krwawienia.. i jakies ostre bole brzucha... reszta to raczej zwyczajne dolegliwosci.. ja sie kochane z Wami żegnam na jakis tydzien.. lece sobie do Polski.... a tam nie bede miec raczej netu... odezwe sie jak wróce... mam nadzieje ze sie dowiem o nastepnych fasolkach!!!!!! pa

kasiuka raczej ciezko cos poradzic nie powinno sie brac lekow zadnych przeciwbolowych z tego co wiem... a szczegolnie w pierwszych miesiacach ciazy.... to moje zdanie...

Ja tez dziewczynki zeganam sie, raczej nie bede miala netu w Polsce, ale jakby co to wpadne na male pogaduszki! Mam nadzieje ze po powrocie bede czytac same dobre informacje! Buziaki

Gość olla022
dziewczyny przepraszam ze tak wchodze w slowo... ale musze !!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem w ciazy!!!! udalo sie!!!! zrobilam dzis dwa testy oba pozytywne... po prostu jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem!!!!!! zycze tego wszystkim starajacym sie o dzidzie kobietom!!!! pozdrawiam

Gość Vanessa-Jeniffer
Witajcie !!! Ja mam do was pytanie ....ale najpierw gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom .Staracie sie o dziecko a bylyscie u lekarza ???My tez staramy sie o dziecko tylko ze ja mam wielkiego PIETRA przed lekarzem i nie bylam czy naprawde jest koniecznosc pojscia do lekarza .Zaczelam brak kwas foliowy .

witajcie dziewczyny Mi niestety ale się jednak nie udało:):) Wczoraj zrobiłam test hcg i miałam wynik poniżej 2,00 mUI/ml więc jednka nic z tego w tym miesiącu. Teraz czekam tylko na okres ale czemu tak sie spóźnia to juz 10 dni :(:( szok jak nigdy

witam wszystkich :) chciałam sie zameldować ;) okresu nadal brak, testu jeszcze nie robiłam, dopiero w poniedziałek będe mogła wpaść do apteki, no chyba że do poniedziałku dostane okres.... Ale bądzmy dobrej myśli :D

To znowu ja... Nie moge sie doczekac poniedziałku i testu :) okresu nie mam, ale boli mnie brzuch, boli, kłuje - tak inaczej niz na okres, ale wole sie nie nakręcać, poco sie potem rozczarować :(

Witajcie :) Gratuluje wszystki zaciazonym :) Ja czekam na @ :( Mam nadzieje ze nie przyjdzie .....choc wiem ze i tak bedzie :( A dziewczynom ktore wyjechaly do Polski milego pobytu.milego weekendu wszystkim,pa

Witam ! kiedyś tu pisałam niewiem czy mnie kojażycie :) Na początek wielkie GRATULACJE dla przyszłych mamusiek 🌻 Nieklikam do was bo wy się caly czas staracie a ja niestety niemogłam się narazie starać ,za tydzień jadę do M i będe tam całe trzy tygodnie więc bede zaraz po @ jak tam pojadę ,wtedy dopiero zaczne drugą próbe no i może się tym razem uda kto wie :) Ale za was trzymam kciukasy cały czas . Pozdrawiam

Gość Beatka21
Cześć wszystkim. Slim pewnie,ze cię pamiętamy !!! moje starania też są kiepskie,ale od czasu do czasu coś pisze. Ty nie masz męża i się nie starasz,a ja mam lecz nie mam ochoty. :) A tak poza tym to co u ciebie?? Ja już zaczynam czekać na @, powinien przyjść tak do 14.... pozdrawiam