Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kyotos

Osoby po szkole zawodowej studiuja...

Polecane posty

Go艣膰 ajc
szczerze mowiac... czy po zsz czy po lo idziesz na studia, to malo kogo to interesuje :P . Mozna i po tym i po tym dalej sie ksztalcic. Teraz mozna wiele, otworzyli full zaocznych szkol, etc, po lo czy po zsz . W tych czasach, niekiedy sama szkola cie "zaprasza" do dalszej nauki. wiec trzeba korzystac, mozna sie rowniez przeciez po zsz przekwalifikowac na inny zawod, zdobyc inny zawod... nawet jak skonczyles np. mechanike, kucharstwo w zsz . Tyle jest ludzi, ktorzy robili sobie zawodowke, potem szlo do lo, studia, kursy rozne robili - i robia w innym zawodzie, niz tym co sie uczyli w zsz . pozdrawiam licealistow, co mysla, ze zawodowka to grupa gorszych ludzi

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marta j.
Ale to 偶e kto艣 sko艅czy艂 zawod贸wk臋 nie oznacza 偶e jest kim艣 gorszym od tego,kt贸ry sko艅czy艂 liceum.Bo jest masa os贸b,kt贸re nie maj膮 liceum tylko zawodow膮 i radz膮 sobie w 偶yciu du偶o lepiej ni偶 ci po L.O.Bo w 偶yciu liczy si臋 podej艣cie do niego i to co ma si臋 w g艂owie a nie tytu艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ainna...
tak zgadzam sie z Tob膮...Dochodzi艂am troch臋 inna drog膮 do "mgr" Po zawod贸wce, posz艂am do 3 letniego LO (wieczorowo), potem licencjat i mgr. I nie jestem w stanie poj膮膰 jak mo偶na w 1 rok zrobi膰 matur臋..Przecie偶 tego materia艂u jest tak duuu偶o. W zawod贸wce nie przerabia si臋 tego co liceum....Nie powinno tak by膰, bo to jest niespraiwdliwe!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ainna-widocznie jeste艣 ma艂o zdolna w nauce , 偶e nie da艂abys rady si臋 nauczy膰 w tak kr贸tkim czasie. Nie wszyscy sa tak s艂abi jak ty. Inni daj膮 rady wykuc materia艂 i to ze zrozuieniem w 1-2 lata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niektorzy po zawodowce wiedza jak sie pisze w ogole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak czytam wypowiedzi ^kyotos^ to a偶 zalewa mnie krew , Zastanawiam si臋 co chcesz osi膮gn膮膰 przez swoje wypowiedzi na temat ludzi kt贸rzy ucz臋szczaj膮 do szk贸艂 zawodowych i pomimo tego 偶e post jest z 2008 roku to musia艂am odpowiedzie膰 . Wiem 偶e niekt贸rzy maja tkz. b贸l d**y bo tak jak to okre艣li艂e艣 ludzie z "ni偶szych p贸艂ek" nie zas艂uguj膮 na to by mie膰 takie samo wykszta艂cenie jak ludzie kt贸rym za wszystko p艂aca rodzice i nie wiedza co to znaczy by膰 samodzielnym , ale wyobra藕 sobie 偶e znam wielu ludzi kt贸rzy w艂a艣nie po takiej szkole 艂atwiej znajduj膮 prace ni偶 ci kt贸rzy ko艅cz膮 licea . Jestem osob膮 , kt贸ra pochodzi w艂a艣nie ze 艣rodowiska zawodowniak贸w , nie s膮 to ludzie kt贸rzy olewali szko艂臋 w poprzednich latach , po prostu mieli problemy takie jak alkoholizm rodzic贸w , bieda . Oczywi艣cie jest wiele przypadk贸w , w kt贸rych ludzie nie chc膮 si臋 uczy膰 , ale w mojej szkole