Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katia natia

Bardzo zniszczone wlosy- łamią się , wypadaja

Polecane posty

Gość katia natia

Po ostatnich pasemkach moje włosy strasznie sie zniszczyły, łamią sie, wypadają, wygladaja jak siano, trudno z nimi cokolwiek zrobic. Szukam jakiejs dobrej, profesjonalnej odżywki, serum, szamponu a takze domowego sposobu na ich poprwę. Pomozecie?????

Gość ja juz dostalam kosmetyki
henna vax, + jedwab efekt murowany:)

Gość mnie pomogło
Garnier Nutrigładki, szampon 2w1 (mam bardzo suche włosy) i maseczka w okrągłym pudełku, maski używam po każdym myciu włosów, pięknie pachnie morelami od 10 lat rozjasniam włosy na bardzo jasny blond i tylko ta odżywka sprawia że nie mam siana na głowie, włosy są jedwabiste i miękkie

Gość j.justine88
ja polecam restoratives pantene, szampon, odżywkę oraz maskę lub odżywkę nocna kuracja! włosy mam miękkie i błyszczące..

Gość nektarynkaaaaaaa
Ja jakis czas temu stosowałam domową maseczke. Bardzo mi wtedy pomogła, włosy przestały wpyadać i były w duzo lepszym stanie. Stosowałam ją przez kilka tygoni, na poczatku 2 razy w tygodniu, potem raz. Do długich włosów brałam pół paczki drożdzy, łyzkę miodu, jak się rozpusciły drożdże to dolałam 2-3 łyzki oliwy, zółtko i dodawałam balsam do włosów , zeby się wszystko zagęściło. Potem na włosy, na to folia i ręcznik. Po godzinie myłam włosy. Tylko trzeba miec jakis szampon mocno pachnący i umyc dwa razy włosy, albo szmpon i balsam zeby zlikwidowac zapach drozdzy. Ale warto, bo efekt naprwde był widoczny.Włosy były mocniejsze, ładniejsze , lepiej odzywione i bardzo przyjemne w dotyku.

Gość m.o.n
A ja mam BARDZO zniszczone.. ale mam ich mega dużo ;/ ja CHCE, żeby połowa mi wypadła :D

Gość tez bym
chciałbym mieć taki problem- za dużo włosów

Gość m.o.n
No taak.. tylko zawsze chciałam mieć włosy prawie jednej długości ;/ A czy moge tak mieć? Nie! Co 2 mm mam już następny stopień. A od samej góry włosów mam 5 cm tylko ;/ No to dzięki za takie grube włosy.. z którymi nic nie moge zrobić.. sa poprostu wspaniałe i cudowne! Specjalnie zaczęłam farbować włosy, żeby mi powypadały.. ;/

Gość katia natia
Moze ktos ma jeszcze jakieś propozycje?

Gość gość
a ja w d***e mam już te pasemka.też byłam taka głupia i teraz jest masakra z tymi rozjaśnionymi włosami.nigdy więcej.już rok jak nie farbowałam i moje odrosty są piękne ,gładziutkie a te rozjaśniane pasemka to sucha miotła.maski i odżywki nic z nimi nie robią .nawet jeżeli po umyciu są w miarę to na drugi dzień znowu suche siano.dodam że moje naturalne włosy są jasnobrązowe a pasemka blond ale nie jakiś biały więc nie wiem czemu zrobiły taką masakrę z włosami.przecież są dziewczyny które z czarnych rozjaśniają na platynę i nie mają tak poniszczonych.może niech one się wypowiedzą jak pielęgnują rozjaśniane kłaki żeby nie były jak miotła.

Gość gość
Odbudować po prostownicy? Tak to się chyba nie da. Jak już włosy są zniszczone i przesuszone, to tylko nożyczki dadzą radę i zapuszczanie od nowa, bez prostownicy, lub z taką, która włosów nie niszczy. Ostatnio widziałam, ze babyliss wypuścił taką serię sprzętów z sensorami, które badają włosy, temperaturę i ich stan, co myślicie? Warto zainwestować.