Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla stazystka

ile wynosi wynagrodzenie na reke za staz?

Polecane posty

Gość przyszla stazystka

Gość babkazpiasku
ok. 650 zł

Gość ppp23
nawet smiech bierze na mysl o tej kwocie i wykorzystywaniu ludzi przez te staze. Odradzam

Gość ppp23
jakie 650 znajdz takiego pracodawce ktory by tyle zaplacil

Gość przyszla stazystka
niestety juz mnie przyjeli:/// tez mi to w ogole nie na reke ale do pracy to mie do zadnej nie przyjma bez doswiadczenia://no chyba ze gdzies na produkcje://

Gość babkazpiasku
ja tyle dostaje... steż z urzędu pracy

Gość ppp23
Ja z duma odmowilem stazu-i bylem rok bez chocby ubezpieczenia. Teraz mam normalna prace w normalnych warunkach bez wykorzystywania i za godziwe pieniadze.

Gość nowa*znajoma
na staż kieruje urząd pray,więc i pieniadze są z urzędu płacone-650 zl netto(na rękę).w wiekszości młodym ludziom to odpowiada,bo to szansa na stałą pracę po stażu,a i doswiadczenie jakieś jest... staż to dobry początek w poszukiwaniu pracy

Gość ppp23
Radze szukac pracy na wlasna reke a nie ulegac temu belkotowi w urzedzie pracy-oni by kazdego na staz wyslali bo nikt nie chce na staze isc

Gość miska897
jakies 5 lat temu bylo 450zl To byl dopiero wyzysk

Gość babkazpiasku
jeszcze w zeszłym roku było 460. Ja jestem bardzo zadowolona

Gość nowa*znajoma
z tym wysyłaniem na staż to nie do końca jest tak,że urzędy pracy wysyłają-po prostu pracodawcy danych zakładów składają zapotrzebowanie na stażystów,a urząd pracy tylko w tym posredniczy-pomaga dobrać odpowiednie osoby na konkretne miejsce odbycia stażu

Gość nowa*znajoma
650 zl to kwota,która obowiązuje dopiero od października2007 r.,wczesniej było ok 460 zł/netto, a i tak było sporo chętnych na staż:))

Gość ppp23
bylo sporo chetnych bo zwyczajnie glupi i tyle , a "wielcy panowie pracodawcy" sie ciesza bo im "murzyn" za grosze robi.

Gość nowa*znajoma
nikt nikogo na siłę nie zmusi do pracy czy stażu-mamy wybór! ale dużo młodych ludzi tak zaczyna,a potem to już z górki! zresztą,bez doświadczenia nikt młodej osobie chcącej pracować nie da Bóg wie jakiej zapłaty! z tym tez trzeba sie liczyć,a i napracować się więcej trzeba, a na stażu-8 godz dziennie,soboty,niedziele wolne,po m-cu "pracy" 2 dni wolnego-czy to źle?!

Gość ppp23
nowa znajoma chyba z urzedu pracy jestes? jak to ludzi nie zmuszaja-odmowa przyjecia stazu to wykreslenie z urzedu pracy-wiec nie ma ubezpieczenia zdrowotnego-wiec ktos np moze nie miec wyboru i tyra zeby to ubezpieczenie i swiadzenia miec. paniusie z urzedow chyba rozum postradaly -na kursach rozumu nie ucza "specjalistki" za dyche

Gość pomaranczowo mi
a ja sama (nie przez UP) sie wystaralam o staz w banku i dostawalam ok. 850 zl

Gość nowa*znajoma
zgadza sięjestem z urzędu pracy,sama byłam wcześniej na stazu i bardzo miło wspominam.a urząd pracy,jak sama nazwa mówi-pomaga w znalezieniu pracy,nie jest ubezpieczalnią.ja wiem,że 3/4 osób tylko po to sie rejestruje i często się przymyka na to oko,jednak jest sa jeszcze inne instytucje,które ubezpieczaja bezrobotnych. i tak na przyszłość-paniusie na szkoleniach uczą się sporo,jednak to "góra" wydaje ustawy i my-paniusie musimy sie do tego dostosować-zresztą,jak wiekszość urzedów...

Gość babkazpiasku
Zależy gdzie sie trafi. Stażysta nie ma ciężkiej pracy, a 650 zł zawsze lepiej mieć niż nie mieć nic.

Gość nowa*znajoma
no tak,ale Polak za 650 zl nie bedzie pracowac,bo mu się nie opłaca,więc woli narzekać na paniusie z "kuroniówki".ale my naprawdę nie jesteśmy takie złe:))potrafimy być ludzkie:))

Gość ppp23
urzad pracy to niech daje prace a nie wciska ludzia staze . A ubezpieczenie zdrowotne nalezy sie kazdemu tym bardziej gdy jest bez pracy. Takie z was specjalistki jak z koziej dupy traba.

Gość nowa*znajoma
nie mam zamiaru nikogo przekonywać do tego,czy staż jest dobry czy nie-szanuję zdanie Was wszystkich.życzę przyjemnej i owocnej dyskusji-niech każdy znajdzie złoty środek dla siebie:)pozdrawiam ciepło p.s.dla wiadomości-mam 29 lat i pracuję w pośrednictwie pracy od roku:))

Gość babkazpiasku
Jak mnie denerwuje takie podejście.... Ktoś nie idzie do pracy, bo za tyle a tyle nie bedzie pracował. Pewnie, lepiej siedzieć w domu i nic nie robić.

Gość blekotaklekota
urzędy pracy to najgłupsza instytucja na swiecie...wysadzic was w kosmos paniusie z dooopy wzięte...

Gość ppp23
tak polak nie bedzie robil za marne grosze-zobacz babo z urzedu jakie zycie jest drogie i nie mowie tu o jakis "luksusach" a normalych rzeczach potrzebnych do minimum egzystencji.

Gość Szurnięty Walenty
a gdyby nie był urzędów pracy tylko zwykla rejestracja bezrobotnych przez internet - to byloby najtansze i najlepsze rozwiązanie :)

Gość nowa*znajoma
zrozum ppp23,że urząd pracy to nie ubezpieczalnia!!! jak ktoś chce pracować to pracuje i jest dla niego praca,ale jak ktoś chce mieć tylko ubezpieczenie...to konsekwencje wiadomo,jakie są. widzę,że Twoje paniusie z UP nieźle zalazły Ci za skórę-ale uwierz,nie wszystkie takie są;)

Gość ppp23
uwazacie nas wy glupie baby z urzedu za jakas ciemnote co wezmie byle gowniana posade za marne grosze. Wstretne babsztyle -zycia chyba nie znacie

Gość Szurnięty Walenty
za 650 to nawet nie wynajmiesz kawalerki 20m kwadratowych - a jeszcze by pewnie trzeba oplacic rachunki, kupic bilet miesieczny albo nawet zjesc obiad w ramach luksusu :)

Gość nowa*znajoma
jasne,że są już urzędy,w których jest rejestracja przez internet,ale nie wszyscy o tym wiedzą to raz,dwa,że nie każdy ma dostęp do neta,a po trzecie-wiedziałam,ze nadal Wam się wydaję,że my w urzedach pierdzimy w stołek i zarabiamy nie wiadomo ile! a poza tym to w dużej mierze zależy od starosty-ile on daje na dany UP p.s. i wiem dokładnie,ile kosztuje życie....