jest ma艂o takich przypadk贸w . W szko艂ach zawodowych nie jest tak 偶e nauczyciele wymagaj膮 ma艂o , trzeba si臋 uczy膰 pomimo ze np. ja mam dwa razy w tygodniu szko艂臋 a trzy razy praktyki . Wygl膮da to tak 偶e , zazwyczaj co przez te dwa dni mamy 14 kartk贸wek lub np. osiem sprawdzian贸w , nie jest 艂atwo je偶eli ucze艅 ma ambicje i chce by膰 dobry zar贸wno w szkole jak na praktykach , bo z zaj臋膰 praktycznych te偶 jest ocena . Wi臋c nie wiem sk膮d my艣l ze oni maj膮 i 偶e nie powinni mie膰 otwartej drobi do matury . Na koniec dodam ze twoje wypowiedzi mnie bardzo zirytowa艂y bo to tak jakby艣 powiedzia艂, 偶e ludzie z zawod贸wki s膮 gorsi , a przecie偶 wszyscy jeste艣my r贸wni , po prostu niekt贸rzy maja "trudne" 偶ycie tak jak wspomnia艂am o tym wy偶ej . Nie oceniaj ludzi po szkole bo cz臋sto mo偶na si臋 pomyli膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Id臋 w艂a艣nie na kosmetologi臋, a sko艅czy艂am kurs zawodowy wiza偶u. http://select.edu.pl/, wiza偶 to dobry pocz膮tek, polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰_inna
Ze mn膮 podobnie, najpierw sprawdzi艂am swoje umiej臋tno艣ci na konkretnym kursie zawodowym, w moim przypadku to r贸wnie偶 wiza偶, ale te偶 charakteryzacja w selekcie

Udost臋pnij ten post

Witam. Przeczytaj t臋 stron臋 do ko艅ca a gwarantuj臋, 偶e nie po偶a艂ujesz! Nie zmarnuj swojej szansy! Nie przejmuj si臋, 偶e tekst jest troch臋 d艂ugi! Warto przeczyta膰! TO NIE 呕ADEN 呕ART! GDYBY LUDZIE NAPRAWD臉 ZROBILI TAK JAK JEST NAPISANE BY艁OBY PI臉KNIE, ALE NIESTETY WI臉KSZO艢膯 UWA呕A ZE TO 呕ART, ALE PROSZ臉 WZI膭膯 TO NA LOGIK臉... NA ZDROWY ROZUM... Nie wierzysz? To oczywiste, kto da 15000 z艂 za nic? A jednak. Po pierwsze nie za nic, bo wk艂ad wynosi 5 z艂 po drugie potrzebujesz troszk臋 pracy dos艂ownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dzi艣 albo jutro !) Zarobisz jak ka偶dy, kto bierze w tym udzia艂 ok. 15000 z艂 w okr膮g艂y miesi膮c! (ja dok艂adnie zarobi艂em 2135 z艂 w nieca艂y tydzie艅 - 30 minut! Op艂aca艂o si臋.) Ten spos贸b wymy艣li艂 Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na 艣wiecie, kt贸ry w dodatku nie ma pracy... i tak si臋 rozesz艂o a偶 trafi艂o do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to 艂atwe i proste, ale je艣li nie masz teraz 5 minut 偶eby spokojnie o tym przeczyta膰 zapisz t臋 stron臋 i wr贸膰 kiedy b臋dziesz mia艂 czas : ) Tak wi臋c pomy艣l czy warto si臋 troszk臋 zaanga偶owa膰 - to zale偶y od Ciebie. Gdy opowiedzia艂em o tym kolegom, wy艣miali mnie... A jednak wzi膮艂em w tym planie udzia艂. Moi znajomi wyci膮gn臋li si臋 jak zobaczyli moje konto, a m贸wi艂em od razu wejd藕cie w to, wiadomo nawet znajomi czasami s膮 nie ufni. He, teraz si臋 z tego 艣mieje... Jak sobie przypomn臋 ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Z reszt膮 mi te偶 g臋ba opad艂a jak zobaczy艂em konto! A moje konto wci膮偶 ros艂o i dalej ro艣nie! