Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aformaniakowa

Czy można dać w Polsce dziecku na imię Scarlet?

Polecane posty

Ja też zawsze byłam jedna, jedyna o moim imieniu. Od przedszkola do studiów (a na roku jest 150 osób, większość dziewczyny). I nie potrzeba do tego jakiegoś wydziwianego imienia w stylu Skarlet, albo Kewin. Mam ładne, klasyczne, chociaż na szczęście mało popularne imię ;] Kiedyś go nie lubiłam, ale teraz bym go nie zmieniła i ciesze się, że moi rodzice nie wpadli na pomysł, żeby nazwać mnie Dżesika ;]

Gość koralina83
tak przy okazji .. pisze sie SCARLETT a nie SCARLET i nigdy nawet nie pomyslalam o innym imieniu dla niej. wybralam je juz 10 lat temu a corka ma 3 latka .. wiec jak uslyszalam ze dziewcuynka to jej ojciec nie mial nic do powiedzenia .. choc na szczescie jemu tez sie to imie podobalo :)

Gość onabezogona29
Koleżanka chciałą dać na imię córcę Samanta albo Amanda, na szczęście ojciec dziecka był mądrzejszy :-D Ja bym np bała się dać na imię Tatiana...bo zdrobniale Tatiana to Tania.......

Amanda to ladne imie, ale Scarlett? mi sie w ogole nie podoba.. no ale to nie moje dziecko bedzie nosic takie imie, wiec co mnie to interere

Gość zdziwiona szokiem
A ja znam 3 Pamele wszystkie obecnie to dorosle kobiety i imie to nie bylo inspirowane pamela anderson bo one urodzily sie w latach 80tych i wszystkie 3 sa piekne naprawde wybtoina uroda ;-) pdoba mi sie tez imie Paloma i Paola oraz Paulina i Pola

Gość kaskada26
każdy daje imię jakie mu się podoba i nic wam do tego by komentować.

Gość Nie mam imienia
Po co odkopujecie tak stary topik? Poza tym, co wam do tego jak kto nazywa swoje dziecko? Polacy we wszystkim widzą problem. Według nich każda dziewczynka powinna mieć na imię Kasia, Agnieszka, Ania i Joanna. A chłopaki - Jaś, Staś i Krzyś.

Gość szakalakas
ja mam ze Scarlett wyłącznie skojarzenia literackie, a z książkowej Scarlett była niezła sucz. Dlatego nie nazwałabym tak córki, chociaż "Przeminęło z wiatrem" uwielbiam :D

Gość gość
kocham to imie, mieszkam w stanach , wiec coreczke tak nazwe

Gość gość
mam na imię Zofia Maria i nie lubię tych imion, wyśmiewano mnie w szkole (choć zdecydowanie wolę Zofię od Marii), ale powiem Wam, że jednak jestem wdzięczna Rodzicom, że nie zostałam Scarlett, Jessicą (lub co gorsza Dżesiką), Patrycją, Wiktorią, Anastazją, Sandrą (blee), Klaudią (wiecie, że oznacza "kulawa"?), Roksaną (jak dla d****i) itd.

Gość gość
No,to ciesz sie zes Zofia i nie kulawa,chociaz kto wie...?

Gość gość
Moim zdaniem, Scarlett to piękne imię, a po lekturze "Przeminęło z wiatrem" kojarzy mi się z silną kobietą, której nic nie złamie, dlatego gdybym sama miała córkę chętnie nazwałabym ją tym imieniem.

Gość gość
Ja uwazam ze Scarlett to piekne imie. Mieszkamy w Kanadzie. Mamy polskie nazwisko ale bardzo trudne do wypowiedzenia dla kanadyjczykow. Szukamy imienia ktore bedzie latwe do wypowiedzenia w obui jezykach po polsku I po angielsku. Scarlett brzmi przeslicznie.

Gość gość
To imię może utrudnić dziecku życie, jeśli będzie mieszkać w Polsce. Niemal każdy będzie je komentował, pytał albo jak się pisze, albo dlaczego takie, albo czy jest z zagranicy itp. Dziecko zawsze będzie się wyróżniać, a niekoniecznie musi lubić zwracać na siebie uwagę i może się z tym źle czuć. Poza tym do wielu występujących w Polsce nazwisk to imię nie pasuje. Wg mnie nadaje się dla dziecka tylko wtedy, jeśli wyjedziecie za granicę.

Gość gość
Moje córka ma na imię Inez Blanka a druga Selena Anastazja. Jeśli okażę się że teraz też będzie dziewczynka to nadam jej imię Scarlett Sofia. Nie miałam żadnych problemów w urzędzie i nie będę spolszczała żadnego imienia bo piękne jest takie jakie jest, a gdy będę wołała dziecko nikt inny się nie obejrzy nie to co przy oklepanych tak modnych imionach. Każde imię jest piękne ale mi akurat takie przypadły do gustu i nie kojarzą się jak to ktoś napisał z prostytutkami... Scarlett to dla mnie imię dla kobiety eleganckiej i silnej a jak ma ktoś z tym problem to poczekajcie jak dziecko wam się odwdzięczy za imiona w wieku lat 20