Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może być za duża

Jaka zabawka dla 7 miesięcznego dziecka?? CO POLECACIE

Polecane posty

Gość może być za duża

Moja córka ma prawie 7 miesięcy nie chce się sama bawić choć ma pełno grzechotek, gryzaków, maskotek, stojak edukacyjny, mata, leżaczek chwile poprzewraca w rączkach i już zaczyna marudzić i muszę ja brać.... zaczyna pomalutku siadać więc może teraz zacznie się bardziej interesować zabawkami tylko co kupić, co polecacie - oglądałam na allego ale jest tego tak dużo.. co się sprawdza, co najbardziej interesuje dziecko??

Gość Alla33
Moja córeczka od 6mc szaleje za Garnuszkiem z firmy Fischer Price. Teraz ma 1,5 roku i to nadal jej ulubiona zabawka. Polecam

powiem ci ze moja corcia mimo ze skonczyla roczek nadal niezbyt interesuje sie zabawkami, fascynuje ja natomiast to wszystko co sie \"wala\" po domu np. moje korale, pusta butelka po mineralnej, piloty, puste pudelko po kremie itp, to sa dopiero zabawki!:) szkoda na razie ieniedzy, poczekaj az podrosnie, wtedy poszalejesz z zabawkami:)

Gość może być za duża
Qrka może masz racje... ten garnuszek sprawdziłam DROGI JEST :( ok 80zł na allegro :o

Jak tak zajrzałam do Lusiowych zdjęć to rzeczywiście wszystkie ma zrobione podczas gryzienia kabli i darcia gazet :) Poza tym lubiła się wówczas huśtać (do tej pory lubi), uczyła się wówczas wstawać i to też ją bardzo pasjonowało i jeszcze wywalanie zabawek z pudła - chodziło tylko o sam fakt wywalania :) Aaaaaa i jeszcze burzenie wierzy z klocków, wybudowanej przeze mnie ;)

Myślę, że córka chce się bawić z Tobą i nie chodzi tu o ekstra zabawkę ale towarzystwo. Poza tym musisz pokazać córce jak się bawić-dziecko rodzi się z odruchem ssania, a nie zabawy. Zgadzam się z poprzedniczką, że dom jest pełen skarbów-zwróć uwagę żeby były bezpieczne np. garnek i drewniana łyżka, czy też pudełko z plastikowymi pojemniczkami. Zdecydowanie nie popieram gryzienia kabli i zabawy koralami ;(.

Gość balladynka32
zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami mamy garnuszek i jest calkiem fajny, moj maly go lubi od czasu do czasu. zato pilot, pudelko z zabawkami, klawiatura, kable, wszystkie kremy i kartonowe pudelka są extra. no i lodowka kochana :) moge polecic zabawki little tikes - firma ma dobre pomysly, mamy kilka i wszystkie w ruchu.

Gość komoda
Może jeszcze jakieś propozycje? Zastanawiam się nad kupnem jakiejś zabawki, ale jest ich tyle na rynku, ze ciężko coś wybrać. Co polecacie z własnego doświadczenia? Zastanawiałam się nad klockami sensorycznymi, ale nie wiem...

Gość agnmar
mój mały lubi latać za piłką ale on już się czołga i powoli raczkuje: )

Szczeniaczek uczniaczek firmy Fisher Price. Moja ma go od 6 m-ca, teraz ma 7 i bardzo lubi się nim bawić

Gość xxxxxxyyy
Juz kilka osob to pisalo i wiem, ze niekoniecznie takiej odpowiedzi oczekujesz , ale z wlasnego doswiadczenia moge polecic - puste butelki plastikowe - od kilku dni dziecie piastuje w objeciach butelke po Kubusiu - zadna prawdziwa zabawka nie doczekala sie takiego traktowania (zaraz po przniesieniu do domu szla w kat gdzie spoczywa po dzis dzien:( ). Gazety, puzzle straszego rodzenstwa, tampony i patyczki do uszu. Z zabawek nic nie moge polecic z czystym sumieniem (ma ich troche czasem moze raz na tydzien pobawi sie przez 10 min slimakiem z Fisher Price i tyle).

A ja polecam robaki-bawiaki FP, mój 7-miesięczny synek bardzo chętnie się nimi bawi, co prawda nie kilka godzin, ale jak mu podsunę zabawkę to z werwą "paca" rączkami i próbuje pokręcić przyciskami :)

Gość Gazik84
Hmm, a może klocki duplo? Pamiętam że kuzyn mając około rok, już bawił się takimi klockami. Polecam sprawdzić tą stronę o artykułąch dla dzieci - http://chevi.pl/ . Mam nadzieję że znajdziesz coś dla siebie.

Gość gość
Moja mala ma takie nadmuchiwane gniazdko w srodku ja sadzalam a na tej 'oponce' byly rozne atrakcje dla dziecka, piszczalki szeleszczace kartki. Teraz mala ma 2 lata i dalej sie w tym bawi juz w inny sposob. Naprawde to polecam, byla i jest to najlepsza zabawka

Gość gość
Patrzcie tutaj - http://superurwis.pl/119-promocje Może taka lalka edukacyjna będzie dobrym pomysłem? Ewentualnie coś innego w takich klimatach? Najważniejsze, żeby zabawka była rozwojowa, ciekawa, potrafiła wkręcić o to tutaj chodzi. Po co kupować tonę zabawek, które niczego nie wprowadzają?

Gość gość
Jeśli szukacie zabawek edukacyjnych, to polecam puzzle https://www.moj**ambino.pl/983-puzzle gdzie np. do ułożenia jest mapa świata. Szata graficzna jest bardzo przyjemna dla oka. Nasz Franek uczy się położenia i kształtu kontynentów, zwierząt, roślinności i charakterystycznych obiektów. Syn lubi siadać z tatą i układać. Oni lubią tak spędzać czas a ja wiem, że mój synek nauczy się przy okazji wielu rzeczy.

Gość gość
n9HW1hk9fucabQ1BO9mrdkfA