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile os贸b musi ci臋偶ko pracowa膰 by utrzyma膰 dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dzi臋kuj臋 teraz temu, kto wys艂a艂 mi t臋 wiadomo艣膰 i przedstawi艂 mi ten pomys艂, dzi臋kuj臋 偶e nak艂oni艂 mnie do tego, aby zrobi膰 jeden ma艂y skok w bok od szarego 偶ycia i zainwestowa膰 pieni膮dze (kurcze-jakie pieni膮dze, 5 zeta to browar w knajpie..) po to by w艂o偶one - pracowa艂y dla mnie - a nie ja na te pieni膮dze. Teraz udowodni臋 Ci, 偶e jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawa膰! Nie potrzebujesz rozmawia膰 o tym z przyjaci贸艂mi, rodzina lub z nikim innym (chyba, ze chcesz). W dodatku, je艣li jeste艣 nie艣mia艂y(a) to problem masz z g艂owy - bo nie musisz mie膰 bezpo艣redniego kontaktu z drugim cz艂owiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma r臋k臋 na pulsie mo偶e osi膮gn膮膰 sukces i wzbogaci膰 si臋 o kilkadziesi膮t tysi臋cy z艂otych. Je艣li wierzysz, 偶e ka偶dy ma swoje pi臋膰 minut to po prostu zr贸b krok po kroku tak jak jest to napisane poni偶ej! To Twoja szansa na zmian臋 Twojej przysz艂o艣ci! To jest NAJTA艃SZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieni臋dzy przez Internet w tak KR脫TKIM czasie. OK to zaczynamy, bo si臋 rozgada艂em. Ten program dzia艂a i niewa偶ne z jakiego kraju jeste艣 albo w jakim przebywasz. NIE wa偶ne ile masz lat. I na dodatek NIE b臋dziesz potrzebowa艂 specjalnej wiedzy lub talentu. NIE b臋dziesz przegl膮da艂 stron internetowych, NIE b臋dziesz nigdzie dzwoni艂, klika艂, lub SPAMowa艂, NIE b臋dziesz tak偶e p艂aci艂 za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z mo偶liwo艣ci膮 obs艂ugi przez Internet, ale niekoniecznie), - Oko艂o 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! - Je偶eli masz chocia偶 13 lat, to mo偶esz za艂o偶y膰 swoje w艂asne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuje ci Dominet Bank. KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, 偶eby zarobi膰 musisz cos od siebie da膰! Wi臋c pierwsze co musisz zrobi膰 to zainwestowa膰 TYLKO 5 Z艁. Jak m贸wi Robert T. Kiyosaki- "je艣li nic nie zainwestujesz - nic wi臋kszego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabia膰 z powi臋kszaj膮c膮 si臋 rzesz膮 ludzi! Tak wi臋c, przelej 5 z艂 na PIERWSZE znajduj膮ce si臋 poni偶ej konto bankowe, nazw臋 odbiorcy wpisz: xxx a jako Tytu艂 wpisz: " pieni膮dze z sieci " CHCE, 呕EBYS WIEDZIA艁(A), 呕E JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAC TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawd臋 proste! Gdy przelejesz 5z艂 na pierwsze konto z poni偶szej listy, to mo偶esz ju偶 si臋 szeroko u艣miechn膮膰:) Nie wiem czy wiesz, ale ju偶 czerpiesz z tego programu wielkie korzy艣ci. