Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itadakimasu

Antykoncepcja- pierwszy raz!!!

Polecane posty

hej dziewczynki:) mam problem- chcialabym rozpoczac wspolzycie ze swoim chlopakiem, ale kompletnie nie mam pojecia jakiego abezpieczenia uzyc, jakie jest najskuteczniejsze:( dodam, ze hormony odpadaja bo nie chce brac tabletek:/ prezerwatywa oczywiscie bedzie:) ale chcialabym cos poza tym:) aaa no i zeby nie bylo, mam 22 lata i jestem diewica:D Buziaki dla wszystkich!!:) i dzieki za pomoc:)

Gość takajednataka
poczytaj o globulkach pentax oval. Są do stosowania z prezerwatywą.

Gość turquoise mogę wiedzieć
no własnie ja też się niedawno jeszcze zastanawiałam. mam 18 lat, z chłopakiem jestem już prawie 2 lata. nie jestem jeszcze gotowa, ale niedługo nadejdzie ta chwila :D i również nie chce brać hormonów choć to najpewniejsza metoda, ale nie dla mnie, bo często miewam problemy z biegunkami i wymiotami (nerwica żołądkowa), poza tym są to hormony. i tak myślałam nad prezerwatywą i globulkami

Mój gin, gdy byłam karmiacą matką, zalecił mi właśnie globulki dopochwowe+prezerwatywa....Myślę, że zdały egzamin...:)

ja na pierwszy raz wykorzystałam prezerwatywę i globulki. wiele osób pisze ze one się pienią, leją, szczypią... - ja NIC takiego nie odczułam. a przynajmniej miałam poczucie że jestem bezpieczniejsza.

czy da sie je kupic bez recepty?? i mozna uzywac przy nieregularnym okresie?? bo u mnie to niestety rozbieznosc miedzy jedna a druga miesiaczka to czasem nawet 2 tygodnie:/ myslicie ze skutecznosc globulek jest wysoka?? pozdrawiam:)

nie potrzeba na nie recepty. ja za 12 globulek zapłaciłam 24zł. myślę że nieregularny okres nie jest zadnym problemem. skuteczność... nie do końca im ufam, ale w połączeniu z prezerwatywa jestem dużo pewniejsza, bo prawidłowo stosowane uniemozliwiają plemnikom poruszanie się...