Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniellka_28

Ciąża - brak brzuszka.

Polecane posty

Gość aniellka_28

Jestem w 17 tygodniu ciazy i powiem szczerze, martwie sie. Moj brzuszek jest w ogole niewidoczny. Powiekszyl sie ocipinke moze ze 3 tygodnie temu ale nawet w obcislych rzeczach, ciezko powiedziec ze jestem w ciazy. Nawet ciezko mi zarzucic ze mam brzuszek na zasadzie zwyklego zapuszczenia sie zimowego. Od samego poczatku ciazy mam problemy. Duzoooo stresow i co za tym idzie fizyczna strona mnie szwankuje. Ponad miesiac temu zapalenie gardla - antybiotyk (niby bezpieczny ale wiadomo jak to jest), teraz zapalenie oskrzeli i antybiotyk znowu....w miedzyczasie krwiak i grzybica...troche pobolewan i duzooo placzu. Szczesliwie bez krwawien i tym podobnych historii. Zaczelam wpadac w paranoje ze cos jest nie tak, dlaczego w ogole nie widac mi brzucha - moze dzidzia sie slabo rozwija. Przed ciaza bylam wrecz chuda...teraz wrzucilam 4 kg - wszedzie, tylko nie w brzuchu. Martwie sie lub wpadam w panike.

nie martw się na zapas, u mnie brzuch pojawił się dopiero po 20 tc i od tamtej pory rósł w oczach :)

Gość aniellka_28
baderka....wiem ze to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Posiadzialam sobie teraz w galerii brzuszkow i faktycznie roznie to bywa ale nie dostrzeglam ani jednej kobitki z takim plaskim brzuchem. Dwa tygodnie temu bylam na kontroli u lekarza i ciaza rozwija sie prawidlowo. Tylko ze teraz to zapalenie oskrzeli i wysoka goraczka...kazdy powtarza - biedny ten Twoj dzidzius znow antybiotyk, znow chemia, znow goraczka a mnie az ciarki przechodza.

na pewno przyjmujesz leki, które można w ciąży... powiem Ci, że ja tez się strasznie z tego powodu stresowałam, bo bardzo długo miałam płaski brzuch... nie martw się, jeszcze będziesz się z tego śmiała... :)

Gość nie martw
się ja mam tak samo. Niby zaczęłam 5 miesiąc a nik nie widzi że w ogóle w ciazy jestem. Na poczatku miałam problemy bo ciąża zagrozona itp. to schudłam nawet 5 kg. Ostatnio tez brałam antybiotyk bo miałam zapalenie dziasla. Jaki ty brałas?

Gość aniellka_28
Najpierw bralam augmentil czy jakos tak a teraz rovamycine. Kazdy mnie zapewnia w znaczeniu farmaceuta czy lekarz, ze to bezpieczne ale wiecie jak to jest. Dzieki dziewczyny za slowa otuchy, bo dzis mam jakiegos dolka.

Gość pelasia-kasia
a na grzybicę co ci dali, bo u mnie po antybiotykach chyba coś się zaczyna dziac

Gość aniellka_28
pelasia-kasia co sie zaczyna dziac?? Na grzybice dostalam gyno-femidazol i lactovaginal. Nic mi nie dolegalo no i przy okazji wlasnie augmentil...choc naraz przechodzilam zapalenie gardla i sama juz nie wiem na co ten antybiotyk byl docelowo.

Gość pelasia-kasia
no chyba grzybica mi sie wkrada. tak myslę czy coś naturalnego mozna zastosować

Gość aniellka_28
Radze isc Ci z tym do lekarza. Jezeli jestes w ciazy to grzybica czesto sie zdarza ale nieleczona, moze byc niebezpieczna. To co bralam nie wplynelo zle na moja ciaze a wrecz przeciwnie...mialam bole ktorych nikt nie mogl zdefiniowac do momentu kiedy grzybica nie wyszla na jaw i to calkiem zaawansowana. Przy globulkach po trzecim dniu, bol minal jak reka odjal.