Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usiasiusia

kolejny pierwszy raz...

Polecane posty

Gość usiasiusia

ile czasu po porodzie trzeba sie wstrzymac od sexu? te umowione 6 tyg czy moze byc mniej? I jak to wyglada w praktyce? boli jak za pierwszym razem? jak wyscie mialy? mialyscie jakies obawy, bolalo???

Było normalnie. Czekaliśmy przepisowe 6 tygodni. Wiem, że są dziewczyny, które zrobiły to wcześniej, ale ja bym nie ryzykowała.

Gość usiasiusia
a nie balas sie ze cie rozerwie?? ja bylam szyta i puki co nie wyobrazam sobie jak to bedzie, mam dziwne obawy, glupie wiem. Tak jak za pierwszym razem

Ja ci powiem tak. Przez miesiąc myślałam że nie ustoje na nogach tak mnie wszystko bolało. Ale po 4 tygodniach kiedy już to zrobiliśmy wszystko wróciło do normy. Bóle odpuściły. To chyba dobre ćwiczenie na bolące blizny.

Odrobinę się stresowałam, choć na moje oko wszystko tam było ok, ładnie się wygoiło i chyba byłam bardzo dobrze zszyta, bo zaraz po zdjęciu szwów nie odczuwałam żadnych dolegliwości ani bólu. Nie obawiaj się, jak się zrosło to już się nie rozerwie. Oczywiście możesz odczuwać dyskomfort albo ból, to naturalne, więc pamiętaj: w razie bólu przestańcie. Lepiej odczekać trochę albo zaczynać stopniowo niż nabawić się urazu. Wcześniej dużo rozmawialiśmy z mężem i umówiliśmy się, że jakby bolało to przestaniemy. Ale byliśmy bardzo spragnieni, bo w ciąży seksu nie było zbyt wiele :) Szczerze mówiąc to ja odliczałam dni aż minie 6 tygodni ;) I może dzięki takiemu nastawieniu i ochocie wszystko gładko poszło ;)