Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprzedajaca na Allegro

PILNE do sprzedajaących na allegro

Polecane posty

Jak długo czekacie na wpłatę pieniędzy od kupującego? Ja zawsze byłam tylko kupującą,pieniadze wpłacałam tego samego dnia,najpóźniej następnego. W zeszłym tygodniu sprzedałam telefon,pieniądze do dziś nie wpłynęły :( Zła jestem,bo uzyskaną kwotę chciałam dołożyc do nowego telefonu,jeden już mi przeszedł koło nosa. A moim telefonem zainteresowani byli jeszcze trzej kupujący.

trzeba było napisać, że wpłata do 7 dni i wszystko byłoby jasne

No,tak oczywiście,masz rację...ale sprzedawałam pierwszy raz.Myślałam,ze skoro ja od razu płacę,to wszyscy tak myślą i robia

najlepiej skontaktuj się z kupującym, napisz maila lub zadzwoń, a może zapomniałaś podać nr konta...? ;)

Gość Si for
no włąsnie napisz do niego maila z ponagleniem i grozba wystawienia negatywa. I sprawdz czy ten gosc co kupił to jakas porzadna osoba ile na negatywów itp.

Po zakończeniu aukcji dostałam maila z zapytaniem o nr konta. Odpisałam podając nr,pytając jeszcze o dane do wysyłki-czy takie same,jak w danych allegrowicza. Odpisał,ze tak,dodając "postaram się jak najszybciej wpłacic pieniądze"... Przeczekałam weekend-wiadomo.Dziś sprawdziłam konto,jeszcze nic.Zobaczę jeszcze wieczorem... Nie chcę wyjśc na jakąś pieniaczkę i nagabywac go mailami.... W regulaminie nic na ten temat nie ma,jest tylko o nawiązaniu kontaktu do 7-miu dni.....

Gość tórlaj draża do garaża
pisz, to Twoja kasa a ktoś Cię blokuje- niby dlaczego? Pisz i pytaj, albo zadzwoń, jeśli ma podany nr

Gość Si for
z tego wynika ze Ty ten telefon sprzedałas pod koniec tygodnia. Wiec nie nie mineło az tak duzo czasu. Wiesz allegrowicze to tez tylko ludzie moze mu cos wypadło wiesz jak to w zyciu bywa

Kiedy sprzedałaś ten telefon? Jak w piątek to nie wszystkie banki otwarte są w sobotę. Ktoś mógł wpłacić wczoraj ale chyba po 15:00 (zależy pewnie od banku) pieniądze są przelewane na drugi dzień.

Telefon sprzedałam w czwartek rano.

Gość Si for
no to spokojne nie ma sie czym przejmowac napisz do niego w czwartek jesli nie wpłaci kasy

hmm to nawet jeśli, ktoś by wpłacił w piątek po południu to pieniądze by już były. No ale wiesz czasem się coś wydarzy i później się wpłaca. Ja ze dwa razy wpłaciłam po 7 dniach bo czasu nie miałam. Napisz po prostu do niego maila czy wpłacił pieniądze bo np. masz pilny wyjazd i chcesz szybko zrealizować przesyłkę.

Gość Si for
no mozesz napisac tak jak KlauDDynka69 pisze. Ze masz pilny wyjazd i ze musisz teraz wysłąc telefon i juz

Gość Si for
no no konto bez negatywów prosze prosze

Ja pierwszy raz sprzedawałam telefon i za pierwszym razem kupił go gościu z kopertą :O o jak się bałam, że mi kasy nie wpłaci bo telefon wystawiałam już 4 raz :O Ale koleś szybko wpłacił, za dwa dni miałam kasę na koncie. Jak nie wpłaci do 6 dni to napisz do niego, że 7 dnia piszesz do Allegro o zwrot prowizji :) powinno podziałać :)

Dziękuję. Tak,jak pisałam nie chcę wyjśc na histeryczkę,więc chciałam się dowiedziec-jakie są normy ;) oczekiwania na kasę. Pozdrawiam

Gość Si for
prowizji ???? ile 3zł

a przypomniało mi się jeszcze, że jakiś Afrykańczyk do mnie pisał, że chce kupić ten telefon i płacił dwa razy więcej - mało brakowało i bym się nabrała dobrze, że trafiłam na artykuły o gościach co tak naciągają :) Hehe ale się rozpisałam :P Ale jeszcze się bulwersuję jak to sobie przypominam ;O

Si for prowizja nie prowizja dostajesz upomnienie od allegro wtedy. Kiedyś wygrałam bluzkę za 6 zł, babce zablokowali konto, więc czekałam, aż ona napisze, że wszystko ok - bo moim zdaniem to do jej interesu należy. A ta ani me ani be tylko o zwrot prowizji. Dobrze, że się dogadałyśmy no ale uważam, że jeśli sprzedawcy zablokowali konto w trakcie transakcji to on pierwszy powinien się odezwać:O

Gość Si for
no moze masz i racje.

Ja często wpłacam i po 3 tygodniach :P Druga sprawa jest taka,że pieniądze zwykle dlugo idą.Dwa tygodnie temu,w piątek wysłałam pieniadze,doszly dopiero w nastepny piatek. Nie wszystko zalezy od kupujacego.

mam takie pytanie,nie smiejcie sie ale dopiero dzis zarejestrowalam sie na allegro i mam pare pytan 1.skąd mam wiedziec ile będzie kosztowała przesyłka pocztą(bo tam trzeba podac koszt przesylki)? 2.paczke mam pakowac w pudelko i naklejac adres czy jak??? 3.po jakim czasie przyjda pieniadze od wyslania paczki???

Gość cipacz
wszystko jest tam napisane

Chyba nie chcesz najpierw wysylac paczki i dopiero potem oczekiwac pieneidzy? Nie doczekasz się.

ja kiedys zamawialam tak ze listonosz przynosil mi paczke to wtedy placilam a teraz jest sytuacja odwrotna pytam ile czasu bede czekac az poczta wysle mi pieniadze

Gość Si for
ja koszt przesyłki zawsze ustalam sam. Wiem ile mniej wiecej wazy przedmiot i jaka bedzie cena za wysyłke. Dobra rada jesli wybierasz wpłate na konto to przesyłke dawaj o 10zł mniejsza niz za pobraniem no czasami 10zł to za duzo. Chodzi mi o to ze zawsze wpłate koszt przesyłki przy wpłacie na konto ma bym mniejszy od kosztu przesyłki za poprabiem bo przeciez masz zachecic kupujacego zeby wpałcił Ci kase na konto bo wtedy nic nie ryzykujesz ze gosc wybierze za pobraniem i nie zapłaci dla listonowsza lub kuriera i bede musieli odsyłac Ci paczke a to troche czasu trwa