Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Zaczarowana.

Dieta dla młodzieży.?

Polecane posty

Gość .Zaczarowana.

Jestem, nie że gruba, ale troche tłuszczyku mi się poodstawiało na tyłek i nogi, więc chciałabym schudnąć. Ile.? Hmmm. Nie więcej niż 10 kg, ale nie mniej niż 5. Na czasie mi nie zależy, ale czy może macie jakieś propozycje jak by tu można schudnąć, wiedząc że potrzebuje diety, która dostarcza witamin dlo nastolatki.? Czuję się niezręcznie, bo zawsze byłam zgrabniutka, a tu coś się nagle stało i mi nogi przytyły. Nie piszcie że dostaje kształtów, bo ich już dostałam dawno a nie kmogę tego tłuszczyku z nóg zwalczyć.

Gość .Zaczarowana.
Nie jestem grubą świnią. A kultury Cię w domu nie nauczyli.?!

Gość Izunia doradzi... specjalistka
Hej też miałam taki problem ale sobie z nim poradziłam i znowu jestem szczupła. Tylko ostatnio trochę brzuch mi wylazł i nie mogę sobie z nim poradzić!! Odchudzam się już 4 dni...... Znalazłam dietę na stronie www.dieta_dla_młodzieży.pl i stosuję się tej diety. Przechodząc do twojej sprawy. Kochaniutka to jest bardzo proste{poradzisz sobie-wierze w to}. Byłam z tym u lekarza i opowiadał mi o tym. Mięso {tłuszcze zwierząt}, które spożywasz mają tak zwany BNH czyli zatłuszczenie - czyli w twoim organizmie jest za mało miejsca na 321 czyli na pożywienie ogólnodietyczne. Kochaniutka musisz po prostu jeść więcej warzyw i owoców. Ja np. jadłam 2-3 jabłka, { i inne owoce i ważywa {zaleca się branie 4-6 marchewek dziennie) to wszystko na jeden dzień). To było na nogi. Jak będziesz piła więcej mleka chudego np.3-4 (przynajmniej) razy dziennie. A w razie czego mam kilka sposobów odchudzania się na wszystkie sposoby {jakie tylko chcecie, i w którym miejscu chcecie. A i kochaniutka zostawie ci móje kontakty. Skontaktój sie zemną chodżby przez 1 kontakt mam ci coś jeszcze do powiedzenia na temat tej diety - ważne . Jest jeszcze jedna żecz która pomaga praktycznie na wszystko. odezwij się. {inni też mogą} MOJE KONTAKTY EMAIL: izabelafurman@wp.pl GADU-GADU: 3236410 A TERAZ PODAM JAK KTOŚ JEST NA NASZA KLASA TO TO MOJE DANE imię i nazwisko- Iza Furman, miejscowość: Niepoczołowice

Najlepiej skonsul,tować się z dietetykiem. A co do samej diety to polecam stronę diety.pl czy jakoś tak. A poza tym posilki 5 razy dziennie bogate w warzywa owoce, duuuzo wody i ruchu! Najlepiej zapisz się na jakiś basen, biegaj skacz i tańcz;)

Gość Dakinia
Cześć :) Też chce schudnac, wiec szukałam odpowiednich diet dla mnie (13 lat) znalazlam tyle co tu juz zostalo powiedziane, dużo warzyw i owoców, wody oraz codziennie dużo ruchu np. basen, rower itp. powodzenia :) !!

w serwisie medlinea jest dział 'żywienie dzieci', może warto tam zaglądnąć? poza tym sporo informacji o racjonalnym odżywianiu, na pewno nie zaszkodzi trochę się dokształcić ;)