Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OPIONNIOWA

POLBANK - OPINIE KLIENTOW

Polecane posty

Gość OPIONNIOWA

Mam zamiar założyć konto oszczędnościowe w Polbanku podobna jest tam 6% karta do bankomatu itd proszę o wasze opinie o Polbanku? jesteście może jego klientami i możecie doradzić?

Gość OPIONNIOWA
HMM W M BANKU TO JUZ MAM KONTO TZLKO JEST PROBLEM Z WPLACANIEM PIENIEDZY, CO PRAWDA SA WPLATOMATY ALE NIE BAWI MNIE WPLACANIE NP 75 TYS PO 100ZL A MAM DO WPLACENIA WIEKSZE SUMY PRZEWAZNIEN W BANKNOTACH 100ZL

Gość OPIONNIOWA
PROSZE DORADZCIE?

Gość nikt ci
nie dosradzi jak napisalas o kasie bo wszyscy zazdroszcza takiej kasy

Gość OPIONNIOWA
nikt sie nie zna?

Gość maro
Witam. Nie mam złych doświadczeń z kontem oszczędnościowym (mam dwa tyg). STRZEŻ SIĘ DOSTĘPU PRZEZ INTERNET!!!!! Jest prawie nie możliwy, skomplikwoany, mało intuicyjny. Strona często się nie otwiera, lub otwiera sie kilka minut. Ja rezygnuję z konta w tym Banku po 2 tyg... Nie ma cierpliwości. Myślę, że jesli bedziesz je obsługiwać wyłącznie w placóce, to nie musisz sie martwić.

Gość ślawek
bank okropny wyciagnąc kase z konta to i tydzień malo

Gość faraonprusak
Niestety moje osobiste doswiadczenie z Polbankkiem jest koszmarne. Od poltora roku nie wyplaca transz kredytu hipotecznego, nie odpowaida na reklamacje wiec nawet nie wiem czemu nie wyplaca transz. Rzecznik konsumentow w Warszawie odsyla mnie do Grecji. Byc moze jestem wyjatkiem ale moje doswiadczenia nie sa dobre z Polbankkiem.

Gość olimp510
UWAGA OPINIA BARDZO NEGATYWNA - OSTRZEGAM !!! z zewnątrz(budynek) bank wyglada przyzwoicie; kusi tez oprocentowaniem ale UWAGA - nazwa POLBANK nie ma nic wspólnego z Polską; nawet NIE MAJĄ GWARANCJI POLSKIEGO FUNDUSZU BANKOWEGO !!! a poza tym w oddziale ŚMIERDZI - dosłownie ŚMIERDZI !! (Ostrów WLKP. Kolejowa!!) Uwaga - BANK TEN NIE MA POLSKICH GRAWANCJI FUNDUSZU BANKOWEGO !!! ma jakieś greckie a wiadomo jak wyglada system finansowy w Grecji (giełda poszła o 30 % w dół od pażdziernika!!). poza tym że mnie tak zrobili to byłem świadkiem jak taki sam trik zastosowano dle innej osoby która również zakładała konto skuszona oprocentowaniem !! jutro jade wybrać pieniądze zamknąć konto i definitywnie się pożeganać !!!

Gość piotr66
Moja opinia jest bardzo negatywna. Na stronie internetowej skusiło mnie niskie oprocentowanie kredytu gotówkowego. Złożyłem wniosek poprzez telemarketing. Uzyskałem info, że wstępnie kredyt przyznano. Po tygodniu zadzwoniono do mnie, że wszystko jest ok i że dotrze do mnie kurier z dokumentami ale, że niestety oprocentowanie przyznanego mi kredytu jest wyższe niż było napisane w necie. Ok zgodziłem się na to. Kurier przywiózł dokumenty, podpisałem i zabrał je do banku. Po kolejnych kilku dniach zadzwoniono do mnie, że muszę dostarczyć kolejne dokumenty i ze przyjedzie do mnie po nie kurier. Kurier dotarł i zabrał dokumenty. Znowu kilka dni oczekiwania na telefon, w którym pani z banku oświadczyła, że wszystko jest na dobrej drodze ale niestety oprocentowanie dla mnie zostało podwyższone :( No nic po raz kolejny przystałem na to. Znowu czekanie. Po tygodniu telefon i pani z banku mówi że muszę podać nr konta na który przeleją pożyczkę. Podałem a pani się rozłączyła. Po tygodniu (w sumie ponad miesiąc od pierwszego kontaktu) nie wytrzymałem i sam zadzwoniłem, żeby dowiedzieć się że nie przyznano mi kredytu. Bank przeciągał moją sprawę w nieskończoność a gdy mój wniosek odrzucono (nie wiem z jakich powodów bo wcześniej wszystko było OK) nie raczono mnie nawet o tym poinformować.

