Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boreksala

Zostać w wojsku na stale czy isc do policji?

Polecane posty

Gość boreksala

witam

Gość o nieeeeeeeeeeee
Ja bym ci radziła zostać w wojsku... ale nie wiem.. nie znam się na tym...

Gość lepsze perspektywy w wojsku

Gość lambardziara
w wojsku, jakas szkołka oficerska, potem alkoholizm i luzik a w policji bajzel, dzieci nienawidzą bez powodu, straszny zawód.

Gość zgon na pogrzebie
nas nie pytaj, gdzie serce każe, tam idź. mój facet został w wojsku i nie żałuje, perspektywy lepsze.

Gość boreksala
tak, wiem.Lepiej tam gdzie bardziej ciągnie, ale pieniadze i rozwoj tez sie licza. Tak jesli mialbym zostac we wojsku, to oczywiscie ze do oficerskiej pojde

Gość boreksala
Udzieli mi ktos jakies odpiweidzi, jakich pląc mozna sie spodziewac ,co z atmosfera, a we wojsku co z mieszkaniem dla mnie i zony? jest cos takiego?

Gość patologia crew
wojsko każdemu zawodowemu żołnierzowi daje mieszkanie, tak było od zawsze i chyba tak jest do dziś. według ustawy o zakwaterowaniu polskich sił zbrojnych żołnierze mają ustawowo zagwarantowany najem kwatery, nie wiem czy coś się w tym zmieniło obecnie, musisz poszukać. co do płac to niestety pomocą nie usłużę, bo mój facet siedzi na misji w afganistanie, więc to zupełnie inna para kaloszy, w każdym razie kiedy zaczynał "karierę" zawodowego dostawał niecałe 1500 zł, to było dawno, ale podejrzewam, że w tym temacie też ogromnych zmian nie ma. jak dla mnie wojsko rysuje się lepiej niż policja, mąż znajomej jest policjantem i jedyne, co robi to narzeka na robotę.

Gość boreksala
dzieki za info w takim razie o zakwaterowanie nie musze sie bac, a powiedz mi czy bedac zawodowym pozostal w tej jesdnostce gdzie zaczynal czy go przeniesli? a moze sam wybieral?

Gość Bladousta
zdecydowanie zostac w wojsku. wiem co mowie.

Gość boreksala
moze cos jeszcze dodasz, jakies szczegoly?

tylko że wielu zawodowych koczuje w internatach, bo wojsko nie ma tylu mieszkań, zwłaszcza że takie mieszkanie po zakończeniu służby mozna sobie w wielu przypadkach wykupić ale ja bym została w wojsku, zresztą to moje niezrealizowane marzenie

st. szeregowym mieszkanie nie przysluguje...to tak gwoli scislosci.

st. szer - jakies 1800 zl na reke + 13-stka i rozne inne dodatki.

Gość boreksala
nawet jesli maja zony? dziekuje za kolejne informacje, mam nadzieje ze jeszcze ktos sie wypowie na ten temat, im wiecej opinii tym lepiej, pewnie bedzie mialo to maly wplyw na moj wybor, pozdrawiam

Gość ladkkkkkk
ech, zostan w wojsku i idz do oficerskiej to rowniez moje marzenie bylo, kariera w wojsku ale wiadomo ze jak to jest jak sie jest kobieta, w kazdym razie powodzenia

Gość boreksala
a moze ktos jeszcze sie wypowie, naprawde to wazne

Gość boreksala
czy w trakcie odbywania sluzby wojskowej mozna juz wstapic do szkoly oficerskiej? Czy jej wybor zalezy ode mnie czy owjsko decyduje do ktorej szkoly sie udac? Wczesniej pisali ze mieszkan malo, co w takim razie gdy dla mnie zabraknie? Slyszalem ze wowczas samemu sie cos ynajmuje a oni placa za czynsz(jakos w to nie cche mi sie wierzyc) I co z pozniejsza praca? wyjazd na misje jest obowiazkowy? czy to ode mnie zalzy? ktos tez o tym decyduje?

Gość hfgffdd
moja znajoma pracujaca w wojskowosci niewiem co tam dokladnie robi po rozstaniu z mezem ktory zabral jej dom dostala wlasnie mieszkanie w internacie:O musieli sie tam gniezdzicw 3 osoby...:O ale teraz juz mieszka w bloku...wiec na twoim miejscu nie liczylabym na wiele:O

Gość kritika
Na pewno nie możesz iść do szkoły oficerskiej czy szkoły chorążych jednocześnie pracując w wojsku. Na to był czas po maturze a nie podczas pracy.Wojsko woli kogos po studiach , który przejdzie przeszkolenie niz czekać az ty się wykształcisz. Bo jaki niby przez te kilka lat, gdy kończyłbys szkołe byłby z Ciebie pożytek? Czeka Cię więc kariera szeregowego, kaprala, sierżanta, nie wiem jak to idzie po kolei. Szeregowi nie dostają mieszkań ale jeżeli zostaniesz np. sierżantem to juz na pewno tak. Ogólnie praca pewna, pensja przeyzwoita.

Gość boreksala
dziekuje za odpowiedzi

Gość kobieta nr 5
mój facet chce wstąpić do zawodowego. I mam kilka pytań: -czy służy się w najbliższej jednostce, czy "rzucają po całym kraju"?; -czy wyjazdy typu afganizstan (misja) są obowiązkowe? -płaca; -Czy się łoi wódę? etc.

Gość boreksala
moze wypowie sie ktos kto pracuje we wojsku?

teraz troche pozmieniali straszy szeregowy na reke ma ok 200o zł, 13-stke, a mundurowke w pierszych ilus tam latach jest mniej nie cala pensja.... + za urlop placa na kazdego czlonka rodziny...

Gość boreksala
koteczku, moze powiesz cos o tych misjach, czy mozna odmowic czy poprostu trzeba jechac i juz?

Gość boreksala
dobre :)