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta:75 1050 1722 1000 0090 7876 7234 2. Nr konta: 74 1240 5110 1111 0010 3150 2554 3. Nr konta:65 1090 2457 0000 0001 1625 7111 4. Nr konta: 17 1140 2004 0000 3502 7417 9624 5. Nr konta: 07 1090 2835 0000 0001 2160 5997 PAMI臉TAJ! Wp艂a膰 5 z艂 na konto nr.1 i jako nazw臋 odbiorcy wpisz "xxx" (ze wzgl臋du na ochron臋 danych, a je偶eli dobrze przepiszesz numer konta to pieni膮dze i tak dojd膮...) KROK 2 Gdy ju偶 przela艂e艣 5 z艂 na konto znajduj膮ce si臋 na 1. miejscu listy nast臋pn膮 rzecz膮..., kt贸r膮 musisz zrobi膰 to zrobi膰 kopi臋 tej strony (tekstu na niej zawartego). P贸藕niej konto nr.1 skasuj , a na sam d贸艂 dopisz SWOJE KONTO w ten spos贸b b臋dzie zn贸w 5 kont, a ka偶dy przesunie si臋 o jedno oczko w g贸r臋, przenumeruj je na koniec od g贸ry 1, 2, 3, 4, 5 i stanie si臋 tak 偶e pod nr 5 jest tw贸j nr konta. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJI, PONIEWA呕 SAM NA TYM STRACISZ (wyja艣ni艂em to na pocz膮tku i czytaj dalej). NIE B膭DZ ZACH艁ANNY! Robisz to wszystko po to by wys艂a膰 ten ca艂y tekst ponownie (korzystaj膮c z twojej skrzynki mailowej albo reklamuj膮c na swojej stronie WWW) do np. 40 os贸b (zapami臋taj, 偶e 40 os贸b to dobra liczba do wzbogacenia si臋, ale mo偶esz zareklamowa膰 to w darmowy spos贸b w Internecie przez co wi臋cej ludzi to zobaczy i mo偶esz wi臋cej zarobi膰! POTRZEBUJESZ DOWOD脫W? Tutaj s膮 przyk艂adowe 3 osoby, oczywi艣cie NIE s膮 to wszystkie, kt贸re bra艂y udzia艂 w tym programie i kt贸re zainwestowa艂y nic innego jak 5 z艂 i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspania艂y plan! Zrobi艂em! wszystko co mi poradzili艣cie z jakie艣 3 tygodnie temu i co prawda nie uda艂o mi si臋 uzbiera膰 15 000 o kt贸rych m贸wili艣cie, ale te 9135zl tez mnie powali艂y, a jest jeszcze tydzie艅! " Tomasz Watorek , Warszawa "Cze艣膰. Tu Justyna! No c贸偶, co mog臋 powiedzie膰? DZI臉KUJ臉 BARDZO BARDZOOO MOCNO wys艂a艂am 40 maili tak jak m贸wili艣cie i w sumie zapomnia艂am o ca艂ej tej sprawie bo tak naprawd臋 nie wierzy艂am w to, a te 5 z艂otych to jeszcze nikogo nie uratowa艂o. Ale jak zobaczy艂am moje konto po kilku tygodniach to si臋 za艂ama艂am! W tym dobrym znaczeniu! By艂o tam prawie 15 000 z艂otych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecie偶 za kolejnych 30 dni b臋d臋 mie膰 tego wi臋cej! Dzi臋kuje jeszcze raz!" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie "By艂em zaskoczony kiedy zobaczy艂em moje konto ! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalaz艂o si臋 9440zl. Na pocz膮tku my艣la艂em, 偶e to jaki艣 b艂膮d wkrad艂 im si臋 do komp贸w. Ale potem wyp艂aci艂em pieni膮dze i kupi艂em sobie super kompa ! Nareszcie ! ! Dzi臋ki, dzi臋ki, dzi臋ki! " Ryszard Bodler, Gda艅sk A tutaj troszk臋 matematyki: Kiedy wy艣lesz swoje maile (lub rozpowszechnisz t臋 stron臋 w inny spos贸b, b臋dziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobi膰 powa偶ne pieni膮dze! 