Gość jest mi przykro
ja polecam bank pocztowy ostatnio zalozylam sobie tam konto oszczednosciowe , wszystkie operacje i prowadzenie konta za darmo oprocentownaie 5%. Jak dla mie super. POLECAM!!! A o ty polbanku tez slyszalam niepochlebne opinie.:P

do trzymania pieniędzy jest to moim zdaniem fajne konto - bezpłatne (jeśli się nie ma karty) a procent dość wysoki przy koncie mocno oszczędzającym - ja odkładam na nim oszczędności jako główne konto nie polecam bo bankowość internetowa jest tak zawiła, że praktycznie nie istnieje! lepiej założyć sobie w innym banku konto z którego będziemy wyciągać kasę, płacić rachunki itd. nie odważyłabym się też wziąć w tym banku kredytu

Gość dsfgdsfg
o kuuurwa:o znowu mbankofani :o mbank jest dobry jak chcesz mieć cały czas prawie puste konto

Gość kamyk niebieski
jeżeli obracasz większą gotówką, to polecam e-konto pro w Lukas banku. Nic nie płacisz za konto jeżeli będziesz mieć na nim 5000zł. Dostep przez internet jest b.wygodny, za przelewy do obcych banków nie płaci się. Pieniądze trzymane w tym koncie na subkoncie oprocentowane sa chyba na 5,5% o ile dobrze pamiętam, ale to jest na stronie lukasa opisane. Konto jest naprawdę wygodne w funkcjonowaniu. Zabezpieczenie tokenem i hasłem super, żadne smsy. Wypłaty z bankomatów Euronetu i banku zachodniego BZ WBK bezpłatne.

Gość kkl
brałam kredyt obrotowy na firmę - zabezpieczenie hipoteka - podpisałam umowe, warunki, regulamin, zapozałam się z tabelą opłat - po trzech latach sprzedaje nieruchomosc, chce spłacic kredyt wczesniej- i co się okazuje? - że warunki spłaty kredytu różnią się od tych jakie były w dniu podpisania umowy kredytu: 1) było: prowizja za wczesniejsza spłatę: 3% od kwoty spłacanej, płatna tylko w pierwszym roku kredytowania, wydanie zaswiadczenia o spłacie kredytu - 20zł 2) jest tak: prowizja za wczesniejsza spłatę: 3% od kwoty spłacanego kapitału (wykreslili "w pierwszym roku kredytowania" ), opłata za wydanie zaświadzcenia - 100zł, do tego baran, który mnie obsługiwał wydał złe zaświadzcenie, nie nadające się do sądu do działu ksiąg wieczystych - panie tam pracujące zapytały co to za "jeden taki delikwent i uczony" co wydał takie zaświadczenie, nie wiem ile naliczyli mi kar za brak terminowej spłaty i brak obrotów na koncie, PYTAM: PO CO CZYTAC TABELE OPLAT I PROWIZJI, JAK ONI I TAK JE ZMIENIAJĄ BEZ NASZEJ ZGODY I KONSULTACJI ?!!, ja jako własciciel firmy nie moge zmienic warunkow umowy bez konsultacji z klientem, a banki co robią?? dziadostwo i oszustwo,

Gość kasik1212
ja chyba juz od 3 lat mam pieniadze w polbanku, jestem zadowolona tez wczesniej naczytalam sie troche ale nic z tego sie nie sprawdzilo mam teraz pieniadze na dwoch kontach samooszczedzajacych procent 5,5 jakis czas temu mialam 4 miesiaczne lokate i wszytsko jak najbardziej gra nie mam zadnych kart ani dotepu przez neta, jak chce wyplacic pieniadze to ide i wyplacam w kasie z tydzien temu bylam wyplacic 7 tys i pani wyplacila mi od reki

Gość kasik1212
mysle ze moze z kredytami jest tam problem ale ejsli chce sie wplacic pieniadze to jak najbardziej polecam

