Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacapracyyy

do szukajacych pracy

Polecane posty

Gość szukajacapracyyy

pwiedzcie czy jak szukacie pracy gdzies poza waszym miejscem zamieszkania to w liscie motywacyjnym piszecie cos ze dojazd do pracy nie bedzie dla was zadna przeszkoda itp. wysylam ostatnio mostwo podan ale zero odzewu i zastanawiam sie czy wlasnie to ze szukam tej pracy w miescie oddalonym o 70 km nie jest jakas przezkoda ze moze pracodawcy od razu takie oferty odrzucaja. wysylam mnostw podan a nawet ani razu nie zostalam zaproszona chcby na rozmowe kalifikacyjna

Gość Mała aleja róż
Mało przekonujące jesteście albo mierzycie zbyt wysoko w stosunku do kwalifikacji i doświadczenia. Poza tym samo wysyłanie podań bywa mało skuteczne. Lepiej osobiście iść. Oczywiście z gotowym podaniem. To,jak się wygląda,w jaki sposób prowadzi się rozmowę,mowa niewerbalna,stopień opanowania-tego nie da się wyczytać z podania,a jest ważnym aspektem-tak myślę:)

Gość szukajacapracyyy
a ja nawet nie bylam na zadnej rozmowie. nie wiem juz co o tym myslec. szukam juz 8 miesiac i nic. a piszesz w podaniu ze dojazd to zadna przeszkoda itp

Gość szukajacapracyyy
tak gdzie moge to ide ale sa oerty gdzie nie chca osobiscie tylko wylacznie emailem . po porostu nie chca nalotu ludzi miec i wola w ten sposob to rozwiazac. jak jest telefon podany to zawsze dzwonie

Gość Snailll
A gdzie szukacie pracy? Skad wiecie do jakich firm wysylac podania i na jakie stanowiska?

Różnie z tym może być... Ja nie piszę, bo szukam pracy na miejscu. Kiedyś szukałam w mieście, gdzie nie byłam zameldowana, ale mieszkałam, więc oprócz "oficjalnego" adresu podawałam w cv "adres tymczasowy" i wszystko było jasne. Jeśli chodzi o odległość 70 km to różnie może to być rozumiane... Bo już w przypadku, gdy mieszkasz powiedzmy w Olsztynie, a szukasz pracy w Warszawie, to oczywiste jest, że się przeprowadzisz... A w twoim przypadku to nie jest jasne... Ale nie wiem, co Ci doradzić... Ja bym w sumie chyba napisała, że dojazdy nie będą dla mnie problemem, ale też nie wiem, czy to coś zmieni...

Gość szukajacapracyyy
to wlasnie po to jest rozmowa kwalifikacyjna zeby sprawdzic i zobaczyc pewne rzeczy. czesto nawet jak sie gdzies znajdzie numer do tej firmy i dzwoni to mowia podanie prosze przeslac emailem. w przyszlym tygodniu skontaktujemy sie z wybranymi osobami. nie uwazam zebym mierzyla za wysko. nie skladam podan jesli nie spelniam wiekszosci wymagan, ktore stawia pracodawca.

Gość szukajacapracyyy
gdzie szukamy pracy? otoz tu na miejcu i pobliskim miasteczku chodze osobiscie ale to niewiele daje. czytam prace lokalana i wyszukuje ogloszenia i jak jakies mi pasuje to wysylam oferte albo jade osobiscie w zaleznosci jak chca. poza tym oferty w necie na roznych stronkach np www.gazeta.pl. www.pracuj.pl, www.gratka.pl i jeszcze strony urzedow pracy powiatowych wojewodzkich itp

ja też jestesm teraz na etapie poszukiwań... polecam portal info praca... już byłm na kilku rozmowach z tego portalu ;)

Gość szukajacapracyyy
znam ten portal. wyslalam kilkanascie cv ale bez odzewu jak na razie :-(

Ja ostatnio się żaliłam, że nikt mnie na rozmowy nie zaprasza... I nie ze względu na kwalifikacje, tylko dlatego, że żadne moje cv wysłane w poprzednim tygodniu NIE ZOSTALO PRZECZYTANE!! Ogólnie ze wszystkich wysłanych może 1/4 przeczytana. Może u Ciebie jest tak samo, szukajacapracyyy?

Gość szukajacapracyyy
pewnie tak ale tego nie jestem w stanie sprawdzic

Gość echhhhhhhhhhhh
powiem tak:a ja znam 5 jezykow obncych,mam magistra,2 falultety,staz pracy-nieduzy,bo i lata nieduze,ale mieszkam w malej miejscowsci-byle wojewodzkie miasto i co?pilnuje dzieci-musze miec jakies pieniadze,bo nie mam znajomosci a tu,jak nie masz znajomosci-nie masz pracy!!i kazdy to wie!!i wszedzie tak jest!!!rzadko ktos dostaje sie spoza znajomych,mase mam znajomych bez pracy

Szukajacapracyyy ==> cv-raport.pl Masz mozliwość. Echhhhhhhhhhh ==> A nie możesz gdzieś wyjechać?? A ze znajomościami to prawda, ale to nie tylko w małych miastach się sprawdza...