Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aformaniakowa

Czy można dać w Polsce dziecku na imię Scarlet?

Polecane posty

Gość SPojrzenie młodych
Hahahah no fakt imie maria jaki żal teraz jak ktoś ma na imie zosia to jest z niej przypał wiem bo sama chodze do sql.Teraz liczą sie fajną imiona każdy zazdrości bo kojarzy im się do z zagranicą itd.więc nie wiem o co wam chodzi.mam na imie anastazja mam przyjaciółke bernadette i jowite i jeste.Mam na imie anastazja my najfajniesze w klasie a takie magdy zosie domiki wiktorie agaty anie to przypały i to właśnie dwie z nich są z rodzin patologicznych więc sorry.Śliczne imie scarlett jeszcze sie z takim nie spotkałam.Dżesike też znam tylko ie ze szkoły i też nie jest z rodziny patologicznej ją lubie.WIększość z was dorosłych ma popierdolone w głowach

Gość fdgerg
hahahahahah! ludzie!!! nie rozumiem was dlaczego nadajecie imiona bez wyrazu? czy to imie cos dla was znaczy?? np. Nikola Samanta?? czy to imie ma dla was jakies glebsze znaczenie?? poza tym ze to imie głównej bohaterki telenoweli?? co za idiotyzm... jest tylepieknych polskich imion..! dlaczego chcecie nadawać imiona obcojęzyczne przecież to paradoks, na siłe robicie z siebie dziwolągów to wyróżnia nas z pośród innych narodów ze mamy imiona inaczej brzmiące milony ludzi na świecie ma na imie Scarlet Dajana czy Kleopatra ale polskie imiona króluja tylko w polsce wiec na świecie Katarzyna jest jedna z niewielu bo w stanach Kate i dalego jej do Kasi

Gość fdgerg
wydaje wam sie ze jestescie oryginalnie ale jestescie bardziej obciachowi z tymi "nowoczesnymi" imionami niz wam sie wydaje! znajdzcie gdzies Jana poza polską moze znajdzie sie...emigrant...za to Anastazji jest w chuj na świecie wiec stanowicie tłum ...

Ja bym sie wstydziła majac na imie Scarlet Samanta Dzesika czy inna picza . Wioska.

Gość ddfdsfssf
no jeszcze jak sie obcojezyczne nazwisko to ok albo jak ktores z rodzicow ma inne korzenie to jest wytlumaczalne ale jak marka jest Maria a ojciec Stefan to jak to wyglada gdy córka ma na imie Amanda albo Scarlet?? no sorry dla mnie to śmiech to dziecko jest polakiem czy jest nijakie?

Scarlet? baahahahahah :P z całym szacunkiem ale mnie to smieszy zgadzam sie z przedmówcami! Ja bym swojego imienia nie zaminiła na żadne inne a osoba która uważa ze z powodu imienia ktos moe być nie lubiany badz lubiany bardziej tzn. że nie ma siły przebicia ani osobowości polskie imiona sa piekne szkoda że tak mało osob zdaje sobie z tego sprawe niestety ale nastała era bezguścia i antypatriotyzmu jak dla mnie Sandry i te inna są przezroczyste

a ja uważam że każdy ma prawo nazwac swoje dziecko jak mu się podoba;) ja np swojemu dziecku nie dam na imię np Jaś czy Małgosia, ale jak innym osobom się to podoba to fajnie;) pozdrwiam;)

Gość karaluch787878
Wy jesteście poje**** wszyscy to jest Polska no właśnie i tu nikt nie jest tolerancyjny. Chyba większość z was miała ciężkie dzieciństwo. Bo to chyba z was się dzieci śmiały i wymyślały przezwiska Hahahahahahahahaha Masakra teraz już są takie czasy ze będzie coraz więcej tych imion i to jest fajne. Nie wypowiadajcie się ta ten temat jak macie ponad 50lat bo to już nie te czasy a wy macie zakodowane w głowach jakieś stare chore zasady;/ trochę nowoczesności!!! Pierwszy raz w życiu wypowiadam się na forum. Ale jak to czytałam to naprawdę zal du** ściska;/;/;/ Głupie babska....Idźcie lepiej do kościoła!!! A nie będziecie się wypowiadać na taki temat bo gó*** wiecie... im więcej takich was będzie to nie będzie tolerancji w Polsce nawet w 1 procencie...POZDRO JUŻ JEST XXI wiek BARANY!!!!!!!!

Gość miła jak zawsze
ggkkgkgkgkg ,,Jak poznaję jakąś Nikolę, Dżesikę albo Samantę myślę sobie, jak nasrane w głowie musieli mieć jej rodzice.'' te imiona jeszcze oblecą ale ta Scarlet:D:D:D synowi daj Barak albo Mahomed:D a jeszcze lepiej to zaczerpnij jakieś imiona z ,,Mody na sukces''

Gość natalia_reszke
zal czytać wasze komentarze

Gość oanoreoresiabadaba
ja chcialabym nazwac swojego syna Ryder albo Corodzar. ale raczej problem bylby bo są zbyt hamerykańskie :D czy da sie?

Gość oanoreoresiabadaba
miało być Cordozar *

Zauważyłem pewną właściwość.Im jakaś osoba jest prymitywniejsza, tym bardziej skomplikowane wymyśla imię dla dziecka. Naprawdę, coś w tym jest ... znam Briana, Denisa i Nicolę ...