Gość przeciwpolbank
Mam w „Polbanku konto firmowe oraz linie kredytową, jeżeli chodzi kilkuletnią współpracę jestem bardzo NIEZADOWOLONY ! Pracownicy ( nie chcę napisać kłamią ) często udzielają błędnych informacji. Reklamacje pisemne są rozpatrywane raczej negatywnie jeżeli w ogóle dostanie się odpowiedź. W tej chwili mam u nich jedną sprawę w arbitrażu bankowym oraz drugą w UOKIK-u. Powiem tylko, że podczas trwania umowy kredytowej zmienili tabelę opłat i prowizji gdzie ściągają sobie opłatę za niedotrzymanie obrotów na rachunku opłata jest dość wysoka gdyż uzależniona procentowo od wysokości wykorzystanego kredytu. O takiej opłacie powiadamiają w trakcie wykorzystanego kredytu z informacją, iż nie jest się z obligowanym do akceptacji „nowego Regulaminu co jest równoznaczne z wypowiedzeniem i w takim przypadku trzeba spłacić cały kredy wraz odsetkami i kosztami wynikającymi z umowy, w praktyce człowiek zostaje postawiony przed faktem dokonanym tj. „zrobiony w balona gdyż ciężko tak nagle spłacić kredyt który był potrzebny na długoterminową inwestycję. Podobnie było ze zmianą wysokości oprocentowania kredytu. Może zdarzyć się tak , że (w skrócie) podczas trwania kredytu dostaniesz informację o podwyżce oprocentowania a jak nie akceptujesz tego faktu to spłać kredyt z odsetkami i kosztami Umowy Kredytu. CWANE ?! ODRADZAM POLBANK !!

Gość Frogo
Witam od 3 lat posiadamy firmowe konto w Polbanku. Korzystamy z dwóch produktów a mianowicie kredytu obrotowego hipotecznego oraz salda odnawialnego. Wszystko było w porządku do momentu kiedy to Polbank na jesieni 2009 roku wprowadził zapis, że brak obrotów w ciągu kwartału (nie podał ich wysokości) dla danego rachunku beżącego firmowego będzie skutkował karą za brak salda. Przeciętnie kwota kary nakładana przez Polbank za brak obrotów na rachunku bieżącym wynosiła około 1800 zł i naliczana była na koniec kwartału. Za ubiegły rok - ostatni kwartał nasza firma wygenerowała obrót w wysokiści 37 tyś zł - po uzyskaniu przez nas informacji nasz limit wynosił 39 tyś. ( zabrakło nam 2 tyś do spełnienia wymogu polbanku). Okazuje się, że brak owych 2 tysięcy do obrotu kwartalnego za okres od październik do grudnia 2010 nie skutkuje ułamkiem kary tylko całą karą w kwocie około 1800 zł. W taki sposób Polbank okrada polskich przedsiębiorców ratując swoje interesy w Grecji i udając wielkiego sponsora Justyny Kowalczy. Normalną rzeczą jest także fatalnie działająca bankowość elektroniczna polbank24, metody rozpatrywania reklamacji, nie działające wydane klientom karty płatnicze, horendalne prowizje od kredytów odnawialnych itp Na tym forum ostrzegam przed Polbankiem - bankiem, który wiąże swych klientów a potem podcina im gardło! Jeżeli, znajdzie się Ktoś poszkodowany w ten sposób przez Polbank - proszę o kontakt w celu złożenia pozwu zbiorowego wobec Polbank efg

A jak Frogo skontaktować się z Tobą? Mam dwa kredyty w Polbanku. Pomijam już historię związaną z ich otrzymaniem (totalny dramat). Chodzi mi o kary jakie bank nalicza za brak kwartalnych obrotów. Zapłaciłem 1450zł. Bank stwierdził, że obroty to tylko i wyłącznie wpływy, które przeleżą na koncie co najmniej 1 dobę oraz nie będą z nich pokryte raty kredytu. Nowy regulamin z 12.05.2010r. punkt 8. postanowień ogólnych mówi "Kredytobiorca zobowiązany jest do zapewnienia na rachunku bieżącym w banku obrotów przedsiębiorstwa w wysokości zgodnej z poniższą tabelą...itd". Jest tu mowa o obrotach i nie ma informacji czym wg Polbanku są obroty. A potocznie obrotem na koncie są wszystkie wpłaty i wypłaty bez względu na to ile czasu na koncie przeleżały. Mimo iż w kwartale zrobiłem obrót dwukrotnie wyższy od wymaganego bank ukarał mnie bo nie zaliczył do obrotu wypłat czy wpłat na konto na przyszłe raty kredytu. Rozmawiałem z pracownikami innych banków. Wg wszystkich obrót na koncie to wszystkie wpłaty i wypłaty. Jeśli PB ma inną definicję słowa obrót niech umieści ją w regulaminie. Złożyłem w tej sprawie reklamację. Pozdrawiam.

