Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleńka Maleńka

Za mały brzuch ?? DLACZEGO

Polecane posty

Gość Oleńka Maleńka

Jestem w 30tc - mam moim zdaniem mały brzuch. Zresztą każdy daje mi max 5, 6 m-c ciąży. Lekarz nic nie mówi. Jego zdaniem ok, ale lekarz jest ogólnie dziwny :o Jak się położe na plecach to wtedy brzucha dopiero jest nie wiele :( Miała któraś mały brzuch, a dzidzia była spora i zdrowa? Z moją jest Ok, ale brzuch serio małyyyy Czasami tak patrze na ten brzucio i zastanawiam się jak ta dzidzia się tam mieści ? Nie wygląda ten brzuch na taki w którym miałoby być już tak spore maleństwo :(

Gość musztarda
Jak byłam w 8 miesiącu ciąży, spotkałam się ze znajomym, którego nie widziałam przez cały ten okres. Powiedział mi, że myślał, iż się wtoczę, a jego zdaniem, wyglądałam na lekko wzdętą. Wywaliło mnie dopiero w 9 miesiącu. Nie martw się.

Ja miałam maleńki brzuch w pierwszej ciąży. w 9 miesiącu wygladałam jak w 4 - przysiegam - wszyscy sie dziwili, że ide rodzić a mam taki maleńki brzunio. I na Usg wyszło, że dzidzia ma mieć ponad 4 kg - położne na porodówce mówiły - niemożliwe "módl sie dziewczyno żeby 3 kg było - Usg musiało sie mylić, albo lekarz źle zmierzył" - i jakież było ich zdziwienie, jak urodziłam synka, który ważył 4200g !!!! Teraz też mam maleńki brzunio i choć jestem w 6 miesiącu to naprawde nie widać, że jestem w ciaży, a dzidzia znowu duża - taka nasza uroda, ale jest tego plus - dwa tyg. po pierwszym porodzie mój brzuszek był juz zupełnie płaski.

Gość hub
ja tez mimo malego brzycha nie mialam malej dzidzi jak na ten tydzien

ja tez mialam malutki, zreszta moja dzidzia tez byla malutka... brzuch mialam pod koniec ciazy jak niektore w 5 mies-ale tak mialam w 1 ciazy i to samo w drugiej, mimo ze w kazdej przytylam po prawie 20 kg, wszystko poszlo chyba w tylek :-P gin mowil ze maly brzuch, ale ze przybieralam na wadze to nie byla to jakas nieprawidlowosc wazne zeby dziecko ladnie roslo :)

Gość ale nie jest wazne
jaki rozmiar brzucha macie ale czy macica rosnie - nie wiem czy macie czasem takie skurcze przepowiadajace i caly brzuch wam sie napina i robi twardy. Wtedy sprobujcie sobie wyczuc dno macicy - zalezy w ktorym tygodniu jestescie ale gdzies ponad pepkiem. ja tez na poczatku mialam maly brzuch teraz w 35 tyg jest juz spory i nikt sie nie dziwi - ty jestes w ciazy nie wiedzialem. ale caly czas polozna mierzyla i sprawdzala mi jaka duza jest macica i wszystko jest ok

Ja też mam raczej niewielki brzuch, a mój dzidziuś waży już prawie kilogram, więc gdzieś tam w środku musi się mieścić ;) Brzuch chyba zależy od budowy kobiety - czasem rozchodzi się bardziej na boki, czasem idzie do przodu. Nie martw się, lekarz na pewno by Ci powiedział, że coś jest nie tak.

po mnie w pierwszej ciąży do końca nie było widac że jestem ale fakt koniec był w 32tc i mała się urodziła 1670g więc w normie a teraz brzuchol mam olbrzymi w żadne ciuchy praktycznie nie wchodze tylko w sukienki i spódnice luźne i to trzymają się nad brzuchem ale teraz to już 38tc a brzuch widoczny jakoś od 25tc tak więc spokojnie :)

Gość earwyh
ja prawie do konca mialam malenki brzuszek, pytali sie mnie obcy czy wszystko ok z dzidizia a urodzilam Dziewczynke 3900:) nie mawtw sie, lekarz mi mowil ze nie martwic sie rozmiarem bo nieraz kobiety co maja wieeeelkie brzuchy rodza malenki dzieci

ja mialam malenki brzuszek 97 cm w najszerszym miejscu , panie dziwiły sie gdy przyszłamdo szpitala rodzic w 39 tc . a synek dossyc spory 3600/56

Gość kjlhkj
zmierz sobie cm, od spojenia lonowego do ''zakonczenia'' macicy, cm powinny odpowiadac wielkosci ciazy, np 31 tyg-31 cm, itd.

Jak poszłam rodzić to niektórzy się dziwili i nie mogli uwierzyć bo miałam taki mały brzuszek:) więc nie masz co się przejmować.Córka urodziła się z wagą 3600.

Gość sdfgbkjsrtf
spokojnie ja rodziłam w 39 tygodniu i na porodówce mówili że "mamy poród - dużo przed terminem" zlatywali się co raz nowi lekarze i każdy odchodził z kwitkiem że to 39... powiedzieli że dziecko malutkie pewnie ze 2kg.. itd itp urodziłam córę i tedy okazało się że ma 3500g... a dlaczego małe brzuchy są? dlatego że dziecko różnie się okłada.. i bardziej idzie w krzyż tym bardziej masz mniejszy brzuch.. powinnas się cieszyć jak to mi lekarz powiedział że "mały" mniej się męczysz, nie wyglądasz jak prawdziwa ciężarówka... a ja to i mogłam sobie sama buta zawiązać a kilka godzin przed skurczami w czasie kąpieli sama sobie cipkę ogolić :-P

Gość jaaaxd232
Jestem w 32 tygodniu ciazy i mam brzuszek jak niektóre dziewczyny w 4-5 miesiącu . A mały waży juz prawie 2 kg . Takze mały raczej nie bedzie. Jak włoże szersza luzniejsza bluzke yo czasem nikt nie zauważa brzucha . I lekarze mówią ze wszystko jest Okey :) .