呕aden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieni臋dzy z r贸偶nych powod贸w, kt贸re wyt艂umacz臋 poni偶ej. Jak d艂ugo b臋dziesz wysy艂a膰 t臋 wiadomo艣膰 do ludzi, kt贸rzy b臋d膮 zainteresowani programem, mo偶esz spodziewa膰 si臋, 偶e 艣rednio odpowie na nie 25% ludzi. Ale b膮d藕my bardziej pesymistyczni i dajmy na to, 偶e tylko 12,5%, dla utrudnienia. Gdy wy艣lesz 40 maili do r贸偶nych os贸b, mo偶esz spodziewa膰 si臋 ze 5 z nich zrobi dok艂adnie to co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem tw贸j numer konta przesunie si臋 na 4 pozycje . W贸wczas ju偶 b臋dzie o tym programie wiedzia艂o 200 os贸b (5 x 40). Z tych 200 ludzi, udzieli si臋 25 (12.5% z 200=25), wi臋c dalsze 1000 maili (25 x 40), podnios膮 Tw贸j numer konta na 3 pozycje. Z tych 1000 ludzi, mo偶esz spodziewa膰 si臋, ze udzieli si臋 125 os贸b (12.5% z 1000=125), wi臋c dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje konto na 2 pozycje w li艣cie. A z tych 5 000 ludzi, mo偶esz spodziewa膰 si臋 625 os贸b , kt贸re si臋 udziela (12.5% z 5000=625), wi臋c kolejne 25 000 os贸b (625x40) podniesie TW脫J NUMER KONTA NA 1 POZYCJ臉! I teraz, z 25 000 ludzi, mo偶esz spodziewa膰 si臋, ze 3125 z nich odpowie (12.5% z 25 000=3125). A w tym czasie to Ty b臋dziesz na 1 miejscu! Wi臋c dostaniesz: 15 625 z艂otych! (3125 x 5z艂). Wi臋c, jak Tw贸j numer znajdzie si臋 na 1 pozycji przez kolejne kilka dni, to b臋dzie Tw贸j czas na to by zbiera膰 pieni膮dze! Przez serie 30 dni, te pieni膮dze b臋d膮 wys艂ane przez kilka tysi臋cy ludzi tak jak Ty to zrobi艂e艣! Powodzenia, PROSZ臉, nawet, je艣li si臋 nie zdecydowa艂e艣(a艣) jeszcze, nie wyrzucaj tej strony. DOBRZE CI RADZ臉! Ma艂o, kto wierzy ze mo偶na tyle! zarobi膰, ludzie s膮 bardzo sceptycznie nastawieni do takich spraw, ale to jest naprawd臋 realne, a te 5 z艂 "zaryzykowa膰" to nie du偶o. Dlaczego w cudzys艂owie? Bo je偶eli zrobisz to, co by艂o napisane wy偶ej, nie ma 偶adnego ryzyka! Tylko zysk! Zach臋cam Ci臋 jeszcze raz do wzi臋cia udzia艂u w tym! wspania艂ym planie! Na pewno nie po偶a艂ujesz! Pozdrawiam! PAMI臉TAJ, wy艣lij tylko 5z艂 na konto numer 1, po czym skasuj je wpisuj膮c swoje konto na sam d贸艂 listy automatycznie przesun膮 si臋 wszyscy o oczko w g贸r臋 i przenumeruj je od g贸ry 1, 2, 3, 4, 5 i stanie si臋 tak 偶e pod nr 5 jest tw贸j nr konta Nie b膮d藕my zach艂anni! Na ka偶dego przyjdzie czas w miar臋 przesuwania si臋 listy! KA呕DY zarabia, je偶eli 艂a艅cuszek b臋dzie solidnie prowadzony ! NIE ZMIENIAJ FORMY LISTU !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poszukaj kursu b膮d藕 szkolenia, kt贸re wzmocni膮 Twoj膮 pozycj臋 na rynku pracy! rekrutacyjnarewolucja.pl, strona z wieloma ofertami godnymi uwagi! na prawd臋 warto !:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam szko艂臋 Artystyczna Alternatywa z Krakowa, warto tam p贸j艣膰 si臋 uczy膰 wiza偶u i stylizacji oraz charakteryzacji. Bardzo profesjonalna kadra, fajnie wyposa偶one sale i duuuzo godzin zaj臋膰 praktycznych a w przysz艂ej pracy to podstawa www.artystyczna-alternatywa.pl

Udost臋pnij ten post

matko, a co komu szkodzi to 偶e kto艣 sko艅czy艂 zawod贸wk臋, a potem jednak ogarn膮艂 偶e da rade zda膰 mature i j膮 sobie zda艂? nie ma co by膰 typowym zawistnym Polaczkiem od razu...

