Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to odpowiem

witam.Jtestem położną z 24-letnim doświadczeniem.możecie pytać

Polecane posty

Gość to odpowiem

Gość dsgdsgdfgdfbfhfghfhd
too zdarzenie miało miejsce dwa dni przed tym jak ona dostała okresu ----A wiec sytuacja wygladala nastepujaco do wytrysku nie doszlo na palcu mozliwe w co wątpie mialem moze jakies sladowe ilosci preejakulatu pozniej palec znalazl sie przez moment co nie ma znaczenia przez ile w jej pochowie typowa chwilowa palcówka , było to dwa dni temu , laska dzisiaj dostała okres wszystko jest okej ? .... i wszystko wskazuje na to ze jest okej aa ja i tak mam jakies glupie mysli ...

ludzie, ratunku, skąd się biorą takie pytania.... na niezłym poziomie mamy dziś edukację seksualną, żal.....

Gość to odpowiem
to sie uspokój człowieku nie mozną zajść w ciążę poprzez takie błahostki o jakich tu czasem czytam to naprawdę niemożliwe i aż czasem sama się dziwię, że tacy jesteście zapobiegawczy.naprawdę, o ciążę trzeba się postarac!

Gość ania 1988
hejka mam pytanie ...uprawiam sex z chłopakiem i chcemy mieć starsznie dziecko... jestem prawie 4 tyg po stosunku niemam okresu od 6 dni imam ból podbrzusza ... niestety zrobiłam dzisiaj test i okazał siee ngatywny ;/ czy on może kłamać? ....... nigdy mi sie okres nie spózniał zawsze miałam regularne cykle po 28 dni.... prowadzę normalny tryb życia i bez stresowy... Czy ktos wie czemu niema okresu a niby wszytko jest ok ?..mam jeszce jeden test który wykonam jutro z rana .... bo dzisiaj robiłam test pod wieczór... prosze o opdisanie

Gość to odpowiem
ania- szczerze powiedziawszy, ciężko to ocenić "na oko" musisz powtórzyć test rzeczwiscie dużo lepiej robic go rano .ale wlasciwiwe to test sa raczej prawdopodobne więc byc moze okres spoznia Ci sie przez sam stres i myslenie-jestem , nie jestem w ciazy.. nie martw sie , nie stresuj bob yc moze dlatego nie dostajesz miesiaczki. spokojnie czekaj i radzę zrób test rano a nie wieczorem

Gość to odpowiem
kto pyta nie błądzi..

Gość ania 1988
ja sie właśnie nie stresuje tym ..Jak bede to bym sie bardzo cieszyłaa jak nie to dalej bedziemy sie starać nieymyśle o tym czy jestem czy nie :) chce sie tlkyo dowiedzieć czy testy najlepeij robić rano czy to bez róznicy :)

Gość to odpowiem
najlepiej rano.

Gość ania 1988
jeżeli jest Pani położną z takim doswiadczeniem wielkim to niech mi Pani napisze dlaczego lepiej robic jest rano test ? interesuje mnie to starsznie

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaa
Mam pytanie.. Kochalam sie dzis z chlopakiem... najpierw troszke bez prezerwatywy.. potem z prezerwatywa... wiem ze przed wytryskiem wydziela sie ten plyn ale chlopak wytarl go chusteczka i potem sie jeszcze kochalismy w prezerwatywie, i w niej skonczyl ... czy mozliwe bylo zaplodnienie? i mam jeszcze jedno pytanie czy mialam dni plodne? miesiaczke mialam 9.08 i trwala 5 dni ..moj cykl to 27 dni.

Gość dlaczego...hfj
mam bardzo wysoka krotkowzrocznaosc, -13 i -13,5 dioptrii moj okulista od zawsze powtarzal mi ze bede rodzic przez cesarskie ciecie niewazne czy sa problemy z cisnieniem czy nie ale wada jest tak duza ze kwalifikuje sie sama w sobie, 4 ginekologow w polsce to potwierdzilo mieszkm we francji gdzie jak widomo cc to ostatecznosc wiec lekarz powiedzila mi doslownie ze sie pomecze jesli nie urodze w przeciagu 24 godzin to wtedy pomysli o cesarce!!! a ja chce widziec moje dziecko jak rosnzie a nie oslepnac ! co mam robic?

Gość to odpowiem
ania mocz rano jest najwiarygodniejszy co do testu

Gość ania 1988
no niby tak ale skad jest ta pewnosć i dlaczego sie tak mówi ? o tym

Gość to odpowiem
onaaa-zaplodnienie praktycznie niemozliwe,a co do dni plodnych to niezabrdzo, chcociaz znam mnostwo kobiet ktore zaszly w ciaze swiezo po okresie , niektore z nich nie byly swiadome z e to ich dni plodne

Gość to odpowiem
dlaczego..hfj a więc tak.po 1 nie myslalas o laserowej korekcji wzroku to raz. a 2, ja ogólnie jestem z acesarskim cięciem, jest to bezpieczniejsza metoda dla krówtkowzrocznych kobiet. nie warto ryzykowac bo poród moze wywrzec wplyw na wzrok

Gość dlaczego...hfj
w moim wypadku space 30 minutowy skutuje pogorzenieim sie wzroku na kilka godzin, i musze odpoczywac zeby wszytko worcilo do normy, laserowej korekcji nie moge narzie mniec mam 21 lat we francji od 25 mozna cokolwiek dzialac, pozatym jestem jaknajbardziej za cesarskim cieciem. ale nie wyobrazma sobie ze to co ten karz powedzia mial by byc prawdoa ze mam sie pomeczyc 24 godzinyi potem sie pomysli! jak moje oczy wymiekaja po spcerze a co dpiero przy porodzie! jak mu wytlumaczyc ze ja nie mam ochoty ryzykowac kropka i mam miec cesarke , jak on moze ryzykowac moje zdrowie bo tak ogolnie sie przyjmuje we francji ze nalezy sprobowac!boj sie a rozwiazanie za miesaic

Gość dlaczego...hfj
a moj lekarz twierdzi moze ale nie muszi wiec mozna sie pomeczyc troche i byc prawdziwa matka:/ durny kraj

Gość to odpowiem
a nie mozesz w Polsce urodzic?poprzez cesarskie cięcie?

