Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparacik foto

pytanie do uzytkowników lustrzanek

Polecane posty

Gość aparacik foto

zdecydowałam się na zakup aparatu nie mogę zdecydować czy lepszy jest canon 450 D czy Olympus 520 mają podobne parametry na korzyśc olympusa przemawia atrakcyjna cena i lepsza jakość szkiel kitowych z wyglądu bardziej podoba mi się Canon .A który z nich ma łatwiejsze menu ?

Gość aparacik foto
przeciez napisałam że bardziej z wygladu podoba mi się canon ale chodzi mi tez o jakośc zdjęć.

Gość aparacik foto
przeciez napisałam że bardziej z wygladu podoba mi się canon ale chodzi mi tez o jakośc zdjęć,łatwośc obsługi.No i olympus w zestawie ma 2 kity (podobno najlepsze są kity olympusa) a canon tylko 1 i wyższa cene.Byłabym skłonna kupic canona po wizualnie bardziej mi się podoba tylko opinia ze najgorsze kity są własnie canona mnie niepokoi i menu help :p

Gość aparacik foto
up

Gość fotograf l
Olympus E-520 to nie kit. Całkiem fajny aparat, ma lepsza matryce niz Canon 450D. Polecam Olympusa w kazdym wzglęcie, ładniejszy, ma lepsze szkło i w tym przypadku matrycę.

Gość fotograf l
450D to zabawka. W ogóle Canon ma drozsze szkła od Olumpusa.

Gość fotograf l
jesli juz kupujesz to najtaniej jest na www.fotozakupy.pl Wiem , bo testowałem

Gość aparacik foto
nie,przez neta nie kupię ogladałam te aparaty w media markt :)

Gość fotograf l.
jak jesteś taka głupia to czego tutaj pytasz o aparaty ? Chociaż wiesz co to jest czas naświetlania ? :P

Gość aparacik foto
fotograf co do ceny szkieł to jesteś pierwszą osobą która mi mówi zę są tańsze od szkieł canona

Gość aparacik foto
sama jesteś głupia :p

Gość fotograf l
ktos sie podszył, ale zadał słuszne pytanie. Dla amatora polecam małpkę

Gość nieumięjącaangielskiego
ja mam canona 450d i jestem zadowolona choć teraz będę musiała kupić lepsze obiektywy bo ten kitowy w zestawie robi przeciętne zdjęcia. ja wolałam kupić lepsze body a później dokupić lepsze obiektywy niż mieć gorsze body z np. dwoma lepszymi obiektywami w zestawie.

Gość fotograf l
sprawdzcie lepiej parametry. To czy sie podoba obudowa to indywidualna sprawa, najwazniejsze sa parametry

Gość aparacik foto
ja chyba tez tak zrobie i kupię canona bo bardziej mi się podoba wizualnie nieumięjącaangielskiego może poakzesz jakies foto? :D :D małpy,konie,krokodyle i inne wynazki już mam więc dziękuję.:)

Gość fotograf l
powodzenia D:

Gość fotograf l
:D

Po jakimś czasie i tak rezygnuje się z obiektywów kitowych na rzecz lepszych szkieł. Dobrym kryterium wyboru jest dostępność i cena obiektywów, nie tylko nowych ale i używanych, a także możliwość łatwego podłączenia obiektywów m42, które jakością przewyższają wiekszość współczesnych nowości z plastiku, a kosztuja dosłownie grosze - na allegro od kilkudziesięciu zł. w górę. Najtańsze, jest ich też dużo, jednocześnie bardzo dobre są obiektywy do Minolty/Sony, bardzo drogie, ale też dużo jest obiektywów do Canona, bardzo mało do Nikona, a o Olimpusie to mozna w tym kontekście zapomnieć. Minolta/Sony ma i napęd AF i stabilizację matrycy w korpusie, zatem obiektywy są relatywnie tańsze od innych firm. Sam używam i Canona i Sony A 200, ale właśnie ze wzgl. na obiektywy, Canona rzadko :)

nie wiem jak wrzucić zdjęcie

Gość aparacik foto
wrzuć na www.fotosik.pl i podaj linka :)

Gość aparacik foto
oglądałam sony w sklepie faktycznie tani jest ale i wygląda tak "zabawkowo" :p

sorki nie wrzucę ci żadnego zdjęcia bo aktualnie w komputerze mam wszystkie z twarzami na zdjęciach a nie chciałabym pokazywać mojej rodziny ;p

Gość aparacik foto
oki rozumiem :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c58e7b2b4b53a927.html \"wygląda tak \"zabawkowo\" \" ? Nie wiem, jaki model ogladałaś, ale widzę, że stoisz przed wyborem - albo szpanować wygladem, albo dobre zdjęcia robić ;) Podałem Ci linka, jest tam kilkadziesiąt zdjęć z Sony, oczywiście skompresowane bardzo i zmniejszone, stąd i jakość nie ta, co w oryginale

Gość stawiam na canona
zdecydowanie canon 450d, i zdecydowanie ważniejsze dobre szkło niż dobra puszka, a zdjęcia przede wszystkim robi człowiek, a co do kitka co to niby słaby, bzdura, na te parametry jakie ma i na pierwsze stawianie kroków to ok jest, a i tak szybko dostrzeżesz, że tym obiektywem nie powalczysz nie ze względu na jakość zdjęć tylko na zakres ogniskowej PS1 a oglądanie zdjęć robionych przez amatorów Ci nic nie da, bo raz nie wiesz kto to robił, dwa nie wiesz jakiś sztuczek użył podczas obróbki PS2 a dlaczego canon 450d? bo miałam 350d i był to fajny aparat

Zakres ogniskowych w kicie Canona jest ok, 18-55 to wygodny zakres, ale sam obiektyw jest do kitu. Pomnóż to przez 1.6, a otrzymasz odpowiednik kliszy :) Body jest ok, ale ceny szkieł ? horror

Gość aparacik foto
skrzacik ładne zdjęcie naprawdę :) a ogladałam sony alpha 200 :)