Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysienka-ta malutka

zatrzymanie miesiaczki--co robic?

Polecane posty

To juz 50 dzien a miesiaczki dalej nie ma. pierwszy raz mi sie to zdarza. bylam u ginekologa i ciaza wykluczona, poza tym nie mam zadnych objawow w stylu bolu piersi czy inne. lekarz przepisal mi tylko zastrzyk na wywolanie miesiaczki i powiedzial, ze jesli mam nieregularny okres to trudno:(( Od niedawna staram sie z mezem o dziecko tez mu to powiedzialam i on odpowiedzial, ze jesli do 4 miesiecy nie bedzie rezultatow to by sie zglosic. Ja sie zaczynam przerazac szczegolnie tym brakiem okresu.

Gość bęcik
zmień gina, żebyś tylko nie miała ciąży pozamacicznej!

Myslisz ze to mozliwe? Jak mnie sprawdzal (zrobil USG) powiedzial, ze wogole nic nie widzi. Ja nie odczuwam zadnych boli, niczego, doslownie tak jakby ten okres mialby nie przyjsc. Mam tylko troche sluzu i to wszystko.

Gość jjjjjjjjjjjss
a robiłaś zwykły test?

tak, robilam najpierw test z apteki - wyszedl negatywny. potem zas bylam u ginekologa ktory po USG tez wykluczyl ciaze. zreszta od poczatku wiedzialam raczej ze to ciaza nie jest bo nie mialam zadnych objawow.

Gość jjjjjjjjjjjss
no to jakby to była pozamaciczna to też byłby pozytywny.Na usg nie zawsze pozamaciczną można zlokalizować.Zrób jeszcze jeden test dla spokoju świętego

Gość tez nie mam
miesiaczki juz prawie 50 dni tylko u mnie okazalo sie ze mam torbiel na jajniku i to ona jest powodem braku miesiączki...

Gość jjjjjjjjjjjss
i idź do innego lekarza,bo ten to kretyn jakiś:o nie moze być tak że idziesz do lekarza i on ci mówi,że jak masz nieregularne miesiączki to sorry.Są tabletki. może zdenerwowałaś sie czymś,teraz pewnie juz ta sytuacją nawet,może odchudzanie albo wyjazd?

Kurcze, wystraszylamn sie z ta pozamaciczna:((( Ale w sumie gdyby to byla pozamaciczna to jakies objawy chyba sa na poczatku, powinno bolec o ile sie nie myle.

Gość jjjjjjjjjjjss
jak boli to już wtedy trzeba szybko usuwać ale test byłby na 100% pozytywny przy pozamacicznej

Ogolnie mam troche tendencje do nieregulanych okresow ale po max 40 dniu zawsze dostawalam i nawet jak mi sie spoznial okres to jednak mialam objawy swiadczace, ze nadejdzie. Mieszkam za granica, tu chyba jakos lzej podchodza do tych spraw:(( Stres? Byc moze, w lipcu zdalam slabo egzamin i sie wkurzylam troche nawet podlamalam bo liczylam na wiecej. Ale czy to moze byc powod do zatrzymania okresu?:(( Ogolnie nigdzie nie wyjezdzalam, nie odchudzalam sie, moze tez dlatego bo bedac w domu mialam malo ruchu. ale wczoraj i przedwczoraj bylam na uniwerrku a potem obeszlam cale miasto i dalej nic:(( We wrzesniu lece do polski, moze tam mi cos poradzi inny gin.

Gość bęcik
czytałam dZiś artykuł o dziewczynie która miała ciążę pozamaciczną. Była 3 razy u gina, zwykłego lekarza; bo tez nie miała okresu przez dłuższy czas. Zaden lekarz nie wykrył u niej ciąży pozamacicznej. Miała robione testy na ciążę i usg. Dopiero chirurg z prawdziwego zdarzena zrobił jej USG, na którym wyszło że ma ciąże pozamaciczną. Naprawdę nie chcę cię straszyć, ale idź do lekarza, który dysponuje naprawdę fachowym sprzętem USG.

No ale test mi wyszedl negatywny. poza tym jak mi robil USG to przynajmniej na moje oko sprzet wygladal na dobry. Robil mi USG zarowno normalne jak i dopochwowe. Kurcze, ale zaczynam sie bac:((

Gość jjjjjjjjss
jakim cudem test nie wykrył ciaży??coś chyba źle mówisz:o przecież to jest hormon w moczu i ciąża powoduje jego wytwarzanie gdziekolwiek się umiejscowiła nie strasz dziewczyny

Gość bęcik
naprawdę nie chcę straszyć. nie jestem lekarzem i nie wiem czemu test nie wykrył ciąży. Ciąża rozwijała się w jajniku. i trzeba było uunąć tę ciążę razem z jajnikiem.

nie wiem co myslec. jestem w kropce bo pierwszy raz mi sie to zdarza. Ginekolog uwazany jest za bardzo dobrego specjaliste w dziedzinie prowadzenia ciaz (polecila mi tesciowa) wiec poszlam i wyszlam z zaufaniem. No ale kurcze jesli rzeczywiscie sie mylil? na razie dostalam przepis na zastrzyk by wywolac miesiaczke. Powiedzial, ze jesli cos bedzie sie dziac to mam dzwonic a jaknie to za 4 miesiace.

Gość gość
mnie przeraza ze 50 dzien a miesiaczka nadal jest, leje sie prawie 2 miesiace i nie ustaje.ktos ma jakies pomysly?