Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lamia 2

odwrócenie biegunów

Polecane posty

Czytam teraz takiego ebooka w ktorym podobno nakowcy prezentują i udowadniają, ze co iles tam tysiecy lat dochodzi do zawirowan magnetycznych w wyniku czego ziemia ulega totalnej katastrofie, stalo sie tak juz 2 razy i teraz obliczyli, ze ma to sie stac w 2012 czyli ta slynna data konca swiata. ja czytam to jako fikcje, ale tak naprawde nawet ten caly kosmos nie jet czyms wiecznym, co o tym myslicie?

Gość podobno za milion lat
słońce ma tak urosnąć, że pochłonie Ziemię. Strasznie się boję. To mnie wykańcza :(

Gość tyutyut
mowimy o "nadchodzi sztorm słoneczny " brodziaka?

ludzie jakimi wy sobie duperelami lubicie głowę zawracać to aż mi czasami jest was żal...

wlasnie na tym swiecie wszystko jest mozliwe. I podobno caly postep ludzkosci pojdzie w niwecz, znowu zacznie sie wszystko od prymitywnych ludów.

258 a mi Ciebie zal, wiesz co masz racje moze sie zajmiemy kolejnymi pryszczami czy kolejna dieta czy innymi orgazmami. Juz wam mozgi nie pracuja, ze nie umiecie porozmawiac na inne tamaty? tyutyut nie pamietam tytulu zaraz zobacze, bo czytam dwie naraz o lodowcach tez ciekawa.

Gość taa mozliwe
gamonie maja problemy z przewidywaniem pogody na nastepny dzien a co dopiero koniec swiata

ksiazka traktuje o koncu cywilizacji, ale pewne fakty maja miejsce jak np. przesywanie sie rownikow.

Proroctwo_Oriona_na_rok_2012 taki tytul. Moze niezbyt naukowy, ale jak mowie, ciekawie sie czyta.

Spoko, nic nam nie będzie, najprawdopodobniej skończymy przez rosnące słońce, ale ma być za kilka miliardów lat (nie żaden milion) a przez ten czas pewnie ludzkość dojdzie do tego, żeby się przenosić do innych galatyk (bo na BANK jest niejedna \"Ziemia\" we Wrzechświecie) i nasza cywilizacja na pewno nie zniknie (poza oczywiście zabytkami, ech ...)

w zasadzie to ja bym sie w pewnym sensie cieszyla jakby to wszystko pieprznelo za 4 lata.

Gość uczona
ja wam powiem tylko tyle że jako medium moge potwierdzic tainformacje o koncu świata... polska miala organizowac euro a że nam sie nie uda zbudowac wszystkiego na czas to kochany rzad,ktory wspolpracuje z japonczykami i żółta masa wyśle nas w cztery światy, bo lepiej umrzeć niż skompromitować się przed całym światem.

Gość a czy ja też mogę
wysłałabyś mi również tego ebooka? cieply_sen@onet.eu z góry dziekuję :D :*

Gość a czy ja też mogę
ok dzięki :*

Gość uuuuuuuuuuuuu
i co? nikt się na ten temat nie wypowie? odwróceniu biegunów towarzyszą zmiany klimatyczne, anomalie pogodowe... a mamy coraz więcej powodzi, huraganów itd. świat dąży do samozniszczenia.

Gość nikt sie nie wypowie

Gość bo to za poważny temat jest
ludzie wolą sobie poczytać dziennik bridget jones zamiast proroctwa oriona. nie wiecie? tu same debile siedzą, ciuszki, fatałaszki, kosmetyki, diety i zdrady. ooooo to jest główny temat tego forum. a żeby coś wiecej? gdzie ty sie wychowałaś, że nie wiesz tego, że ludzie to idioci.

Gość Ależ Wy jesteście mądre...
:-O Aż się płakać chce jak się widzi taką głupotę ludzką... Odwróceniu biegunów będą towarzyszyły: uszkodzenia satelitów komunikacyjnych, zakłócenia w transmisji radiowej, ogólnie mogą się pojawić problemy z elektroniką. Ale jakie anomalie pogodowe!? Ludzie... Z czego, ze zmian w polu magnetycznym Ziemi chcecie mieć anomalie pogodowe? Skąd Wy to bierzecie? Ja wiem, że na drzwiach od lodówki jest magnes i w lodówce jest zimno, ale wierzcie mi - on nie ma na to żadnego wpływu poza uszczelnianiem tychże drzwi :P

Gość to za poważny temat jest
Okresy zlodowaceń i przesunięcia biegunów zdarzają się często. Za kilka lat znowu ma do tego dojść. Co się wydarzy? Ruch obrotowy Ziemi gwałtownie się zwolni, a następnie zmieni kierunek. Obecnie Ziemia porusza się z zachodu na wschód, potem będzie się obracać ze wschodu na zachód. Innymi słowy, Ziemia będzie nadal obracać się wokół swojej osi. To oznacza, że Ziemia będzie musiała zwolnić i zacząć obracać się w przeciwnym kierunku. Nastąpi to w czasie krótszym niż doba, a towarzyszyć temu będą potężne zmiany, kataklizmy, śmierć miliardów ludzi i wielkie zniszczenie. Następnie sytuacja unormuje się ponownie, tyle że nastąpią zmiany klimatyczne w związku z przesunięciem się biegunów. ale ty jesteś ignorantka głupia to ja pierdolę... weź poczytaj na ten temat trochę, a nie kurvva

O Boże... Nawet detonacja wszystkich ładunków jądrowych świata nie byłaby w stanie odwrócić kierunku obrotu planety, a Ty chcesz, żeby doszło do tego samoczynnie? Są tylko dwie rzeczy, które zmieniają klimat na Ziemi. Pierwsza to aktywność Słońca, druga to stężenie gazów cieplarnianych w atmosferze. Na to pierwsze wpływu nie mamy, na drugie owszem. Ale to nawet dobrze, bo przynajmniej unikniemy epoki lodowcowej w przyszłości dzięki temu, że obecnie wyrzucamy do atmosfery w cholerę gazów cieplarnianych. Na dłuższą metę możemy za to zapłacić wytopieniem się lądolodu antarktycznego i podniesieniem poziomu morza o jakieś 70 metrów - to spowoduje zagładę niektórych krajów i zalanie wielu miast, w tym Nowego Jorku, Londynu, Tokio, itp. Ludzie tego jednak raczej nie odczują, bo cały proces potrwa kilka tysięcy lat (tego lodu jest tak dużo, i jest tak zimny, że tyle właśnie czasu będzie się topił). Tylu lat nie przetrwają żadne budynki, więc ludzie po prostu będą się stopniowo przenosić na wyżej położone tereny.

BTW, można wiedzieć, jakie wykształcenie mają osoby piszące w tym temacie i jakie znają języki obce? Cholera, jak widzę takie tematy to naprawdę mam za złe naturze, że nie uczyniła głupoty bolesną chorobą :-O

Gość pyrusia
też o tym słyszałam. Chodzi o to że dokładnie 21.12.2012 ( na marginesie dzień moich urodzin) w wyniku niekorzystnego układu planet Ziemia może się zatrzymać. Idą za tym anomalie pogodowe( tam gdzie teraz jest zimno- upał, i odwrotnie)

Gość ciekawe których urodzin
pewnie 12-stych :P

Gość pyrusia
28 moja droga