Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslacainaczej

czy rzeczywiscie tak latwo zajsc w ciaze??

Polecane posty

Gość myslacainaczej

jem regularnie tabletki, ostatnio laczylam z antybiotykiem, skonczylam go, zaczela sie 7dniowa przerwa z odstawienia, po niej sie kochalam i tak mysle czy latwo mozna zajsc kochajac sie raz w ciaze? kilka dni dziwnie sie czuje i zaczelam sie denerwowac ze jestem:(ahhh

Gość kaiiika
Hmm,teoretycznie łatwo. Ale nie rozumiem Twoich obaw.(?) Po skończeniu zażywania antybiotyku miałaś przerwe, po niej (po 7 dniach) uprawiałaś seks? No to możesz być spokojna. Odczekałaś tydzień. Tyle dni przerwy powinno sie zrobić po kuracji antybiotykowej. A dziwnie sie czujesz,bo może po prostu skutki uboczne się pojawiły.

Gość myslacainaczej
tak wiem o tych 7dniach, ale moje 7dni bylo beaz tabsow, bo to akurat przerwa z odstawienia. i tu pojawiaja sie dwie wersje, jedni mowia ze te 7dni moze byc bez tabsow, a inni ze nie i jak sie to laczy z przerwa z odstawienia to ma byc 14dni bedz sexu i ja juz nie wiem:(

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ile jeszcze takich tematów? W dniu dzisiejszym to juz drugi, a i tydzień temu były kolejne:/ rób test! W ciaze nie tak łatwo zajść. Podczas tej przerwy mogło dojść do owulacji ale mogło być juz po niej kiedy się kochałaś, a mogło byc do niej jeszcze daleko. Jedyne co jest pewno to że ruzyko bylo. A może tak do lekarza się wybierzesz i go zapytasz a nie truć na forum?

Gość kaiinka
Hmm,moim zdaniem tak czy siak 7 dni przerwy między antybiotykiem a seksem było więc możesz być spokojna. W trakcie tej przerwy też jesteś zabezpieczona-tabletki działają. A jaki antybiotyk brałaś? Dodam,że na ulotce wymienione są antybiotyki w leczeniu padaczki itd. Nie każdy może zmniejszyć działanie. Mój ginekolog powiedział,że ta panika jesli chodzi o łączenie antybiotyków i tabletek jest przesadzone,aczkolwiek nie należy tego robić.

Gość otes
nie no 7 dni mas zuwazac po antybiotyku a ze akurat to przerwa to nic..7 dni jest - jest..wiec nie masz sie czym denetwowac!

Gość eirjgfdksijf
dziekuje osobom ktore naprawdep omagaja:* wiem ze pislaam juz kilka razy o tym, ale zauwazcie i zrozumcie- nie mam jak isc teraz do lekarza!!, wiec pytam Was... myslalam ze to normalne, ale malo osob rozumialo o co mi chodzilo. I teraz tez jedni twierdza ze moze byc bez tabsow 7dni a inni ze z tabsem, i komu wierzyc:( jadlam duomox, ale nie skonczylam calej serii tylko 3dni jadlam...

Gość wiefujdksdj
up

Gość kaiinka
Teoretycznie antybiotyk 'pozostaje' w organizmie 7 dni... Ty akurat miałaś przerwe 7 dniową-nie martw się. Poza tym nie wiadomo,czy duomox wchodzi w interakcje z pigułkami. Sprawdź na ulotce substancje.

Gość wiefjkdijf
uf... dziekuje wszystkim za wypowiedzi.... dziszrobilam test- negatywny:) mam nadzieje ze okres sie pojawi i bede juz calkiem pewna... nadal jednak nie wiem jak to jest czy te 7dni z tabsem czy bez tez moze byc, ale o to zapyam gin. podczas wizyty. dzieki;)