Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze doradzcie

Jaki nocnik wybrac?

Polecane posty

Gość prosze doradzcie

Gość prosze doradzcie
grajacy czy normalny? a moze nakladke na sedes? corcia ma prawie 20 m-cy. jestem w kropce. z jednej strony mala uwielbia muzyke i bawi sie najczesciej grajacymi zabawkami, wiec moze grajacy by sie sprawdzil, z drugiej nie chce, zeby ten grajacy stal sie kolejna zabawka. specjalisci zalecaja zwykly najprostzsy. a ja kompletnie nie wiem :(

ostatno czytalam zeby nie kupowac nocnika z pozytywka , zeby dziecko wiedzialo ze to nie zabawka

U mnie nocniki nie zdawły egzaminu. Dziecko widziało jak my siusiamy do sedesu i kupiliśmy później nakładke. Teraz już jest mu niepotrzebna :)

my mamy zwykły. mala na niego sika. kupilam grający mala byla zachwycona ale co z tego jak nocnik jak zacząl grac tak gral pol dnia. pojechalam i to oddalam wrrr... mala ma juz obiecany na mikolaja nocnik z fishera. :)

Gość prosze doradzcie
wlAsnie nad nakladka tez sie zastanawiam, bo w sumie corcia jest juz duza, a poza tym my za rada specjalistow tez nie kryjemy sie z robieniem "siusiu" czy "kupki" zeby dziecko sie uczylo, ze to normalna sprawa, wiec moze lepiej ta nakladke? kurcze naprawde mam dylemat :( wybor musi byc dobry, zeby dziecko sie nie zniechecilo:O

Gość prosze doradzcie
albo wlasnie moze taki mini sedes z fishera, gdzie dziecko uczy sie, jak korzystac z normalnej toalety? piszcie mamy co doradzilybyscie. dzieki za kazda wypowiedz.

u nas nakladka nie byłaby dobra bo mala nie chce siedziec na sedesie. jej nocniczek stoi kolo sedesu i jak ide do lazienki to mala biega ze mną i nieraz sobie robimy "razem sii" :D:D:D ona do nocniczka. i wtedy jej sie to podoba tak jak wspólne mycie zebów :D:D:D za to jak chcialąm ją posadzic na sedes to sie wyginala i piszczala. niedotykala nogami ziemi i chyba czula się z tym źle.

Gość prosze doradzcie
moja z kolei sama wylazi na sedes jak jest zamkniety. zawsze jak cos robie w lazience to mala biegnie za mna i siada na sedesie. ;) wiec moze sprobuje z ta nakladka:O hmm..nie sadzilam, ze to taki trudny wybor.

Gość kupiłam nocnik z fishera
Wcześniej miałam nakładkę na ubikację, nocnik zwykły grający. Niestaty te zwykłe nocniki są nieco małe i mój 14 kg synek miał kłopoty w siadaniem na niego, plastik się uginał, a siusiak lądował poza nocnikiem, denerwował się że go ponownie usadzam, kupiłam nocnik z fishera. Ma 4 stabilne nóżki, pod spodem wyłożone gumą tak że nocnik nawet na śliskich płytkach nie jeździ, zamykana klapa, wyjmowana część siedziska która służy również jako nakładka na sedes, a sam nocniczek po zamknięciu klapy służy jako podest do umywalki lub wc dla starszych dzieci. Nocnik ma tylko jedną formę nagrody, famfary jak zacznie sikać, famfary są pojedyńcze i grają tylko chwilę potem nie gra cały czas co osobiście mnie wkurzało przy starym nocniku. Polecam mały siada na nim bezpiecznie, siusiak mieści się bez problemu i nie wyskakuje na zewnątrz. Opiera się wygodnie pleckami, ja polecam zdecydowanie, kosztował ok 76 zł + koszty wysyłki.