Udost臋pnij ten post

zach臋cam do wej艣cia na stron臋 rekrutacyjna rewolucja, jest tam wiele ciekawych ofert pracy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶dy mo偶e chcie膰 si臋 dokszta艂ci膰 i i艣膰 na studia, nie rozumiem podzia艂u na ludzi po zawod贸wce i innych. Z drugiej strony osoby po ZSZ maj膮 konkretny zaw贸d i 艂atwiej im dosta膰 prac臋 ni偶 prymusom po samym presti偶owym LO, kt贸rzy nie umiej膮 nic. Bardzo dobrze, 偶e po ZSZ mo偶na i艣膰 do LO, dokszta艂canie trwa 2 lata, wiec mo偶na spokojnie dobrze si臋 przygotowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwia_966
Ja po zawod贸wce posz艂am do liceum zaocznego, w tym roku b臋d臋 podchodzi膰 do matury, pracuj臋, a ucz臋 si臋 w weekendy, musz臋 si臋 przy艂o偶y膰 nawet bardziej ni偶 osoby po "zwyk艂ym" LO, bo mnie nikt nie t艂umaczy dzie艅 w dzie艅 co i jak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po miesi膮cach poszukiwa艅 dochodz臋 do wniosku, 偶e po licencjacie z politologii musz臋 mie膰 zaw贸d :( czasy si臋 zmieni艂y, a ja chc臋 呕Y膯, a nie tyra膰 ci膮gle na korporacj臋. Lubi臋 mod臋 i wszystko co z ni膮 zwi膮zane. Moj膮 pasj膮 jest wiza偶 i dosz艂am do wniosku, 偶e raz si臋 偶yje i zrobi臋 z pasji prac臋. Po gl臋bszej analizie zdecydowa艂am si臋 na SZko艂臋 Select w Wa-wie, kurs trwa i ciesz臋 si臋, 偶e nie wywali艂am kasy w b艂oto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰_z艂a
Gratuluj臋, ja nie mia艂am tyle szcz臋艣cia, tylko juz nie mog臋 si臋 przepisa膰 do "normalnej" szko艂y :|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zenix93
Czy mi si臋 wydaje czy kto艣 ma co艣 nie tak z g艂ow膮? co to za argument, 偶e osoba b臋d膮ca w LO ma gorzej i wi臋cej egzamin贸w (przypominam) TYLKO i wy艂膮cznie og贸lnokszta艂c膮cych? w stosunku do osoby z ZSZ kt贸ra mo偶e (rzekomo) olewa膰 wszystko z g贸ry na d贸艂 i ma zapewniony dyplom uko艅czenia szko艂y. Ju偶 sam fakt 偶e mowa tu o osobach, kt贸re posz艂y d艂u偶sz膮 艣cie偶k膮 edukacyjn膮 (ZSZ+ULO+Studia) oznacza nielada wysi艂ek i dobre ambicje tej osoby. B膮d藕my realistami..osoba po LO ma tylko i wy艂膮cznie matur臋 i zero do艣wiadczenia i ukierunkowania zawodowego a dajmy na to 偶e taka jedna osoba od momentu uko艅czenia gimnazjum b臋dzie si臋 uczy膰 pod wybranym przez siebie kierunkiem zawodowym, b臋dzie zdobywa艂a wiedz臋 praktyczn膮,praktyki ,sko艅czy LO uzupe艂niaj膮ce i po maturze p贸jdzie na studia zwi膮zane z tym co robi艂 w zawod贸wce ma spore szanse na dobrze p艂atn膮 prac臋 a w dodatku b臋dzie pracowa艂a w tym czym si臋 odnajduje i co lubi. Dobr膮 , fajn膮 alternatyw膮 jest tak偶e technikum (kt贸re sam ko艅czy艂em) ale to wszystko zalezy od osoby i kierunku kszta艂cenia. wiadomo jednak 偶e znajd膮 si臋 osoby kt贸re rzeczywi艣cie posz艂y do zsz byleby cokolwiek sko艅czy膰 po gimnazjum (st膮d te cholerne stereotypy 偶e tam sami debile id膮) ale s膮 tak偶e osoby kt贸re maj膮c naprawd臋 dobre oceny na 艣wiadectwie