Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temptationsss

tampony czy cos przeciw?

Polecane posty

Gość temptationsss

zaczelam uzywac tamponow uwazam ze sa swietne bez porownania z podpaskami i zaluje ze nie zaczelam ich uzywac wczesniej moje pytanie to takie czy one maja jakies minusy?powoduja jakies nieporzadane skutki?

Gość franka firanka
No napewno możesz częściej łapać jakieś zapalenia bo przy tampnach tzreba zachować większą chigienę podczas zakładania tamponów, pilnować zmiany tamponów...

Musisz uważać przy wyciąganiu,bo może się zdarzyć że napęczniały tampon nie będzie chciał za szybko wyjść,a od mocnego ciągnięcia może urwać się sznurek.. No i przed i po włożeniu myj ręce,jak napisała poprzedniczka - latwo coś złapac.. A jedyne nieporządane skutki o jakich słyszałam to takie,że tamponami można przerwać błonę,kiedy nie są odpowiedniej wielkości [tzn za duże]. No i złe wprowadzenie bolec może. A tak poza tym,to najlepszy przyjaciel kobiety..;p

trzeba zachować higienę, myć ręcę przed i po włożeniu tampona poza tym należy go wymieniać srednio co 3 godziny, no i na noc (do spania) najlepiej zamień na podpaskę

Gość niby nie ma skutków ubocznych
ale ja po 15 latachich używania nabawiłam się nadżerki, nie wiem czy to ma związek ale mam też przewlekły stan zapalny, wcześniej żaden gin tego nie zdiagnozował.....mam teraz III gr cytologii a jeszcze rok temu miałam II, gdybym mogła cofnąc czas nigdy bym nie używała tamponów

Gość to bardzo zlee
ja jestem dziewica i uzywam tamponow ostatnio uzylam takiego naprawde duzego i z wyjmowaniem mialam problem straszny bol no ale nie wiem czy przerwalam blone dziewicza.kurcze dziewczyny jest jakis sposob by wiedziec czy ja nadal mam czy nie?oprocz sexu.teraz tak sobie mysle ze glupio bedzie gdy powiem chlopakowi ze jestem dziewica a podczas stosunku nic sie nie wydarzy i pewnie uzna mnie za klamczuche :S

Gość trzeba zapytać lekarza
lub popatrzyc sobie w lusterku ;)

Gość tiaaaa
jak ona ma w lusterku to zobaczyc kochana wytlumacz mi i innym forumowiczom jestem bardzooooo ciekawa