Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aformaniakowa

Czy można dać w Polsce dziecku na imię Scarlet?

Polecane posty

Gość Aformaniakowa

Jest z tym jakiś problem?

Gość spróbuj
ale mogą odrzucić :D

Jesli nie masz na nazwisko Koniuszko...albo Krawczyk ..albo w tym stylu to mozesz. Najlepiej jabys miala na nazwisko O' Hara na przyklasd :P

Gość Aformaniakowa
Mam własnie takie nie polsko brzmące nazwisko;) Jakoś mi tak pasuje, czy myślicie ,że to głupie imie?

Gość duell
fajne imię..podobają mi sie takie zagraniczne imiona....

Gość nie mozna
w Polsce kobiec imie musi konczyc sie na 'a'

Wiesz no...kwestia przyzwyczajenia.. i tego co Tobie sie podoba :) Ale musisz wziac pod uwage wszystko. Jak mala bedzie wymaiwala swoje imie kiedy bedzie jeszcze mala, jak dzieci inne. jesli beda je kaleczyc to zeby potem na zawsze nie zostala jej ksywka :) No pomysl jeszcze , to Tobie ma sie podobac ale musisz tez pomyslec o corci :)

Gość lslslslslslssl
Pewnie można. Tylko po co. Oczywiście wiesz, że badania socjologiczne wskazują, że wymyślne imiona z zagranicznych seriali/książek nadają przede wszystkim rodzice z rodzin patologicznych i pozbawionych perspektyw. Im dziwaczniejsze imię, tym większa nędza i węższe horyzonty. No więc powodzenia.

A przepraszam Cie , ja dopiero sie zorientowalam ze Ty pytasz w tym sensie, czy w urzedzie nie beda robili problemow :)

Gość ggkkgkgkgkg
Jak poznaję jakąś Nikolę, Dżesikę albo Samantę myślę sobie, jak nasrane w głowie musieli mieć jej rodzice.:(

Gość jest jedna Scarletzajmuje sie
ratowaniem starych i chorych koni, zalozyla dla nich schronisko Tara

Gość Aformaniakowa
Nie mam nic przeciwko tradycyjnym imionom,mam zamiar takie dać synkowi.A Scarlet po prostu mi się podoba i ładnie brzmi z nazwiskiem , poza tym dość często podróżujemy więc za granicą nie bedzie to nic dziwnego.

Gość vaaalalala
jak sie za tą zagranicę przeprowadzisz, to może nie będzie nic dziwnego. Tu, w Polsce twoja córka będzie klasyfikowana jako dziecko popierdolonych rodziców.

Gość gjjhgkf
Dzieko któremu da się takie imię po prostu nie może być normalne.

Jasne, jasne , nie moze byc normalne. Urosna mu uszy kolo nosa, a na sniadanie bedzie jadlo much w sosie czekoladowym :O leczcie sie..

imię dla dziewczynki w Polsce musi się kończyć na a. poza tym nie może pisać się inaczej niż się je wymawia, więc pewnie urząd się nie zgodzi albo ci zmieni na Skarleta:D Wyjątekiem jest sytuacja, gdy jedno z rodziców ma inne obywatelstwo, wtedy imię może być dowolne.

Gość niee3
a ja się zgadzam z wypowiedziami na nie.. moja citka jest dyr. przedszkola i nieraz mówiła jakie problemy mają dzieci z niepolsko brzmiacymi imionami, np. na dziewczę o imieniu deniss duzo dzieci wołało penis, a to przedszkole. A ni i przykład m.wisniewskiego.. dziwaczne imina, kryją kompleksy. pomyśl o córci.

Gość shiftkaa
możesz dać takie imie, polskie prawo zabrania jedynie nadawania imion obraźliwych bądź zabawnych np. kiedyś rodzice chcieli nadać córce imie Kurtyzana a inni Śliwka, w obu przypadkach toczyły się sprawy w sądzie, które rodzice oczywiście przegrali

Gość pomeriggio
Musisz miec chyba niezle kompleksy:D

Gość takumasata
czemu kompleksy?????

Gość Nordycki Władca Tuborg
Daj na imię Galaxia władczyni wszechświata. W dupach się wieśniakom poprzewracało, bo myślą że jak mają imię po dziadku z wermachtu, to już mogą nazywać dziecko jak telewizor.

Gość no tam na gorze ktos
przesadzil. Mam nieppotykane w Polsce imie - uzasadnione - po babci, nie Polce, tata tak zdecydowal - pierwsze po jego matce, drugie imię po matce mamy. Cudownie mi sie nosi. Wszedzie, w szkole, na studiach w pracy,byłam jedyna, kazdy wiedzial, gdy padlo to imie, ze chodzi o mnie, bylam przez to wyrózniona , oczywiscie staralam sie, zeby to imie sie ludziom dobrze po mnie kojarzylo. I okazuje sie,ze paru znajomych nazwalo tak corki - na moja czesc - to mile!

Gość Nordycki Władca Tuborg
To wspaniale. Jesteś wyjątkowa przez imię. To prawie jak wygrać życie ! Pierdolić Hansów, Xantie i inne Scarlety. To jest Polska, noż ja pierdole...

Gość znikoma podpora
Nordycki Władca Tuborg----- :O

nie jestem wyjatkowa akurat tylko przez imie. Mam inne osiagniecia. Ale uwazam, ze to czlowiek sprawia, czy imie jest piękne. A ze jesli robie cos fajnego i dodatkowo jeszcze mnie zapamietuja przez imie - to zle? Nie mam zreszta imienia z jakiegos tandetnego romasidla czy soap opery - tylko po babci, ktora byla madra , godna nasladowania kobieta , z której rodzina była dumna i chciała ja w jakis sposób uczcic.

Gość jestem ciekawa i nie moge spać
no tam na gorze ktos-- a możesz zdradzić jak masz na imię?

Gość takoo
I wy dorosłe baby 'niby' jestescie... Czy 'inne' niepolskie imie oznacza patologie w rodzinie? Ludzie zastanowcie sie! Ja chcialabym nazwac dziecko rowniez inaczej: dziewczynkę Nikki. Nie jest to imie meskie, inaczej sie pisze: Nicky. I w dupie to mam czy to sie komus spodoba czy nie. Moje dziecko prawda? Dosc mam juz tych typowych polskich imion. Ola, Kasia, Ania przeciez to sie zygac chce!

nie zdradze, bo by mnie znajomi rozszyfrowali, a chce byc anonimowa... Imię jest krótkie, nie brzmi pretensjonalne i pasuje mi do nazwiska ( nazwisko mam ładne) :)

aaa to sobie nazywaj nicky biedne dziecko a polskie imiona to nie tylko ole kasie anie marty eweliny itd to tez stasie, zosie, jadzie i marysie tj jak ja i jestem dumna z imienia maria:) tj jak moja siostra i brat ktorzy tez maja stare, polskie, nie osmieszajace