Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kloooootkaa1

CO WYPADA KUPIC SWOJEJ CHRZESNICY NA 18TKE BADZ ILE PIENIAZKOW DAC

Polecane posty

Gość kloooootkaa1

MAM chrzesnice ktora za tydzien ma urodziny 18 i nie wiem co sie teraz kupuje na takie imprezy badz ilepieniazkow daje ;) za wszelkie rady dzieki ;)

Gość misiamała
ja dostałam 300 zł od chrzesnego i byłam zadowolona bardzo:)

Gość I.M
Dwa tygodnie temu też byłam na 18-tce chrześniaczki dałam 400 zł i długopis z wygrawerowaną dedykacja i datą urodzin.

Gość kloooootkaa1
o to bardzo ciekawy pomysl z tym dlugopisem;) a co myslicie na temat bizuteri ?;)

Gość kloooootkaa1
aparat to tez dobry pomysl ale z tego co mi wiadomo ona juz sobie jakis tam upatruje bo to milosniczka robienia zdj a mnie na taki nie stac to chyba lepiej dac kase niech sobie dolozy dotego aparatu ;)

Gość łoliszon
lepiej niech sobie zbiera kasę na wymarzony aparat, daj ile możesz wierz mi będzie zadowolona, możesz tez jakaś drobna pamiątkę, ale kasa to odpowiednie. teraz ciężko za młodzieżą trafić.

Gość my avon
jakas bizuterie jesli to dziewczynka kolczyki jakis wisiorek ja na moja 18 przynajmniej tak dostalam plus jakies sto zlotych nie ma co przeginac moim zdaniem.

"dziewczynka":o albo zapytaj matki czy zainteresowana o czyms nie marzy albo daj kase i jakas drobna pamiatke. ja od swojej chrzestnej na 18nastke dostalam wlasnie pieniadze i biblie :)

Gość my avon
biblia dobra na komunie:)

coz, biblia byla po prostu jako ksiazka a nie jako "swieta ksiega". zreszta, chyba nawet nie mialma swojej osobistej bibli (na komunie chyba nie dostalam) ps w Boga jako takiego nie wierze :D

Gość my avon
ja bym byla szczesliwa gdybym 100 dostala nie ma co przeginac to nie slub:) 100-200 zl badz jakis naszyjnik ladny kolczyki mysle ze najbardziej odpowiednie beda

e tam naszyjnik czy kolczyki ja dostalam na komunie kolczyki,lancuszki itp i zadnego nie moze. nawet uszu nie mam przebitych :o tym bardziej, ze autorka pisala ze ona preferuje styl sportowy.

Gość my avon
zegarek?:)

Gość bycie chrzestnym zobowiązuje
800 zł?

Gość my avon
ja tez jestem chrzestna... i na slub nie dalabym wiecej niz 300 zl a co dopiero na 18 urodziny...

Gość dgdffhg
Uuuuu zazdroszczę!! Moi chrzestni nie wykazali niestety żadnego zainteesowania moją osobą ..Ciekawe jak to będzie na ślubie :-D

Gość dgdffhg
chrzestna na ślub daje około 1000zł :-p Oczywiście zależy to od predyspozycji .. pracy itd. Chociaż ja żyję świadomością, że keidyś również będę musiała coś skubnąć mojej chrześnicy i już odkładam :-D Polska biedny kraj - nie rzuca pieniędzmi gdzie popadnie :-D

Gość 18 latkaaaaaaaaaaaaaaaa
tez w tym roku mam 18 i najbardziej chcialabym dostac kase. nie to ze mi na niej zalezy ale jesli mam dostac cos co bedzie lezalo w szafie czy nie bede tego nosic (np zegarek nie w moim stylu czy bizuterie) to jednak wole kase. z reszta rodzina wie ze mam dziwny gust i ciezko w niego trafic ;) ale cieszylabm sie z jakiejs fajnej pizamki (ale nie jak dla dziecka w mise :P)

Gość my avon
wielka przesada moim zdaniem ale jesli ktos cierpi na nadmiar gotowki i chec przekazania innym to czemu nie:)kto by sie nie ucieszyl z takiego prezenciku

Gość 18 latkaaaaaaaaaaaaaaaa
w tym wieku jeszcze zazwyczaj malo kto pracuje i kazde 10 zl jest cudowne ;)

Gość my avon
tak wlasnie kazdy grosz sie liczy:)

Gość hejum polelum
daj jej 200-300 zł, zreszta, nie przeginaj, na ile cie stac, tyle daj. nie wg zasady postaw sie a zastaw

Gość bycie chrzestnym zobowiązuje
jakbym dostała na ślub od chrzestnej 300 zł to bym ją wygwizdała

Gość hejum polelum
to swoja wygwizdz, zreszta to nie slub, tylko urodzinki na dodatek sztucznie napedzane to wszystko jest, miałem 18 w tamtym roku, dostałem tysiaka od chrzesnej, no i co ? gówno

Gość dgdffhg
Tysiaka na urodziny ? Chyba groszy :-p a jeśli mówiśz poważnie to ciesz się ..ja nwet życzeń nie dostałam. Liczy się gest !! Ślub moim zdaniem to co innego i tam należy się już wykazać nieco ;-)

Gość odrey1
za tydzien moja chrzesnica ma 18tke i postanowilam dac 400zl od calej moje rodziny(razem 4 osoby).nie bede pozyczac,zeby sprezentowac wiecej,tym bardziej,zpodrz kosztuje mnie drugie 400zl.ale czego nie robie sie dla chesnicy.......daje ile moge i gdybym nie miala to bylby tylko symboliczny prezent ale i tak bym pojechala