Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiam sushi

sushi w ciazy- mozna?

Polecane posty

Gość uwielbiam sushi

no własnie, jak to z tym jest? wiem ze nie mozna surowizny. ale sushi to nie tylko surowa ryba. mozna je zrobic np. z awokado, ogórek, papryka, paluszki krabowe ( chociaz nie mam pewnosci czy te tez nie są surowizną). głównie chodzi mi o listki nori- czyli algi. ktoś coś wie na ten temat? uwielbiam ten specyficzny smak ryżu i sosu sojowego. mozna w ciąży czy nie?

Gość bla bala bla
ja tez nie ryzykowalabym na twoim miejscu:(

ja jadłam, i sushi i krewetki i łososia i inne lekko grilowane świeże owoce morza, nic się nie stało.

Gość bla bala bla
hop siup tobie nie ale innej moze sie stac i to bardzo:-oPo cholere ryzykowac?

Gość bla bala bla
gowno nie gowno surowego miesa i surowych ryb w ciazy jesc NIE WOLNO!!!:-o

ale ja nie namawiam, tylko piszę, że jadłam i mi nic się nie stało, tak samo piłam mięte litrami, której niby nie można, jadłam kapuśniak, a kapusty nie można i fasolę. najlepiej o wodzie i suchym chlebie.

nie nie wolno tylko się nie zaleca, a to jest różnica. Nie miałam żadnych przeciwwskazań od lekarza o ile były sprawdzone i świeżę.

Gość bla bala bla
Mścisława one w ciazy maja psia diete:p

Gość zawilgotnieje
W ciazy NIC nie wolno:O Nie pytaj na kafe bo tu same przewrazliwione mamuski siedza. Podczas karmienia piersia tez NIC nie jedza.Ech....

Jeśli w tym sushi nie ma surowej ryby to spokojnie możesz je jeść :) A algi można jeść w ciąży.

Gość ja zrezygnowalam z sushi
z wielkim zalem, ale jednak - 7 miesiecy juz zleciało, jeszcze 2 wytrzymam. Po co kusic los? oczywiscie zalecenie zeby nie jesc sushi w ciazy dotyczy surowej ryby - maki z pieczona mozna jesc, a wiec nori jest ok.

Gość kukukukuuu
nie nie można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic surowego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość uwielbiam sushi
dzieki za odpowiedzi, zwłaszcza te ostatnie. a wszystkim paniom które krzyczą ze surowego nie mozna, polecam nauczyc się czytać ze zrozumieniem :)

Gość mamuska.........
Tez uwielbiam i od czasu do czasu sobie pozwole... jesli swieze i ze sprawdzonej knajpy to mozna...

Gość a niby dlaczego nie
Japonki jedza

Gość mamuska.........
PrzyszlaMama23de --> a kto Ci powidzial ze surowego miesa nie wolno ? Panika co do surowego miesa dotyczy glownie toxo... w rybie toxo nie ma jedyne co to listeria... ale jak mowilam jak sie ma sprawdzone zrodlo ryb... nie ma powodow do paniki...

Gość oj aj
moje drogie sushi jest przeciwskazaniem w ciazy ze wzgledu na surowe miesko. Dotyczy to toksoplazmozy,ktora jest bardzi niebezpieczna dla naszego maluszka. Robiac badania zalecane od lekarz na pewno o tym slyszalyscie. Brak przeciwcial to powazne ryzyko. Dlatego zadnych surowych mies,jajek nie dogotowanych itp. Zycze powodzenia i nie panikujcie tylko rozsadnie podchodzcie,kazda indywidualnie do swojej sytuacji.

Gość fellicjita
Chyba raczej nie jest polecane, ale z tego co sie orientuje w Tekeda Sushi na Starówce podaja równiez wegentariańskie sushi bez ryby wiec mozesz spróbować.

Gość gość
Ludzie kochani! Przecież sushi to nie tylko surowa ryba.. może być grillowana, na parze, w tempurze..mniam! wszystko dobrze wypieczone. Kolejne dodatki do np. awokado w ciąży bardzo wskazane i np. majonez. Więc czego tu nie można ????

Gość exdebill_po_wakacjach
nie można surowej ryby, ale faktycznie w kraju trafiło mi się sushi z gotowaną;) i takie można:)

Gość gość
Ja jadlam z lososiem wedzonym bo mialam ochote, z surowa ryba sobie odpuscilam.

Gość gość
A jak sama w domu zrobię, ze swojego łososia, (świerzo złowionego na kashwakamak lake) :) lub swojskiego tatara ? to też niemogę ? jajko zawsze w zimnej wodzie wpierw (bo zamyka pory jajku, żeby podczas cz drógiej nie dostły sie do środka jajka zarazki) potem w gorącej myje (żeby zabić te zarazki) i kaboom :) jajko na mięso, ucieram sol biały pieprz i zajadam ;D tak samo z łososiem ;DD ..może tylko shusi i surowego z knajpy nie można, a swoje tak.. ?

Ja jadłam ale nie z surowej ryby. Najczęściej mąż przygotowywał w domu chociaż na mieście też mi się zdarzyło zjeść kilka razy.

Gość gość
Dobre sushi w ciąży nie zaszkodzi. Ważne tylko, żeby było znanego pochodzenia i wykonane przez dobrego kucharza. I oczywiscie nie w nadmiernych ilościch. DObre sushi w Warszawie zjesz w www.kanpai.com.pl .