Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rusałka świetokrzyska

Rozwarcie na 1cm w 37 tygodniu ciazy

Polecane posty

co to znaczy ze szyjka macicy jest miekka i rozwarta na 1cm ? czy to znaczy ze moge niedlugo urodzic ? Jak ktos wie -prosze o odpowiedz! Z gory dzieki ;)

Gość to znaczy
jedno i drugie:) powodzenia życzę 🌻

to znaczy ze mozesz niedlugo urodzic! albo np przenosic 2 tygodnie :P w zasadzie to o niczym nie świadczy jak nie masz skurczy nie odejdą ci wody... ale zycze szybkiego bezbolesnego porodu i zazdroszcze :D

Gość anjki anji anji anji anji
A od kiedy to wody odchodzą tylko wtedy kiedy są skurcze?????????????????

o kurcze tzn ze moge jeszcze z 4 tygodnie pochodzic

Gość eeeeeee taaaaammmmm
ja miałam rozwarcie na 1 cm już od 30tc a urodziłam 12 dni przed terminem :)

W drugiej ciąży miałam rozwarcie na 1cm od 24/25 tygodnia-ciąża zagrożona.Do końca byłam na podtrzymaniu i tydzień w szpitalu w 32 tygodniu.Syn urodził się w 41-wszym tygodniu.

Gość LolaOla
Ja miałam rozwarcie na dwa palce w 29 tyg:( Założyli szew i musiałam leżeć. Ale opłacało się, dotrwałam do 38 tyg w ciąży bliźniaczej.

ja w 1 ciazy z rozwarciem na 3 palce i skrocona szyjka pochodzilam spokojnie 2 tyg (od 35 do konca 37 tyg) w drugiej ciazy z rozwarciem na prawie 2 cm pochodzilam tydzien (urodzilam w 38 tyg) moja kuzynka jest w 39 tyg, a z rozwarciem na 1 cm chodzi juz 2 tygodnie wiec roznie moze byc z tym rozwarciem jezeli skurczy brak...

Gość scaro
Jestem w 33 tyg.Na wizycie tydzien temu dowiedzialam sie ze mam 1cm rozwarcia,bardzo mnie to zaskoczylo poniewaz nie mialam skurczy.Jest to moja druga ciaza i ponoc jest to normalne gdyz macica po pierwszej ciazy nigdy nie wraca do pierwszego stanu,jest rozciagnieta i 1cm to jest nic.....Mimo szystko obawiam sie ,prosze o jakies komentarze od kobiet w podobnej sytuacji..... P.S. kontaktowalam sie z innymi lekarzami i kazdy mowi co innego

ja miałam rozwarcie 1cm od 7 mies, musiałam dużo leżec i sie oszczedzac. Dwa tyg chodziłam juz z 3 cm, urodziłam w terminie

Gość aangie
dziewczyny! Jestem w 35 tc, nie mam żadnego rozwarcia, o czym to świadczy??

Gość mariankas
ja mam rozwarcie 1 cm już od 2 tygodni i nic:(

Gość ciezarowka30
w wielu krajach rozwinietych nie bada sie ginekologicznie w ciazy, wiec kobiety nie maja takiego abstrakcyjnego problemu ... pewnie więc nie masz się czym martwić

Ja też mam rozwarcie 1cm. i jestem w 32 tc. ciąży, mam tylko pytanko do mamuś które były w podobnej sytuacji czy gin. przepisał Wam jakieś leki???

Gość innaanna
Miałam podobnie, a w zasadzie mam, bo chodze już z takim rozwarciem grubo ponad miesiąc :) do 36 tyg miałam leżeć i się oszczędzać, ale leków żadnych nie brałam. Byłam jedynie kilka dni w szpitalu i podano mi zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc małego. Teraz mam 38 tydz, chodzę normalnie, leków nie biorę i nic się nie dzieje.

Gość limonne
..hey :) Mam rozwarcie 1 - centymetrowe od 31 tygodnia ciąży. Również nie czułam żadnych skurczów ! Lekarz zapisał mi Magnez B6 i kazał się oszczędzać, nie dźwigać, nie stresować itp. Teraz jestem w 35 tygodniu ciąży, rozwarcie się nie powiększa, wszystko jest okey ;P

w pierwszej ciąży miałam rozwarcie na 2,5cm i skrócona szykę do 7mm w 21tc i założyli mi szew który niestety nie trzymał w 28tc drugi raz go zakładali a w 32tc urodziłam córeczkę teraz jestem w 33/34tc a od 21tc mam założony szew profilaktycznie ze względu na wcześniejsze przejścia i bardzo dobrze bo szyjka wewnętrznie już otwarta ale nie wiem na ile a co do rozwarcia 1cm w 37tc to spokojnie już może być przecież to już prawie termin bo od 38tc mówi się już o porodzenie w terminie, dopóki nie ma skurczy i wody nie odchodzą wszystko jest ok a i jeszcze co do wód to z nimi jest tak że albo mogą od razu wszystkie wypłynąć albo mogą się jakąś małą dziurką w pęcherzu sączyć i w takiej sytuacji można jeszcze długo pochodzić w ciąży a właściwie poleżeć bo o wstawaniu można zapomnieć ja z odchodzącymi wodami (fachowo się to PROM nazywa) chodziłam tydzień ale znam dziewczynę która leżała od 20tc do 38tc więc wszystko jest możliwe

Gość Polcia_wwo
Hej jestem w 29tyg ciązy .. byłam u lekarza i powiedział mi ze mam poluzowana szyjke macicy na 3mm.. w poniedziałek mam kontrole i sie bardzo denerwuje bo nie wiem co sie dzieje .. jesli ktos wie czy to powazne prosze o odpowiedz bardzo dziekuje z góry!;)