Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolkachuda

pod koniec dziecko się obruci główką w duł

Polecane posty

pytanie poniewaz bardzo się boje i liczę na to że któraś z was miała podobną sytuację i podniesie mnie na duchu

Już Ci odpisałam na tym drugim temacie który założyłaś ze to jest jeszcze całkiem prawdopodobne.

Gość dziecko DROGIE
DOL to by miala twoja nauczycielka od polskiego jakby wzrok OBROCILA na ten post:D

Jeśli rodzisz pierwszy raz, i dziecko nie obróci się głowką do dołu jak rozpoczyna się poród to bedziesz mieć CC a jeśli to Twój drugi poród to rodzisz normalnie nawet jeśli jest to położenie pośladkowe :-)

Gość nie rodzi pierwszy raz
bo w opisie ma "matka dwójki dzieci" że też wiedziała jak napisać poprawnie "dwójka';)

Bysia bzdura!!!!! Przyjaciółka rodziła pół roku temu drugiego syna który był pośladkowo ułożony i od razu była decyzja o CC

Bysia----A gdzie takie praktyki stosują że rodzisz naturalnie(nie ważne który poród) a dziecko się nie przekręciło?! U nas w w szpitalu jak dziecko isę nie przekręci ZAWSZE jest robione cc

dziewczyny przepraszam was za ten okropny błąd ortograficzny ja poprostu nie myślę czasem zdaje mi się że mam tą choorobę związaną z pisownią ortograficzną

Dziewczyny dokładnie 16 sierpnia moja koleżanka urodziła drugie dziecko które było pośladkowo ułożone . Konsultowała tą sytuacje z dwoma lekarzami i każdy powiedział jej to samo że kwalifikuje się do normalniego porodu :-) Poród trwał 5 godzin w obecności dwóch lekarzy. Wszystko poszło lekko i bez znieczulenia. Pytałam sie mojego lekarza i to samo mi powiedział że przy drugim dziecku jeśli nie ma innych wskazań prócz ułozenia to kobieta rodzi naturalnie. \\nic innego Wam nie pozostaje jak spytać si eswoich lekarzy. Mój synus jest ułożony główką do dołu od początku lipca a termin mam na pażdziernik :-)

Gość MamaNiny
Moja córka jeszcze 2 tyg ( jestem w 37 tyg) była odwrócona pupka w dół lekarz mówił mi ze takim wypadku robic sie cc ale tylko przy pierwszej ciazy . Moja mama moja siostre w 4 ciazy rodziła SN a była ułozona pupa w dół . No moja córka juz główka jest w dól .. Karolkachuda mam nadzieje ze Twoje dziecko nie odziedziczy po Tobie " tej choroby ortograficznej :):):):)"