Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmamm dosyc

komu tradzik minal z wiekiem??

Polecane posty

Gość mmamm dosyc

kto pozbyl sie tradzika z wiekiem?? ile lat mieliscie kiedy to sie zaczelo i kiedy skonczylo?? zastanawiam sie jakie sa szanse na to.. mam 23 lata :(

Gość erekuk
nie licz na to. moja mama miała do 30 roku życia tradzik, więc ja powiedziałam: NIE! I zaczęłam brac Izotek :)

Gość mmamm dosyc
tez sie zastanawiam nad izotekiem, ale ja nie mam pryszczy na calej twarzy, glownie broda i czolo. zawsze cos wychodzi, juz nie umiem sobie z tym poradzic, ponad 8 lat mecze sie z syfami... mam wrazenie, ze za kazdym razem sa inne. kiedys mialam w roznych miejsach, a teraz glownie broda i czolo ehh staram sie juz niewyciskac, nie dotkac twarzy ok... ale to nie zlikwiduje mi tradziku, jedynie ograniczyc moze... moze napiszesz coz o izoteku? te skutki uboczne troche mnie przerazaja, ale bardziej przeraza to, ze jak odstawie to mzoe po kilku miesiacach, po roku, albo kilku tradzik wroci?? :((

mialam podobny problem (mam 21 lat) ciagle mi cos wyskakiwalo, ciagle jakies zaczerwienienia ufffff....2 miesiace temu poszlam do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, zrobila to perfekcyjnie ale tez wiele podpowiedziala...przede wszystkim nie wyciskac nic samemu, jak najmniej dotykac twarzy, zauwazyla tez u mnie wiele malych blizn po tradziku wiec zalecila mi stosowanie NO SCAR na blizny, DERMONIZ- zel punktowy, tabletki ACNO, toniki, kremy itp firmy IWOSTIN (zielona seria).Musze powiedziec ze od razu poszlam do apteki i wszystko to kupilam.Na dzien dzisiejszy moge powiedziec ze leki te bardzo mi pomogly i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej:))))acha!!!!!!kosmetyczka zakazala tez solarium przy mojej sklonnosci do wypryskow (chyba ze z zakrywaniem twarzy:P) i absolutne odstawienie peelingu ziarnistego nawet jesli jest to peeling antybakteryjny!! Od tamtego czasu jesli kupuje jakies kosmetyki to prawie tylko i wylacznie w aptece:))pozdrawiam

a ja mam 19 lat i od 13 roku zycia nie mam:) a mialm rok miedzy 12 a 13 rokiem teraz mam naprawde idealna i sie ciesze a moja blizniaczka sie mieczy od 13 do teraz a od 2 lat ma naprawde straszny;/;/

Gość rererertv
Polecam Roaccutane

Gość okolo 37
dopiero po 35 roku zycia i leczeniu roznymi metodami radykalnie sie pozbylam tradziku reacutanem

Gość mmamm dosyc
jejj :(( az mi sie cos robi, dlaczego nie ma jednego leku, ktory by byl skuteczny dla wszystkich?? a roaccutane mnie rpzeraza... potem moga byc problemy z zajsciem w ciaze nawet ehh

Gość zacznij brac
tabletki anty, mi pomoglo, a mialam straszny tradzik i wiele blizn. Jak wyzej kolezanka pisala dotykanie twarzy to zbrodnia, wyciskanie to zbrodnia jeszcze wieksza. Nie wiem jak z preparatami antytradzikowymi, ale mi sie cera poprawila kiedy zamienilam te wszystkie masci i zele na kremy nawilzajace.

Gość mmamm dosyc
tez zaczelam stosowac kremy witaminowe, nawilzajace... ale to raczej na nic, czy moglabys mi napisac albo ktokolwiek, czy po jakims czasie stosowania kremow nawilzajacych rzeczywiscie tradzik sie zmniejsza??

Gość ja też nie mam ulotki

Gość mam 26 lat
i pomogła mi seria Effaclar K z apteki, rewelacja!!! Po 2-tyg stosowania nastąpił wysyp, znak, że głębsze warstwy skóry się oczyściły, a po 4 tyg po trądziku nie ma śladu!!! Za całą serię : krem Effaclar K, tonik, żel zapłaciłam w promocji 120 zł. Teraz stosuję tylko sam krem Effaclar zwykły matujący. Tych Effaclarów jest kilka: leczniczy, matujący i nawilżający, trzeba dobrze dopytać w aptece.

Gość szok!!!!
ja mam już 19 lat. Trądzik mam już od 14 roku życia jak narazie nic nie ginie no może tak troche się zmniejszył ale to jest wkurzające patrzeć co dzień na taką twarz po prostu Żal!!!! mam nadzieje że kiedyś zniknie. Kremy itp stosuje co dzień ale nic trzeba widocznie czekać aż samo zniknie;-)* pozdrawiam

Gość E-salem.pl
Może dobrym rozwiązaniem byłaby wizyta u dermatologa? Często nie wiemy jak sobie radzić z trądzikiem,ponieważ nie wiemy jaki to rodzaj oraz co jest tego przyczyną. Lekarz nam w tym pomoże,możliwe nawet że konieczne będą antybiotyki,ale to skuteczna kuracja. Pozdrawiam www.E-salem.pl

Gość ograniczyc
weglowodany w diecie

Gość u mnie trądził zaczął się
koło 16stego roku zycia i trwa do dziś, a mam lat 37

Gość 64rtyhfgjhfghj
Z wiekiem schodzi tylko trądzik młodzieńczy. Ty już jesteś na to za stara. Idź do dermatologa, bo przyczyn, jak i sposobów na leczenie, jest wiele. Leczenie to żmudna, często wieloletnia praca. Trzeba też się wykazać systematycznością.

Gość kropka190000000
ja mam 21 i dalej mam to gowno juz nie mam sily !!!! nawet z domu nie wychodze ;(((

Gość Keeper of Secrets123
a czy samezaskorniki zaliczace do tradziku?

Gość sensation complex
ja wyleczyłam trądzik medycyną niekonwencjonalną, teraz jako 25 latka , mam gładka zadbaną buźkę bez żadnej skazy ... ,niepotrzebuje juz pudru itp.

Gość re5t3ebdxs43
Nie wiem czy zaskórniki zaliczają się do trądziku, ale mi na zaskórniki pomógł "słynny" tonik z kwasem salicylowym.

Gość pomocy!!!!!
co z tym robić nic nie pomaga!!!!!!!!!!!! dermatolog też nie kremy nie!!!!!!! nic kompletnie nic nie wiem jak sobie już radzić z tym czymś na twarzy ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozderki;-)