Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domatorka367647545

wesele prosz eo pomoc.

Polecane posty

Gość domatorka367647545

moj chłopak zaprosił mnie na wesele bo wychodzi za maz jego siostra . Ile pieniedzy mam dac panstwu młodym bo nie bardzo wiem ? (jestem osoba towarzyszącą)

2 razy tyle ile oni poniosa koszt twojego przyjscia ... jezeli powiedzmy 1 osoba bedzie ich kosztowac okolo 160zl +alkohol to wtedy Zaokrąglając powinnas wysuplac okolo 400zl . Jezeli dajecie prezent razem z twoim chlopakiem to razy 2 to 800 a zeby ladnie wygladalo to 1000

Gość musztarda
Idziesz ze swoim chłopakiem jako osoba towarzysząca, nawet niezręcznie byłoby gdybyś dała prezent państwu młodym, zastanów się...

Własnie.Poza tym jak pogadasz z chłopakiem to myślę, że skoro on Cię zaprasza to nie będzie chciał słyszeć o tym, że ty dajesz jakieś pieniądze,. Może znajdź jakiś inny pomysł-zamiast kasy kup od siebie jakieś kwiaty czy maskotkę

Tak, bo widzisz wesele to inwestycja, która koniecznie musi sie zwrócić... Chodzi w nim przede wszystkim o kase, a nawet więcej, bo o zarobek. Najlepeij zapytaj młodych, po ile ich będzie kosztowała osoba, pomnóż przez 2 i już będziesz wiedziała czy stać cię, żeby pójść czy tez może powinnaś nigdzie nie iść, zerwać z chłopakiem i najlepiej w ogóle juz nie kontaktowac sie z tą rodziną, jako istotami wyższymi materialnie...

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
absolutnie żadnej kasy. to facet jest zobowiązany obdarować siostrę i szwagra, nie ty. jako osoba towarzysząca jesteś zobowiązana jedynie do kwiatów. jeśli znasz i lubisz młodych możesz też dać drobny lecz elegancki upominek np wino, kieliszki lub filiżanki z imionami młodych czy co tam ci przyjdzie do głowy. obgadaj sprawę z facetem.