Gość frogo
Szanowny Kolego! Sprawa przedstawia się tak. Jako przedsiębiorcy nie możemy złożyć pozwu zbiorowego - mogą to zrobić osoby fizyczne nie prowadzące działalności gospodarczej. Po drugie Polbank efg jest oddziałem banku greckiego bez centrali w Polsce więc Komisja Nadzoru Finansowego sprawująca kontrolę nad bankami nie może Polbankowi nic zrobić - chyba, że zwróci się do jej odpowiednika w Grecji. Urząd ochrony konkurencji też będzie bezsilny. Mówiąc krótko opinia o Polbanku jest taka, że na dzień dzisiejszy robi bezkarnie ze swoimi klientami co chce. Ale jest nadzieja w postaci: kiedy to Polbank kupi bank mający swą centralę w Polsce lub przejdzie projekt ustawy Misnisterstwa Finansów zmuszający działające oddziały banków innych państw w Polsce do utworzenia na terenie RP centrali podlegającej Nadzorowi polskiemu. To jedyna na dzień dzisiejszy nadzieja dla nas, ponieważ w obu przypadkach jeśli do tego dojdzie skończy się bandyctwo Polbanku. A jeszcze jedno ostatnio emitowane jest reklama w radio, że Polbank po raz drugi otrzymał pierwsze miejsce za najbardziej przyjazny Bank dla przedsiębiorców według miesięcznika Forbs. Zadzwoniłem tam i dowiedziałem się że przyznają tę nagrodę według ustaleń jakiejś wywiadowni a nie realnych opinii klientów. Jeśli zechcesz się ze mną skontaktować pisz admin@frogo.pl Pozdrawiam Jarek

Gość Jola1222
Nie polecam tego banku,zla obsluga ,przeciagaja i nie udzielaja informacji nalezycie trzeba sie o wszystko prasic o wlasne pieniądze też zaslaniają sie procedurami ktore sa nie logiczne i głupie

Gość 7890POYTIRUE
UNIKAJCIE PROSZE BO TAM PORAŻKA TO GRECCY ZŁODZIEJE ,MNIE SIE ZDAZYŁO ZE WPŁACIŁAM RATE I KASA ZNIKŁA :)

Gość mam kredyt hipoteczny i
konto ror w polbanku i jestem zadowolona, zero problemow, zarowno z przelewami przez internet, czy wplatach i wyplatach w oddziale.

Gość zante
zdecydowanie nie polecam tego Banku- systemy beznadziejne, niekompetentne osoby i procedury utrudniające życie klientom. O to jeden z przykładów: wpłata w Euro- na księgowanie środków trzeba czekac 3 dni robocze, idąc do Banku trzeba co najmniej zarezerwowac sobie godzinę ale to nie gwarantuje obsługi poniewaz po tym czasie pracownicy potrafią wyprosic klienta z oddziału np w Warszawie na Garibaldiego 4. Wszystko jest ok tylko jak się wpłaca pieniądze ale jak tylko chce się nimi dysponowac utrudnienia na każdym kroku- w końcu jak Bank ma problemy z płynnością finansową to jest to nawet zrozumiale.

Gość polbank to bank grecki
i ja bym była ostrożna w obecnej sytuacji.....

Gość poiu758965412
Polbank już nie jest bankiem greckim i ma polskie gwarancje

Gość Klient EFG
Polbank...temat rzeka. Jedno jest pewne nie polecam nikomu. Reklama " zdajemy sobie sprawe że Twoja sytuacja finansowa może się zmienić" czytaj...mamy to głęboko w d....:"Wysłuchamy Cie i zaproponujemy najkorzystniejsze rozwiązanie" - czytaj .....wyspecjalizowany dział windykacji, który na wszystko ma jedną odpowiedź ....co mnie to obchodzi, że jest pan chory, martw się skąd wyczarować kasę, w d... mam twoje zdrowie. Po prostu po ludzku..... Z takim zrozumieniem patrza na człowieka że naprawdę można sie wzruszyć..... Żenujący bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!