Gość dlaczego...hfj
nawet mi sierowania nie dal na badnie wzroku i stwierdzilze ine kobity nie robia i zyja a bez sierowania nic nie zrobie:/

Gość dlaczego...hfj
nie mam jak,studiuje tutaj tu mam rodzine, niestety do polski przyleciec nie mgwe pozatym to juz koncowka ciazy

Gość wiefjkdijf
a moze mi Pani odpowie na pytanie, ktorym drecze juz to forum od dwoch tygodni:) jezeli je sie antybiotyk i konczy go wraz z poczatkiem 7dniowej przerwy z odstawienia i wowczas przez te 7dni ani sie nie kocha ani sie nie je tabsow, i dopiero w 9dniu o ostatniego antybiotyku sie kocha to nadal jest sie zabezpieczonym? Czy te 7dni po antybiotyku musza byc z tabletka antykonc.? Otrzymuje skrajne ifnormacje a to bardzo mnie ciekawi.

ania 1988. Testy wykonuje się rano ponieważ wtedy jest największe stężenie hormonu hCG w moczu. Musi być mocz z nocy. Przy bardziej zaawansowanej ciąży test już wyjdzie o każdej porze dnia. Skoro miałaś regularne to jest duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży, a po prostu masz jeszcze niskie stężenie hormonu. Może lepiej idź na beta hCG z krwi koszt ok 28 zł. A kiedy współżyłaś dokładnie?

Gość ania 1988
ja współżyłam dokładnie 27 lipca zrobiłam teraz 2 test dalej neigatywny..nic ztego nei rozumiem a a okresu dalej brak ;/

ale oblicz mi prosze, który to dzień cyklu był :) Tak jak pisałam wcześniej za małe stężenie hormonu jeszcze może być czasem się tak zdarza. Mi w 55 dniu cyklu test nie wyszedł a było to dobre 15 dni po terminie,a zrobiłam dwa tyg później i dwie krechy.

Gość ania 1988
ja mialam okres 13 lipca... ój dzień płodny po obliczeniach wychodzi 27 lipca wtedy sie kochalismy kilka razy i doszło do wytrysku w środku... jstem 23 dni po stosunku ..cykle mam 28 dniowe....

Po pierwsze żadne obliczenia nie dają 100 % gwarancji. Obserwacja śluzu i pomiar temperatury rano dopiero może wskazywać na owulację. Poza tym samym dniu owulacji nic nie zdziałasz. Plemniki docierają szybko do jajowodów ale potrzebują 6 godzin, żeby móc coś zdziałać. Samo jajeczko jest najprawdopodobniej zdolne też przez 6 godzin do zapłodnienia. Czyli najlepiej jest współżyć dzień przed owulacją. A owulacja normalnie występuje 16-14 dni przed miesiączką.

Gość magduuuulka
teraz ja mam pytanie..skomlikowane to wsytzko ale odstawialma tabletki 2 lipca mialam okres z odstawienia 12 lipca pekla mi prezerwatywa na samym koncu wzialam po 3 h escapelle pozniej robilam testy bylo wystzko ok...okresu nie dostalam 9 sierpnia znowu sie kochalamz moim facetem i znowu nam pekla..ale zauwazylam to pekniecie po jakis 5 min wspolzycia..wiec skonczylismy siie kochac...do wytrysku jeszcze bylo daleko (prezerwatywa z plemnikobojczym byla) nie wiem czy to byly dni plodne bo to 38 dzien cyklu...milam duze uplawy przezroczystej wydzielimy 2 dni przed ... wczoraj bylam u gina i powedzial ze nie dostane szybko okresu bo nie widzi by byla owulacja..i ze blona jest cienka jak na pocztaku cyklu.. prosze Pani mysli Pani ze moge byc w ciaży przez to 5 min wspolzycie...nie wiem co jzu mam myslec...bo gin nie wykryje 1 tyg ciazy ...to wiem..

Gość ANT ANT
MAM PYTANIE. STRASZNIE SIE BOJE. MOŻNA POWIEDZIEC ZE GŁUPIE ALE NAPRAWDE PROSZE O RADE. JESTEM PO ODSTAWIENIU TABL.M 3 DNI PO OKRESIE Z ODSTAWIENIA PRAWIE KOCHAŁAM SIE Z MOIM CHŁOPAKIEM. NIE MIELISMY PREZERWATYWY. WYCOFALIŚMY SIE. CZŁONEK NIE BYŁ W POCHWIE ALE ZNALAZŁ SIE BLISKO NIEJ. BOJE SIE ZE MOGŁA BYC WCZESNIEJSZA WYDZIELINA A ON MI JA PALCEM WPROWADZIŁ. WIEM ZE MOZE MI SIE BARDZO SPOŻNIAC OKRES Z POWODU ODSTAWIENIA WIEC TYM WIEKSZY STRES. BARDZO PROSZE O ODP , OPINIE I RADE