Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Dlaczego dzieci się nie uczą????

Polecane posty

Gość ppp23
Antoinette u Ciebie istnieje jeszcze jeden problem-ty nie masz powolania by byc nauczycielem jestes tylko wyksztalciuchem. Wredna baba jestes moge sie zalozyc. Takim nauczycielom w nagrode tylko nalozyc kosz na smieci na glowe

Gość ppp23
Jadlodajnia-wszystkich ksiazek nie czytalem bo ktore mam znac to wiem-a mature zdalem baz problemu choc bylo to dawno , nowa matuea was cos przeraza-nie dziwie sie skoro trzeba w klucz trafic. Bzdura jakich malo

A co do tego ma powołanie? Moim zdaniem jestem dobrą nauczycielką. Staram się zaszczepić w uczniach ciekawość świata, literatury, kultury. Chcę, żeby nie ograniczali się tylko do programu.

to jest wina rodzicow - oni w pierwszej kolejnosci odpowiadaja za to jakie dziecko jest. w drugiej kolejnosci wina jest nieodpowiednich nauczycieli, ktorzy nie potrafia zainteresowac dzieciaka wiedza. i tyle w tym temacie

Antoinette, oczywiscie ze dzieci sa bez winy, przeciez to dorosli odpowiadaja za to jakie dzieci sa!

Gość turkuc podjadek
dzieci sa w duzej mierze rozpuszczone, tak jak piszecie internet tv itd rozumiem, ze nie kazdy lubi wszystkie przedmioty to normalne, ale na 2 czy 3 to mozna sie postarac, raczej bez strasznych problemow i racja z tym ze kiedys dzieci beda wdzieczme za wpojona wiedze, ja tak mam :) ciesze sie, ze nie jestem kompletnym tumanem :) w szkole sredniej nie nawidzilam historii, no poprostu nie moglam jej zniesc, ale jakos troszke na kombinatorstwie, troszke na poswieceniu i mialam 4!! z przedmiotu ktorego nie lubilam :D ale po co dzieciaki maja sie uczyc, jak mamusia i tak zalatwi korepetytora czy dogada sie z kim trzeba ehhh wogole szkoda gadac

ano wlasnie, turkuc ale ryba sie zawsze psuje od glowy - w zachodnim swiecie syf sie zrobil i degrengolada. trza dawac dobry przyklad dzieciom i tyle ;)

trzeba po prostu dzieciom mowic ze wiedza jest wazna i warto wiedziec bo sie kiedys moze przydac w zyciu i juz. z drugiej strony nie wiem jak teraz w szkolach jest ale pewnie przeladowanie wiedza wkuwana jest takie jak bylo i to glowna bolaczka polskiej szkoly - wiecej zajec jak praktycznie wykorzystac zdobyta wiedze zacheci dzieciaki do nauki

Gość ppp23
Antoinette-kary cielesne to dla takich nauczycielek jak ty , uwierz mi ze jak jest ktos dobry w tym co robi to i dzieci nuczyc umie. Wszystko zalezy od nauczyciela

Na pewn nie wszystko. Społeczeństwo ma tendencję do zwalania całej winy za nieuctwo ich dzieci na pedagogów. Część winy (znaczna) lezy w samych rodzicach, a część w uczniach. ppp23 - po tobie od razu widać, że nie lubiłeś się uczyć...

Gość ppp23
nie lubilem takich francowatych nauczycielek jak ty. masz jakas manie wielkosci zmien zawod i nie mecz dzieci bo sie do tego nie nadajesz i niczego ich nie nauczysz , nie lubisz dzieci , mlodziezy -oni ciebie.

ppp23 - no cóż psychologiem to ty nie jesteś franca może i jestem, ale nie francowatą nauczycielką, tego nie mogłeś wyczytać z moich wypowiedzi. Bo chociaż narzekam na uczniów to lubię z nimi pracować, więc nie zgrywaj tutaj Freuda czy kogo tam i nie udawaj, że tak łatwo potrafisz mnie rozgryźć ;)

Antoinette - pamietaj ze wina lezy w doroslych nie w dzieciach. niech cie reka nie zaswierzbi zeby dzieciaka uderzyc- w ten sposob tylko cie dzieciaki znielubia. sam pamietam jak mnie w podstawowce matematyczka wytargala za uszy i swiecie jej potem nielubilem i unikalem. co tu mozna zrobic to moze pogadanki z rodzicami ktorych dzieci sprawiaja problemy - to ci rodzice maja problemy ktore zawsze sie przenosza na dzieci. zdaje sie ze wyjsc roznych jest sporo-pomoc psychologiczna, pomoc spoleczna itd.