Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowany alimenciarz

Czy jak podejmę prace interwencyjne za alimenty to umorzą mi coś z długu?

Polecane posty

Bo nie wiem czy będe pracował za frajer, a dług i tak pozostanie. Bo ogólnie płacę, ale miałem dlug stary i dali mi wyrok do odsiadki albo właśnie te prace, ale nigdzie w necie nie moge znaleźć odp.

pleaska

Gość bęcik
za wszstko musisz zapłacic; długu ci nie umorzą. i bardzo dobrze!

Gość kaskaB.
najlepiej sie dowiedziec w Twoim powiatowym urzedzie pracy. PrACE interwencyjne nie sa codziennie, ale masz kilka godzin tygodniowo.

ale ja te prace mam z Urzędu Miasta mieć

ja dzisiaj cały dzień spędziłem na szukaniu w necie i dziwi mnie top, że nie mogę znaleźć odpowiedzi

jeśli nie więzienie to dług odpracowywujesz .....to chyba proste? a nie przyszło ci do głowy żeby się zapytać?

no właśnie przyszła kuratorka i o tym więzieniu wspominała a ja z trego wszystkiego się nie zapytałem

Gość kaskaB.
no to tam sie idz dowiedz! skoro stamtad ciebie kieruja na tego typu roboty. Jedynie co mozesz zrobic to odkladac z tych zarobionych $ na pokrycie dlugu, ale ci go nie anuluja, bo polowaPolski mialABY dlugu dajmy na to z kilka tysiecy, poszlaby do pracy za 300 zl mies. i bylaby hAPPY...ale zycie jest brutalne i jedynie co mozesz zrobic to zakasac rekawy i ruszyc dupe w troki i pracowac.(chociazby na czarno tez).

no właśnie ja nie rozumiem, a jakbym siedział to umorzyli by dług, ja już nic nie wiem, dla mnie to szok po prostu, dziewczyna mnie na dziecko wrobiła, powiedziała, że się zabezpiecz a teraz po 3 latach mam przerąbane

kaska dziękuję ci ale mi chodzi właśnie czy ja całkiem za darmo nie będe robić za karę, bo nawet te 300 zł jak zabiorą to dobrze,

bo kuratorka powiedziała, że mam albo robić prace interwencyjne raz w tygodniu, albo zapłacić 2400 zł zamiast, to te 2400 odejmą od długu???, bo prace będą przez 8 miesięcy

dziękuję wszystkim za odp, ale albo ja jakiś tępy jestem albo nie zrozumiałem

kasiu please

cukierasku-- nie rozumiem jaki klucz?

proszę?

Gość kaskaB.
autorze, ciezko mi powiedziec, nie siedze w tych sprawach. Wydaje mi sie, ze : albo bedziesz mial odciagane z tych robot na rzecz splaty dlugu albo bedziesz dostawal kase do reki i bedziesz musial sam placic. Ale tych szczegolow to ja nie znam niestety. Najlepiej idz do UM i tam spokojnie tobie wytlumacza:) Uszy do gory! Powodzenia!

dziękuję Ci z całego serca

Gość lalka mia
a jak kuratorka do ciebie przychodzi, to zadzwoń do niej, masz chyba namiary i zapytaj, ona będzie wiedzieć. Jak nie masz, to do sądu zadzwoń i podadzą ci numer do kuratorów i się dowiesz. Taki mi pomysł przyszedł jak czytałam co piszesz. Z tego co wiem, to jak ktoś idzie siedzieć za alimenty, to siedzi a dług ma nadal i musi spłacić po wyjściu z więzienia. Ty masz jakąś inną kombinację.

Jeżeli w wyroku miałeś wyznaczoną karę pozbawienia wolności zamienioną na ograniczenie wolności i odpracowanie, względnie wyrok w zawieszeniu i ograniczenie wolności z odpracowaniem to ujmują Ci to z długu-np. jak napisali w wyroku, że musisz odpracowac 30 godzin w miesiącu w wyznaczonym miejscu :-) Jeżeli nie miałeś wyroku (a kuratora masz więc i wyrok w zawieszeniu powinieneś miec) to pieniądze z pracy interwencyjnej lub jakiejkolwiek innej są automatycznie odliczane z wynagrodzenia na poczet alimentów. Jak nie odrobisz kuratorka zwróci się do sądu o wykonanie kary pozbawienia wolności i pójdziesz siedziec (chyba, że w postanowieniu Sądu o wykonaniu kary będzie możliwośc wykupienia i w dniu przyjęcia się wykupisz w Areszcie Śledczym, do którego Cię skierują to wtedy nie podlegasz przyjęciu-tylko kase musisz miec:- ) mam nadzieję, że jasno się wypowiedzialem-sam nie napisałeś nic więcej niż to, że sa jakieś prace :-) pozdrawiam :-)