Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastkaaa_22

dostalam sie na filologie angielska ale zaczynam sie bac ze sobie nie poradze

Polecane posty

Gość nastkaaa_22

znam angielski w stopniu komunikatywnym..nie na takim wyzszym poziomie:O

Gość anglistkaa
a na jaki uni??

Gość nastkaaa_22
na Uniwersytet Wrocławski - zaocznie

Właśnie.Na jakim? Życzę Ci,żebyś sobie poradziła.Studia są łatwe dla tych,którzy kochają ten język,dla innych to udręka. Po co wybrałaś takie studia? Ja uważam,że studia językowe są tylko dla pasjonatów danego języka.

nastaw sie na ostre rycie:)jest ciężko jak ktoś nie zna dobrze anglika musi po prostu nadrobic to co inni juz umieją.Wiem co mowie bo studiowałam to tylko ze dziennie.Nie poszło mi ale teraz znowu próbuję:)

Gość nastkaaa_22
osobiscie wole rosyjski ..szybciej sie go ucze latwo mi to przychodzi i znam jzu jezyk ale boje sie ze po rosyskim bedzie trudniej z pracaa a angielski jest wciaz na topie:O

Gość maturas
No to jest nas dwóch bo ja też spietrany jestem.Lubię języki obce,łatwo się ich uczę,ale orłem to ja bynajmniej nie jestem...:(

Gość anglistkaa
na uni wrocławskim nie ma zaocznej anglistyki! :o

Gość anglistkaa
ja akurat tam jestem dziennie i na początku było ciężko, a ang. znałam wtedy na advanced.

Gość nastkaaa_22
ojj ale jest wieczorowa to prawie to samo:P poza tym na dzienne sie nie dostalam:O

Gość anglistkaa
no tak wieczorowo jest :) masz jeszcze czas do października, może wykorzystaj jakoś ten czas?

Gość maturas
Pasjonatem ,to już wogóle.Wybrałem ten kierunek,myśląc,że będzie mi łatwo...obym się nie mylił!

Gość dfh
spokojnie, z rosyjskim tez znajdziesz prace...angielski teraz prawie kazdy zna, oczywiscie nie w takim stopniu jak osoby po filologii, ale ang zawsze mozesz nauczyc sie na kursie...a jesli wolisz rosyjski to czemu by nie sprobowac? bylabys konkurencja, bo to mniej popularny jeztyk. ja od tgo roku zaczynam bulgarski w ramach slawistyki, jako drugi kierunek.

Gość ergeqreq
ja skonczylam dzienne na uwr, duzo rycia byla na pierwszych dwoch latach, potem jakos tam dalo sie inne rzeczy tez robic. na zaocznych chyba troche latwiej. wogole sie nie przejmuj, jak cie przyjeli to chyba dlatego ze miescilas sie w kryterium, tak? jakbys miala sobie nie dac rady i byla slaba to by cie nie wzieli. poza tym, radze sie douczac praktycznego jezyka samemu, bo juz niedlugo nie ebdziesz miala na to czasuy zajmujac sie historia wielkiejbrytani, jezykoznawstwem i czytajac pierdolone lektury. ja skonczylam w tym roku i nareszcie mam czas zeby...uczyc sie nagielskiego :)

Gość nastkaaa_22
nie wiem co robic wybrac jezyk ktory znam i latwo sie ucze ( rosyjski) czy angielski ktorego nauka to dla mnie meka ale sa lepsze perspektywy po tym?

Gość anglistkaa
ja bym wybrała rosyjski na Twoim miejscu. A to Twój pierwszy kierunek? Czy studiujesz już coś?

Gość ergeqreq
no na pewno powinnas sie uczyc i tego i tego, nie zaprzestac zadnego. na twoim miejscu poszlabym na filologie ang, bo bedziesz miala papaierek fajny, ktory ci na bank sie przyda do pracy, a potem np mozesz sobie zrobic w dwa lata mgr z rosyjskiej jak juz skonczysz ang

Gość pomeriggio
A kto Ci powiedzial, ze po anglistyce sa lepsze perspektywy?:O Ja na Twoim miejscu wybralabym filologie rosyjska, na anglistyce bedziesz sie meczyc jak nie kochasz tego jezyka. Bedziesz przerabiac dziesiatki lektur, omawiac literature, chcesz tego?

Gość anglistkaa
no tak, mozesz zrobic licencjat z z ang. i mgr na rusycystyce, ale chyba musisz miec jeszcze certyfikat.

Gość nastkaaa_22
mam juz licencjat z ekonomii to moj drugi kierunek patrzac na oferty pracy to wieksze zapotrzebowanie jest na anglistow... sama juz nie wiem:O

Gość nastkaaa_22
wiekszosc osob mi odradza ten kierunek twierdzac ze starce tylko pieniadze i stad te watpliwosci:O

Gość maniaczka****
bedziesz slabym nauczycielem,Przelecisz na 3-ach,a potem ,ja nauczyciel z powolania,ktory kocha ten jezyk,bedzie uczyl osoby,ktorych nie douczylas Ty.Tacy ludzie z papierkiem ang sa najgorszym,co moga wyprodukowac studia.Ja od 10 roku zycia,wiedzialam,ze zwiaze zycie z tym jezykiem.Ty bedziesz sie meczyc i wprowadzac ludzi w blad. Zostaw te studia w spokoju,albo spierdaIaj na rosyjski you pathetic indecisive slut:o

Gość anglistkaa
a skąd wiesz, że ona chce być nauczycielem? :o

Gość maniaczka****
anglistka a co bedzie robic z braku laku? wiekszosc ludzi po ang,wie,ze albo beda tlumaczami ,albo nauczycielami.Proste

Gość maniaczka****
kto,jak kto,ale Ty powinnas to wiedziec a moze tez jestes"odpadem"? ktory skonczyl te studia,bo mu sie udalo,a mowi tak,ze uszy bola i w podstawach gramatyki robi bledy? powaznie mowiac,po co ma sie dziewczyna meczyc? studia to powazna decyzja.Niech wsrod dobrych anglistow,nie bedzie "przepchanych z roku na rok smieci" ta-ta 🖐️

NASTKA nie obraź się, ale moim zdaniem nie dasz sobie rady. Zajęcia w przeważającej części prowadzone są w języku angielskim. Żeby móc coś zrozumieć angielski w stopniu komunikatywnym jest niewystarczający. Musisz teraz poćwiczyc, pouczyć się, pooglądać BBC, albo oglądać filmy w języku angielskim. Poza tym na studiach od razu przechodzą do meritum, nie idą od podstaw... Czyta się literaturę angielską uczy się historii języka itd. Język trzeba kochać, żeby czerpać przyjemność z jego nauki i żeby wynieść trochę więcej niż \"coś\" z tych studiów... Ale jesli czujesz, ze jesteś w stanie nadrobić zaległości to ok. W przeciwnym razie się zamęczysz. Tak uważam.

Gość anglistkaa
jakbyś nie doczytała to ona zrobiła już ekonomię, pewnie język ang. jej się przyda, ale nie będzie głównym narzędziem pracy.

Gość maniaczka****
aaaa,fakt.Nie doczytalam niech zrobi jakis kurs,a nie pcha sie na anglistyke.Z podstawowym ang w zyciu sobie nie poradzi w ogole co to za studia,gdzie przjmuja ludzi z takim poziomem? heh