Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helppmreee

JAK DOJECHAC Z DWORCA CENTRALNEGO W WAWIE NA LOTNISKO??

Polecane posty

Gość helppmreee

Cz ktos sie orientuje jak dojechac z dworca centralnego na lotnisko?? tacie popsulo sie kilka godzin temu auto, naprawa niemozliwa, bo trzeba cos dokupic, a moja mama przylatuje! Tato chce odebrac, ale nie orientuje sie, jak ma tam dotrzec.Pliss pomozcie! Ewentualnie na jakiej najblizszej stacji wysiasc (relacja pociagu Krakow-Wawa) wawa centralna, czy inna? z gory dziekuje 🌼

Gość helppmreee
:/

Gość helppmreee
kiedys sie pytalam jak 5 lat temu bylam i taksowkarz do centrum zyczyl sobie/...........500 zl. Na taxi nie stac wcale. Chodzi o publiczny srodek transportu.

Gość hereeabajkaj
autobus nr.175 bezposrednio spod dworca na okęcie

Gość babeczka 30
...z centralnego na lotnisko najprościej taksówką :P koszt ok 30 zł

Gość joljoljol
wsiadz dzieciaku w tramwaj ktory dojezdza na okecie i juz. szczegolowe info znajdziesz w rozkladzie na przystanku :D

Gość hereeabajkaj
175 jeżdzi z przystanku z "tyłu" dworca (niech zapyta jakas sprzedawczynie w kiosku czy policje ( pelno sie ich tam kreci) i podjezdza bezposrednio pod teraminal na centralnym

Gość babeczka 30
joljoljol naucz się czytać ze zrozumieniem :P

Gość hereeabajkaj
pod terminal na Okęciu oczywiście :)

Ile za taksę?? No spoko... Chociaż słyszałam, że na lotnisku są tacy naciągacze, którzy czekają na zagranicznych przyjezdnych i wyciągają kasę... Z dworca na lotnisko zapłaciłam kiedyś ok 40 zł, tylko trzeba patrzeć, jakie ceny mają. Nie jestem z Wawy, ale swojego czasu często bywałam z pracy, to najtaniej chyba grosikiem było. A jak autobus albo tramwaj, to nie wiem...

Niestety, ale tramwaj nie dojeżdża na lotnisko- tylko autobus 175 z Al. Jerozolimskich, jak ktoś napisał powyżej.

Gość helppmreee
bardzo dziekuje za informacje. Wlasnie dlatego sie pytam, czy ktos dokladnie sie orientuje, aby czlowiek sie nie pytal potem. Bo ja nie wiem przeciez, czy w ogole jakis tramwaj dojedzie.

Gość beatrycze reaktywacja
desiree83 od razu widac ze nie jestes z warszawy. Takich naciagaczy zlikwidowali juz dawno temu, a teraz stoi tam korporacja ELE TAXI ktora wygrala przetarg i wszystko jest legalnie. Za transport taxi spod centralnego powinno wyjsc 25-30 zl. Osobiscie polecam 175 bezposrednio spod centralnego, pentle ma na lotnisku jedzie niedlugo, nie ma tloku no i bilet tylko 2,80 :)

Gość helppmreee
🌼 dziekuje

No nie jestem i to napisałam :) Mnie za taksówkę nie wyniosło drogo, dlatego polecałam, tyle.