Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dementia

Doradźcie mi jakieś pyszne i proste danie na wieczór z chłopakiem

Polecane posty

Gość rthz nl
Jajecznica :classic_cool:🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co myslicie o moim jadłospisie
kurczak w sosie jabłkowym, proste, szybkie i pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malutka Zosieńka
zupka chińska szybko tanio latwo smacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cola i chipsy z biedronki
albo krówki ciągotki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koccizka17
rybka i do tego sałatka z marchewki, jabłka i pora:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrezygnujcie z koalcji
bo sie w krótkim czasie utuczycie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proszę bardzo przepis
Na 2 osoby: 2 paczki ryzu ugotowane na sypko piers kurczaka 2 cebule curry fix knorra do potraw chińskich ciut oleju do duszenia kurczaka kroisz w kostkę (nie za duza, nie za mała), podgrewasz na patelni olej/oliwę i rzucasz kurczaka, posypujesz curry (jak lubicie dania na ostro, to sporo podsyp, jak nie to mniej); jak juz kurczak "zbieleje" to dorzucasz pokrojone w polplastry cebule, chwilkę dusisz "na sucho", potem zalewasz pol szklanki wody przegotowanej i duszisz az do miekkosci cebuli, woda wyparuje. Fix rozrabiasz wg instrucji, ja kupuje dwie paczki, wtedy sosu wiecej jest, zalewasz na to wszystko, chwilke czekasz az zgestnieje, doprawiasz jeszcze wg gustu i koniec. Sosem polewasz ryz. Mowie ci - pychaaaa!:) a zajmuje okolo pol godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość e tam lepsze sa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a może jakąś salatkę? np. kap. pekinska + kukurydza+pomidory+ogorek świeży+ser feta i sos vinegret bardzo smaczna, lekka i pozywna do tego mozna podac jakies wieloziarniste pieczywo i czerwone winko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kentucky Fried Chicken

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rthz nl
Kurczaki są po to, żeby je wpierrdalać :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobre macie pomysły :) Dziękuję Wam 🌼 Jak robi się tego kurczaka w sosie jabłkowym? Waham się pomiędzy risotto,ryżem z fixem i sałatką ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość duża hela
kupujesz ciasto francuskie pieczarki szynke boczek papryke cebule np jeszcze brokuł i ser plesniowy generalnie składniki dowolne kto co lubi, piekarnik na 180 stopni ciasto rozwijasz na blache smarujesz jakims sosem np pomidowym lub czosnkowym na to kładziesz składniki posypujesz tartym serem zółtym i na ok 20 min do piekarnika, pyszne wychodzi podobne jak pizza w zaleznosci od składników tyle ze ciasto jest leciutkie i nie trzeba go robić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rigatoni: Składniki: makaron pene - rurki cięte na skos 5 sporych pieczarek 1 pierś z kurczaka 1 brokuł czosnek 4 ząbki smietana 18% przecier pomidorowy przyprawy (gyros Knorra, bazylia, oregano) oliwa Kroisz kurczaka w kostkę, marynujesz w oliwie i przyprawach (wystraczy sam gyros), chowasz do lodowki na 0,5 godz. Smażysz kurczaka na petelni az będzie mięciutki. Dodajesz pokrojone dość grubo pieczarki (zeby kawałki pieczarek były wielkości kawałków kurczaka) i smazysz az będą miękkie. Gdyby za szybko wyparowała woda z pieczarek można lekko podlać. Dodajesz czosnek (3-4 duże ząbki) i chwilę razem smażysz (chwilke tylko bo inaczej czosnek zrobi sie gorzki). Zalewasz śmietaną, doprawiasz oregano i bazylią (bazylii wiecej niż oregano). Dusisz wszystko razem chwilkę. Dodajesz mały przecier pomidorowy i dusisz razem. W międzyczasie gotujesz brokuła z dodatkiem Vegety albo innej Jarzynki. Gotujesz makaron. Jak wszystko jest gotowe to makaron do talerza głębokiego lub półgłębokiego, na to sos , a na sos wrzucasz kawałki brokuła (całe \"kwiaty\"). Smacznwego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kurczak jest najlepszy,bo smaży się go bardzo szybko,nie wymaga marynowania itp.Ale ja polecam słodko-ostre danie,które niedawno przygotowałam na podobną okazję: -polędwica wieprzowa -ser mozarella w zalewie -brzoskwinie z puszki (dwie) -papryka (czerwona,1/2) -cebula (1/2) -cukinia (niedużo,ja dodałam dwa plastry) -czosnek -olej/oliwa z oliwek -białe wino/woda przyprawy: sól,pieprz,rozmaryn,majeranek,oregano,lubczyk,pieprz cayenne,słodka papryka Polędwice solisz i pieprzysz,smażysz na oliwie/oleju.W rondelku rozgrzewasz niewielką ilość oliwy z oliwek,wrzucasz wyciśnięty czosnek,pokrojoną w kostkę paprykę,obrane i pokrojone plastry cukini,posiekaną w kostkę cebulę .Dusisz to pod przykryciem,możesz dolać odrobine syropu z puszki po brzoskwiniach,potem podlewasz wodą lub białym winem,aż warzywa nieco zmiękną.Dodajesz pokrojone brzoskwinie,to własnie one powinny być dominującym składnikiem sosu.Doprawiasz ziołami i pieprzem.Pamiętaj ,sos musi być pikantny!! Usmażoną polędwice odsaczasz z tłuszczu,przekrajasz w poprzek na dwie części,przekładasz pokrojoną w plastry mozarellą,składasz z powrotem (jak kanapkę) kroisz na dwie porcje,kładziesz na talerz i polewasz sosem.Podawaj z ziemniakami pieczonymi w plastrach,lub z brązowym ryżem.Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×