uko艅czenia gimnazjum wybieraj膮 ten typ szk贸艂 poniewa偶 chc膮 co艣 osi膮gn膮膰. przecie偶 nieka偶dy musi i艣膰 do LO,p贸藕niej na prawo, medycyne do jasnej cholery. S膮 kierunki kt贸re wymagaj膮 du偶ej wiedzy techniczno-praktycznej (In偶ynierskie naprzyk艂ad) na kt贸rych takie osoby po ZSZ i ULO b膮d藕 technikum ju偶 na starcie maj膮 wi臋kszy zakres wiedzy i mog膮 si臋 wykazywa膰 ni偶 osoby po LO kt贸rzy opr贸cz interpretacji Pana Tadeusza i rozwi膮zywaniu 艣rednio problematycznych zada艅 z matmy,fizyki g****o wiedz膮 (oczywi艣cie nie m贸wi膮c 偶e ka偶dy tak ma). Reasumuj膮c m贸j d艂ugi wyw贸d kieruj臋 t臋 wiadomo艣膰 do wszystkich..r贸b cz艂owieku to co lubisz, pod膮偶aj swoj膮 艣cie偶k膮 i nie patrz si臋 na innych,decyduj za siebie i we藕 sw贸j los we w艂asne r臋ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szukasz pracy? Zdob膮d藕 zaw贸d! Zapisz si臋 do Policealnej Szko艂y Delta Edukacja na ulicy Szewskiej 17/1 w Krakowie! Posiadamy DARMOWE kierunki takie jak: - Technik Weterynarii - Technik Us艂ug Kosmetycznych - Technik Rachunkowo艣ci -Technik Administracji - Technik Informatyk - Florysta -Opiekun Medyczny - Technik BHP i wiele innych Mo偶na zapisa膰 si臋 telefonicznie lub osobi艣cie w sekretariacie szko艂y. W szkole Delta Edukacja nie p艂acisz: - wpisowego - czesnego - za sesje egzaminacyjn膮 -egzaminy zawodowe -legitymacj臋, indeks -rezygnacj臋 -frekwencj臋 oraz nie podpisujesz 偶adnej umowy! Nauka jest w 100 % darmowa! W szkole Delta Edukacja do zapisu potrzebujemy 艣wiadectwa uko艅czenia szko艂y 艣redniej oraz podania i dw贸ch zdj臋膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do Krakowa mam troch臋 daleko ;/ A jest ta szko艂a na 艢l膮sku ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Beauty lux - polecam. 呕eby faktycznie doj艣膰 pod wzgl臋dem zawodowym do czego艣 du偶ego, trzeba temu po艣wi臋ci膰 mn贸stwo czasu, zatem nie oczekujcie cud贸w. Tutaj naprawd臋 nad wszystkim trzeba mocno pracowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta88pl
Wszyscy chc膮 i艣膰 na studia, a p贸藕niej si臋 dziwi膮 偶e nie maj膮 pracy, jest przesyt takich ludzi, a tych z dobrym zawodem jest coraz mniej, lepiej mie膰 fach w kieszeni wi臋c polecam p贸j艣cie na kursy zawodowe, polecam poczyta膰 http://spbs.pl/uslugi/kursy-zawodowe-i-kariera-zawodowa/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W tym wszystkim liczy si臋 nie tylko satysfakcja uko艅czenia LO, ale tak偶e ogromny spryt os贸b kt贸re podj臋艂y nauk臋 zawodu. Dlaczego tak uwa偶am ? W naszym Kraju uko艅czenie zasadniczej szko艂y zawodowej umo偶liwia dalsz膮 nauk臋 pod k膮tem wykszta艂cenia 艣redniego, czego dalszym ci膮giem dla ambitniejszych jest zdanie matury i udanie si臋 na studia. Ko艅cz膮c liceum, masz tylko papier kt贸ry umo偶liwia p贸j艣cie na studia, ko艅cz膮c zasadnicz膮 szko艂臋 zawodow膮, posiadamy zaw贸d no i oczywi艣cie mo偶liwo艣膰 p贸j艣cia na