Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinty

a mialo byc tak pieknie...

Polecane posty

Gość karinty

tdzien temu przyjechalam do usa jako au pair, myslalam ze wszystko bedzie ladnie i kolorowo ale tak nie jest. zostawilam w polsce swojego chlopaka, rodzine i tesknota za nimi jeste ogromna. w zyciu nie przypuszczalam ze mozna tak tesknic a jednak...jestem w obcym domu w obcym kraju i czuje sie samotna jak nigdy. chcialam tu przyjechac, nauczyc sie dobrze angielskiego, nabyc doswiadczenia ale nie zdawalam sobie sprawy ze bedzie tak ciezko. caly czas sobie powtarzam ze musze dac rade i musze byc silna bo zostaje tutaj na 7-8 miesiecy. nie mam tu nikogo procz kilku niedawno poznanych kolezanek. jestem rozbita i jak tylko pomysle o polsce, rodzinie, chlopaku to ryczec mi sie chce. nie moge wrocic do domu ale jest tak ciezko...pomozcie

Gość po miesiacu przywykniesz
na razie wszytkojest nowe i obce. Uszy do góry. Miej oczy otwarte, satraj sie zobaczyc duzo, poznac ludzi i zwyczaje w miare mozliwosci, zawsze to doswiadczenie, po powrocie doceniasz.

Gość takie są zawsze początki
wierz mi, nieraz wyjeżdżałam tak, nikogo nie znając. początki były cieżkie, a później... nie chciało się wracać.zobaczysz, będziesz mieć piękne wspomnienia i nowe doświadczenia :) wspomnisz me słowa ;)

ja bym wrocila moja rada - nie zmuszaj sie, nie warto ale rob co chcesz, to Twoje zycie

Gość 7 dni swiat
wyluzuj, ja bylam na studiach przez rok a potem 2 miesiecy w domu nie moglam wysiedziec i znow wyjechalam na 2 miechy za granice!!

Gość dc girl
hej karinty na pocieszenie ci powiem ze KAZDA au pair tak sie czuje :) za jakis czas wpadniesz w wir amerykanskiego zycia i zabawy i nie bedziesz chcicala wracac :) albo wrocisz i.... znow tu przyjedziesz :D mowie ci to ja, au pair w usa od 2 lat, posiadajaca przyjaciolki byle au pairki ktore wrocily do domow i... znow tu sa :D take it easy, bedzie dobrze ;)

Gość karinty
a w jakim miejscu jestes?? postaram sie zrobic co w mojej mocy zeby tu zostac i zrobic to co zamierzalam ale moja host family mi sie nie podoba i to jest glowny powod. chce ja zmienic ale nie wim czy uda mi sie znalezc nowa...

Gość dc girl
jestem pod DC jak ich nie lubisz to ZMIENIAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma co sie meczyc, nie za takie pieniadze pogadaj ze swoja area, ona ci napewno powie zebys dala sobie i im troche czasu (standard :O) polecam ci stronka www.greataupair.com , tam jest MNOSTWO rodzin, zacznij szukac juz teraz naprawde jesli ich nie lubisz to uciekaj stamtad aha, no i .. idealnej host family NIE MA, nie ma cudow... wiem po sobie, myslalam ze mam super, ale wszystko sie zmienilo..... eh. jak masz jeszcze jakies pytania to smialo ;) a z jakiej agencji jestes?

Gość karinty
napisz na moja gadu gadu 3491314 to wszystko Ci powiem