Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat

co wybrać?

Polecane posty

Gość mam dylemat

Gdzie wolelibyście mieszkac?? W bloku w miescie, nowe budownictwo i spore mieszkanie czy w domku na wsi pod miastem.Nie wiem co lepsze... blok fajnie bo wszedzie blisko, mam małe dziecko i czesto spaceruje.Ma to swoje zalety, tylko że sasiedzi no i zero działki, ogrodu.A domek fajnie bo wiecej przestrzeni ale kawałek do miasta, w zimie człowiek siedzi zamknięty , żadnych kontaktów z ludźmi no i do tego wszedzie samochodem i jak mi dziecko podrośnie to wszedzie bede musiala wozić.Pomożcie, jakie sa wasze opnie?

Gość najlepiej kup jedno i drugie

Gość mam dylemat
jasne, ciekawe za co, ledwo mnie na jedno stać

Gość xxxxxxxsylwuniazzzzzzz
Zdecydowanie miasto ;) łatwiej o wszystko, a na wakacje możesz wyjechać ale na 1, 2 dni ;p Dojeżdzanie do miasta to masakra

Gość ja bym zdwecydowanie wybrala
domek ;) Ale to dlatego, ze cale zycie mieszkalam ;) I nawet nie wiem czy bym umiala w mieszkaniu w bloku ;)

Gość mam dylemat
no wlasnie ja mieszkalam pare lat w domku za miastem, pare lat w miescie w bloku.Cholera i nie potrafie sie zdecydowac, na razie wydaje mi sie ze chcialabym nawet w bloku ale prawie cala rodzina mieszka w domach i namawiaja mnie na ta opcje.Ale ja wcale nie jestem przekonana czy to tak wspaniale.

Gość babinka
nie wiem co to za hasło że w zimie w zimie człowiek siedzi zamknięty . Mieszkam na wsi od 5 lat i jakoś zamknięta w zimie nie jestem. A na wsiach też funkcjonuje komunikacja w prawdzie rzadsza niż w miastach ale funkcjonuje. Piszesz że z dzieckiem czesto spacerujesz: i teraz czy wolisz żeby latało po ogródku swoim czy po parku i co wywrotka to gów...o od psa na rączkach??? Ja wyrosłam z miasta i czuje sie duzo lepiej tu gdzie jestem. cisza spokój... dzieci też nie narzekają.

Gość mam może nieco głupie pytanie
oczywiście że domek pod miastem

ja polecam dom pod miastem:) całe zycie mieszkam w domu na wsi a w mieszkaniu bym zwariowała. często śpię u nazeczonego właśnie w bloku. pobalować nie mozna bo sasiedzi. pobzykac sie głosniej nie mozna bo sasiedzi. jak pralka nawali łazienkę zaleje to remont robisz u siebi ei u sąsiada na dole. krzyki sąsiadów czasem sa masakryczne. 2 tyg temu po 2 str ulicy całą noc wył alarm w sklepie i nikt nie reagował, do nas przyjezdzają w ciagu 15 min. teraz szkoły na wsiach nie sa na najgorszym poziomie;) moja siostrzenica ma 8 lat chodzi na angielski i niemiecki obowiązkowo, w przedszkolu miała rytmikę, a teraz ma tańce. jak dobrze zorganizujesz czas to będzie super. i te niezapomniane grile ze znajomymi;)

Gość mam dylemat
Tez mieszkałam 8 lat na wsi z rodzicami jeszcze jak byłam młodsza i miałam utrudnione kontakty ze znajomymi bo oni spot6ykali sie czesto, wpadali do siebie na piechote bo blisko no a ze mna było gorzej bo jak cos o rodzice usieli przywozic do mnie swoje dzieci.No trzeba bylo wzystko juz specjalnie organizowac.Takze mam dylemat i nie wiem.Mieszane uczucia, ale to co piszecie o domkach to racja.Sasiedzi potrafia dopiec w blokach.Masakra, nie potrafie zdecydowac, juz mam dosyc...

