Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko z ciekawości pytam

Czy taki opis jest zgodny z regulaminem- allegro???

Polecane posty

Witam!!! dzisiaj na mojej aukcji mozecie państwo nabyć 5KG klocków LEGO oryginalnych!!!!!! klocki są w bardzo dobrym stanie!!!!!! Jeżeli wylicytowana kwota na aukcji nie będzie mnie satysfakcjonować ustalę nową cenę telefonicznie... ?????????????????????????????????????????????

Gość duell
no i jak to zrobisz telefonicznie?...zrób cenę minimalną i napisz że jesli cene nie osiśągnie minimun rozważysz najwyższą oferte

Ale to nie mój opis. Szukam klocow, żeby dokupić do zestawów, które juz posiadaja moje dzieci i znalazłąm coś takiego:(

Gość NIE jest zgodne z regulaminem
jeżeli nie została zaznaczona cena minimalna ( w przypadku jej nie przekroczenia, osoba wystawiająca przedmiot nie musi go sprzedawać )

Gość duell
aha,myślałam ze to twoja aukcja :P...a podany jest numer telefonu na tej aukcji? cena minimalna została osiągnięta?...może temu facetowi chodzi o to ze jak cena nie zostanie osiągnięta to można do niego zadzwonić i zapytać za ile sprzeda te klocki...ale to bez sensu jest napisane-bo jak aukcja się skończy to jak ustali nową,tym bardziej telefonicznie :O

esli jest cena minimalna a nie zotsane przekroczona to przedmiot moze- ale nie musi byc sprzedany. jesli nie ma c.minimalnej to licytacje wygrywa ten ktory najwiecej dal

W aukcji nie podał ceny minimalnej. Dlatego sie zastanawiam, czy brać taką aukcję pod uwagę, bo coś czuję, że moga być z tego kłopoty. Dzieki za odpowidzi, bo wydawało mi się, że coś tu nie gra, ale pewności niemiałam:):)

nie miałam;)

nie ma ceny minimalnej tzn ze ten co wygra akucje kupil klocki :) malo to bylo afer? gosc kupil przeciez auto czy tam jakis jacht za 1zl bo wystawiajacy zapomnial o cenie minimalnej...

Gość aaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmm
daruj sobie lepiej te klocki gość ma 4 komentarze w tym jeden negatywny - coś tu śmierdzi...

Gość duell
no to w takim przypadku ten opis nie zgodny z regulaminem...skoro nie podał ceny minimalnej to kto wylicytuje za największa kwote to klocki są jego....tylko jak cena nie będzie odpowiadać facetowi to rzeczywiście może robić problemy,a po co otrzymać od takiego kretyna negatywa...skoro nie zna zasad allegro nie powiniem się brać za sprzedaż

Gość duell
a dajcie link do tej aukcji...nie bójcie się nie wykupię tych klocków :P

Słyszałam niedawno, że facet wygrał sprawę w sądzie. Sprzedawca nie podał ceny minimalnej i nie chciał po zakończeniu aukcji dokończyć transakcji. Sąd uznała, że wygrana aukcja, oznaczała "podpisanie" umowy. Tylko tu kwota jest niewielka więc po śadach ciągać się nie będę, a po co mi kłopoty, skoro z daleka je czuć?

Chętnie, ale na kafe to ja linków wklejać nie potrafię:)

Dzięki:):):)

chyba goscia pogielo, nie dosc ze w tytule ma napisane ze BCM to bedzie sobie ustala cene telefonicznie? ja bym go do allegro zglosila

tak tylko z ciekawości pytam - wystarczy skopiować link i po nim (koniecznie) wcisnąć enter i tyle potem tylko wyślij i gotowe ;)

Gość duell
dzięki :)...ja bym jednak nie ryzykowała i nie licytowała...sama zawsze takie podejrzane aukcje omijam z daleka...po co mi niezasłużony negatyw

coś mi się wydaje, że to w ogóle jakiś małolat a żeby sprzedawać to nie trzeba być przypadkiem pełnoletnim?

Ale niektóre likni sie później nie otwierają;). moje dzieciaki maja bardzo dużo lego, ale klocki ciągle się gubią dlatego chciałam uzupełnić zapasy. Tego gościa sobie oczywiście daruję, ale zastanawiam się czy gdzieś tego nie zgłosić, bo przecież, jak napisała Duell,m przez takie aukcje, uczciwy allegrowicz może dorobić się negatywa.

Gość co znaczy BCM
...ja starej daty jestem ;)

na każdej aukcji z boku jest "zgłoś naruszenie zasad"

Gość co znaczy BCM
dziękuję! :)....nie czytałam zbytnio co pisały panie wyżej...

Dziękuję za pomoc🌼

Koleś nie ustawił ceny minimalnej, bo pewnie szkoda mu było kilku groszy na to ;) A poza tym opis w tytule BCM zachęca do wejścia na aukcję i licytacji. Ale za to wykombinował sobie, ile chce wziąć za to i jeśli tyle nie dostanie, to po licytacji będzie się kłócił przez telefon, że chce więcej. Nawet nie napisał, jaka cena jest dla niego \"satysfakcjonująca\". Jeśli trafi na naiwniaka nie znającego zasad Allegro, to może mu się udać, wtedy w dodatku na prowizji dla Allegro zaoszczędzi jeszcze. Jeśli kupujący się nie zgodzi na jego warunki, a on wystawi negatywa, to zostaje podać go do serwisu, bo będzie to niezgodne z zasadami, które są proste: licytację bez ceny minimalnej wygrywa ten, kto dał najwięcej; nawet, jeśli będzie to tylko złotówka. I nie ważne jest w tym momencie, ile chciał za to wziąć sprzedający - po to właśnie jest możliwość ustalenia ceny minimalnej. Uważaj na niego, to jakiś naciągacz. Chociaż jakbym wiedziała, że podana przeze mnie wartość to będzie na pewno za mało i nie będę musiała tego kupować, to chętnie zalicytowała i zobaczyła, co zrobi :)