Gość gość
Najlepiej zwykły z podkładką antypoślizgową, w końcu dziecko ma sikać a nie bawić się podczas tej czynności...

Gość gość
Kup najzwyklejszy nocnik i się nie wyglupiaj. To nie zabawka.

Gość gość
Kup zwykły najzwyklejszy nocnik. U mnie podzialalo to ze pojechalismy do sklepu i mlody sam wybral nocnik dla siebie. Wcześniej kupilam jakis taki wypasiony i nie chcial siadac w ogóle. Dopiero kiedy sam wybral, podziałało.

Gość MamaMloda39
Żaden grający. Jeśli juz to w ostateczności. Najlepiej zwykły albo nakładka zalezy co dziecku bardziej podpasuje moja najpierw robiła na nocnik a po około miesięcu zaczęła na toaletę bo nagrodą bylo spuszczenie wody i psikniecie zapachem :)

Gość gość
Ja zamówiłam taki klasyczny: akcesoriadolazienki.pl/06249_NOCNIK_ANTYPOSLIZGOWY_ZYRAFKA_DZIECI-2053.html. Nie uważam, żeby grające nocniki były dobre...

Gość miljana
Ja również jestem zdania,ze najlepsze są tradycjne nocniczki. Czego doświadczyłam na własnej skórze. Na początku kupiliśmy corce nocnik z muzyczką , światełkami. Okazało sie,że córka boi się tego nocnika i za nic nie chce na nim usiąść. ..... W koncu zamowiliśmy nowy nocniczek, zwyklły kolorowy z Kubusiem Puchatkiem ( jest to jej ulubiona bajka). Konkretnie nocnik od OKT ---> http://www.okt-kids.pl/nocniki . Córcia o wiele chętniej na nim siada. Mysle,że już wkrótce przesiadzie się na nakładkę na wc.

Gość Jedynaczka1
Kup zwykły nocnik bez żadnych udziwnień.Moja babcia kupiła grający i dziecko 20 miesięcy nie chciało siadać.Zakładała sobie na głowę.Kupiliśmy z mężem tradycyjny nocnik i korzysta bez problemu.

Gość gość
U mnie grający jak się go nie wytarło do sucha to piszczał. :D Na początku nie wiedziałam, co to. Myślałam, że to któryś detektor dymu mi się zepsuł i zawiesił. Dopiero po 2 godz. chodzenia po domu i lokalizowaniu dźwięku okazało się, że po popłukaniu nocnika trzeba go wycierać ręcznikiem papierowym, bo jak jest choćby kropelka to piszczy taką zaciętą melodią, ale nie gra. Ogólnie uważam, że lepsze są nakładki na kibel, bo nie trzeba nic wygrzebywać, myć itd. Czysta sprawa. Oczywiście też trzeba czasem myć, ale nie tak ekstremalnie jak nocniki, bo co najwyżej się krawędź obsika.

Gość gość
A co powiecie na taki nocnik? :-) :-) :-) www.babymama.pl/nocnik-my-size-summer-infant-p6567

Gość gość
Na http://babymama.pl/ jest teraz spory wybór. W ogóle warto teraz brać tam rzeczy, bo mają ten kod rabatowy: wystarczy wpisać: dlamamy :)

Gość gość
A ja zachwyciłam się takim - mały sedesik z własną rolką papieru https://www.bibabu.pl/nocnik-step-my-step-neutral.html :) Zamówiłam i czekam właśnie na przesyłkę. Jestem bardzo ciekawa czy moje dziecko się do niego przekona. Przy wyborze kierowałam się trochę zasadą, że dziecko chce robić to co dorośli i pomyślałam, że zamiast takiego zwykłego nocnika, które nie przypomina sedesu dorosłych, lepszy będzie taki nocniczek a'la sedes :)

Gość Dorthea
Ja polecam nocnik jednorazowy Tron. Przydaje się zwłaszcza poza domem, w okresie wakacji. :) http://tron.eu.com/