Ja bym wybrała blok. Pewnie dlatego ze całe zycie mieszkam w bloku i sasiadów akurat nie mam najgorszych...

Gość wulc
wybierz to http:// redtube.com/14057

Gość zdarza sie no trudno
chyba blok lepszy jesli to duze mieszkanie i nowe budownictwo. Zobacz zawsze mozna wszedzie szybko wyskoczyc, do kina, do sklepu, na zakupy, do centrum handlowego, na spacer do parku, zawsze mozna spotkac sie bez problemu ze znajomymi, dziecko bedzie mialo blisko do szkoly i przyjaciol, nie bedziesz musiala go podwozic bo np bedzie potrzebowalo zeszytu od kolegi. Ja mieszkalam w bloku i mialam kolezanki ktore mieszkaly w domkach pod miastem, te drugie mialy zdecydowanie utrudnione zycie towarzyskie, dzieci je ignorowaly, bo np nie mozna bylo sie z nimi pobawic po szkole. Zrobisz jak bedziesz chciala, ja np lubie ludzi, lubie jak cos sie dzieje, lubie wyjsc wieczorem. Nie wyobrazam sobie miezskania w domku na wsi caly czas i spedzania samotnie wieczorow i specjalnego organizowania kazdego spotkania ze znajomymi bez mozliwosci wyskoczenia w kazdej chwili:)

ja rowniez, wole mieszkac w miescie,to kup ladne mieszkanie w tych ladniejszych nowszych blokach 4 pietrowych , one sa duze :P jak w domku , albo domek w miescie, przeciez tez sa, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie sa i to calkiem , fajene, i w dobrym miejscu

a domek fajna sprawa, ale moze na starosc jako alernatywa na lato, bo w zime to tez przerabane, trzeba samemu grzac itd, w bloku nie ma takich problemow, dolicz jeszcze szambo i te inne sprawy. Teraz nie trzeba mieszkac w prlowskim bloku z plyty w dwoch pokojach. Mozna kupic jesli masz kase swietne mieszkanie na zamknietym osiedlu, gdzie tez jest bezpiecznie

o albo wlasnie tak jak mowi violus, teraz sa swietne domki w miescie, takie blizniaki np, masz swoje duze powiedzmy dwupoziomowe mieszkanie, sasiadow tylko jednych z jednej strony a jestes w miescie:)

Gość blondynnnnaaaa
ja tam z miasta przeprowadziłam się na wieś i jestem zadowolona. co z tego że w mieście wszędzie blisko. tutaj ludzie są bardziej przyjaźni i częściej sie spotykam ze znajomymi niż w mieście. bo w mieście każdy jest zaganiany a tu czas wolniej płynie i jest super.

Gość mam dylemat
zdarza się no trudno - mam wlaśnie podobne myśli co Ty, jest więcej możliwości, wszędzie blizej to czlowiekowi łątwiej się gdzieś wybrać, poza tym uwielbiam spacerować , spotykać ludzi, obserwować co sie dzieje w mieście.Tutaj na wsi jest trochę nudno, niby jest chodnik ale wiadomo że nie bede spacerowac z dzieckiem przy głównej ulicy, to jet do bani.Muszę pakowac dziecko i wozek i za kazdym razem jade na spacer do miasta i tak :) I tak wlasnie sobie mysle ze domek to jest fajny na stare lata a ja dopiero mam 23 i ciągnie mnie do ludzi.Mamy z mężem działke na prawdziwej wsi , 40 km od miasta , przy lesie i chyba wystarczy mi jak w lecie tam pojade czy do rodzicow ktorzy mieszkaja na wsi.A i poza tym kwestia dziecka, w miescie jest bardziej samodzielne, moze spotkac sie z kolega czy kolezanka, ma wiecej swobody a nie jest wiecznie uzaleznione od rodzicow.Myślę ze za miastem jest chyba wiecej za.Dzięki wam dziewczyny za pomoc :)