studia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie, 偶e korzystniejsze jest uko艅czenie szko艂y zasadniczej, nast臋pnie wyb贸r studiowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co Ty masz do ludzi po szkole zawodowej ? Ja mam wielki szacunek dla tych ludzi , to jest ludzka tempota ktora kieruje sie zwyklymi stereotypami "zawodowka to dno" . Czlowiek po zawodowce ma fach w reku! I pracodawcy chetniej zatrudniaja takich ludzi a Ty po liceum co masz ? Wiedze,ktorej na codzien nie wykorzystujesz i dwie lewe r臋ce. Poza tym.. w tych czasach studia i matura sa naprawde zb臋dne. Pracodawcy nie patrz膮 na papierki ,tylko na umiej臋tno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiele zale偶y te偶 od tego czy mieszkacie w malej czy du偶ej miejscowo艣ci. Fachowcy wsz臋dzie sobie poradz膮, a absolwenci og贸lnik贸w czy studi贸w humanistycznych maj膮 szans臋 na prac臋 raczej w wi臋kszych miastach. Tutaj http://pracaswietokrzyskie.pl/praca-po-zawodowce/ jest wi臋cej o tym dlaczego zawod贸wki wracaj膮 do 艂ask.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podobny problem mamy w Niemczech - studia na uniwersytecie sa mozliwe nie tylko po "normalnej" maturze (ABI po 13 klasie gimnazjum - z tego ostatnie 2 lata to tzw. college-Stufe z poszerzonymi kursami z okreslonych / wybranych przedmiotow wedlug specjalnego klucza, aby pokryc przedmioty humanistyczne, jezyki, matematyczno-przyrodnicze i spoleczne), ale rowniez taka "skrocona" droga - matury w szybszym tempie, wymagania z jednego tylko jezyka obcego, ograniczony material z wielu przedmiotow w porownaniu z gimnazjum - i juz mozna studiowac okreslone przedmioty na uniwesytecie, a po kilku latach miec tyki sam dyplom, jak ludzie po "normalnej" maturze. To wszystko stanowi pewne "rozwodnienie" wyksztalcenia - moim zdaniem wymagania na maturze powinny byc dla wszystkich takie same - ostatnie dwa lata gimnazjum z takim samym zakresem wymagan dla wszystkich, dopuszczenie do matury, i jedynie matura jako uprawnienie do wyzszych studiow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I nie chodzi mi o dzielenie ludzi na glupszych imadrzejszych, tych z wyzszej czy nizszej polki - szanuje wszystkich. uwazam jednak ze do uzyskania okreslonych uprawnien (matury, dyplomu) wymagania powinny byc dla wszystkich takie same - przedmioty, egzaminy, czas inwestowany w nauke - taki "dyplom na skroty" to rozmywanie wyksztalcenia i policzek dla tych, co przez 4 lata podstawowki i 8 lub 9 lat gimnazjum (Niemcy) uczyli sie, poswiecali swoj czas i pieniadze rodzicow (tak tak) na wypelnienie okreslonych wymagan, a teraz okazuje sie ze ich sasiad na uniwersyteckiej sali wykladowej jest w tym samym miejscu po spelnieniu znacznie okrojonych wymagan. To niesprawiedliwe.

Udost臋pnij ten post