Gość inezka22
ja dałam córce na imię Inez i nie uważam się za jakiś margines społeczny, a co ludzie myślą to mnie nie obchodzi

Gość natalia_reszke
moja córka ma na imię Estera i uważam ze nadawanie imion innych niż powszechnie znanych jest dowodem na to za każdy z nas jest inny i każdemu co innego się podoba nie zależnie od pochodzenia czy statusu społecznego nie rozumiem tylko tych osób które twierdzą ze należy nadawać imiona polskie patriotyzm ? nie widać tego podczas głosowań których wyniki mierzą 40-50 %

Gość koralina83
moja coreczka ma na imie scarlttt dzis obchodzi 3 urodziny.. wszystkim imie sie podoba a ja imie dla niej wybralam juz pare lat przed jej narodzinami

Gość koralina83
mialo byc Scarlett

Gość to nie prawda że w polsce
wszystkie imiona dla dziewczyn muszą się kończyć na A moja córka ma na imię TRINYTY mieszkamy w polsce nie mamy żadnego obco brzmiącego nazwiska

Gość koralina83
moja corka nie ma polskiego nazwiska .. teraz jestesmy w niemczech i nikogo nie dziwi to imie .. ale w polsce budzilo rozne reakcje.. jak ja slysze zosia albo marysia to az mnie skreca.. a na ten przyklad Maria to imie pochodzenia hebrajskiego. zofia pochodzi z greckiego. katarzyna tez jest pochogzenia greckiego wiec jaka to mowa o pieknych polskich imionach ...

Gość no tam na gorze ktos
Podoba wam sie imie Inez?

Gość no tam na gorze ktos
Anastazja jowita i scarlet brzmia jak ksywki prostytutek a bernadetta jak zakonnica. Ladne polskie imiona zosia, gosia, jola, aurelia, matylda, tekla, ola

Gość koralina83
najpierw sprawdzcie jakiego pochodzenia sa te imiona.. jak juz pisalam no zosia nie jest polskiego pochodzenia .. i brzmi jak imie sprzataczki .. w kazdej szkole wsrod sprzataczek est jakas zoska

Gość MojNickGOSC
Ile tu złości w tych postach. Imię Scarlet będzie krzywo odbierane przez Was. Nie przez dzieci, tylko Wy przy dzieciach powiecie "co za dzwine, brzydkie imię" dziecko to podłapie. Dziecko samo z siebie nie zobaczy w tym imieniu niczego złego. Ładne imię, uważam że ładniejsze od milionów Wiktorii Oskarów etc., które są modne i dlatego są wybierane. Świat czegoś nie przyjmie? To Wy nie przyjmiecie, Wy jesteście światem.

Gość vdghf
W Polsce zagraniczne imiona można nadawać dzieciom tylko kiedy spolszczy się ich pisownie i będą się kończyć na "a". Zagraniczne imiona w ich oryginalnej pisowni można nadawać tylko wtedy gdy jedno z rodziców ma zagraniczne obywatelstwo. Mnie od tych wszystkich Nikoli i Dżesik bardziej śmieszy nadawanie niby polskich imion typu Ignacy czy Antoni niemowlakom. Przecież takie imiona kompletnie nie pasują do dziecka i nastolatka tylko do jakiegoś starego dziada. I wcale nie są polskie, sprawdzcie sobie. Polskie imiona to imiona takie jak Dobrosława, Radosław, Ziemowit a nie jakaś Maria czy Jan. Nieuki !

Gość koralina83
dokladnie tak.. malo jest prawdziwych polskich ladnych imion. ja nie mialam problemu z nadaniem imienia Scarlett mimo ze obydwoje mamy polskie obywatelstwo .. choc dobrze ze jej ojciec ma zageaniczne nazwisko , to na pewno pomoglo. dla mie to bzdura zeby spolszczac imiona.. na polska pisownie.. to jak wymyslenie nowego imiena .. bzdura

Gość onabezogona29
Scarlett jest trochę "pojechane" ale np Maria to lepsze..? Przez całą podstawówkę była sierotką Marysią :-/ A Zosi z pracy przykleili ksywę "babcia" bo niby takie imiona noszą tylko babcie. Jak ktoś chce to do wszystkiego sie przyczepi

Gość koralina83
scarlett nie jest nowoczesnym imieniem .. jak jak starszym kojazy sie z ohara tak mlodym kojazy sie se scarlett johansson.. ale te wszystkie antosie .. i marysie to dzieci naszych polskich seriali .. wiec nie mozna ocenic kto z jakich powodow dal jakie imie dziecku. Dla mnie Scarlett jako bocharetka folmu byla wzoram z dziecinstwa.. silna idaca po trupach .. i w naszych czasach niestety tak trzeba zyc by do czegos dojsc.. wiadomo ze nie jest powiedziane zo to sie odzwierciedli w yciu mojego dziecka .. ale czy nadanie imienia dziecku antosia bo " na wspolnej" dziecko tez tak mialo na imie lest leprzym powodem ???

Ja nie rozumiem, czemu dwoje Polaków, mieszkających w Polsce i nie planujących emigracji, z polskim nazwiskiem nadaje dzieciom takie wywalone imiona. Rozumiem sytuację kiedy np. mieszkają za granicą, albo jedno z rodziców jest obcokrajowcem. Skarlet. Sorry, jestem na nie. Tak samo jak Dżesika. Albo Nikola. Albo Kewin. Moje uszy więdną jak słyszą np. Dżesika Kowalska, Kewin Szczepański. Masakra. Ale róbie sobie co chcecie, wczoraj słyszałam, że mają zamiar zmienić prawo, żeby można było nazwać dziecko jak się chce, nawet Monitor.

Gość koralina83
moje dziecko nie ma polskiego imienia i jestem w niemczech .. ale dziecko urodzilo sie w polsce i tam bylo chrzczone. w pl to imie bylo roznie odbierane tu nikogo nie dziwi wrecz wszystkim sie podoba. jest rzedkie ale przynajmniej jak ja w szkole beda wolali to nie przybiegnie 5 dzieci jak na przyklad w pl wiktorie i weronki ..