Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silene25

CO PRZYZADZIC NA ROMANTYCZNA KOLACJE??

Polecane posty

Gość silene25

pomocy,nie umie gotowac!! moj facet kilka razy w tyg gotuje przepyszne kolacje np poledwiczki w sosie z zielonego pieprzu a ja nie potrafie nawet dobrej jajecznicy zrobic!!moze znacie jakis przepis na cos pysznego co sama mogklabym przygotowac i tego nie spieprzyc:/ chcialabym chociaz raz zrobic mu cos pysznego ale nie mam pojecia co:/

Gość duża hela
Ja to bym cos włoskiego zrobiła, spaghetti jakies albo lasagne i winko czerwone, sałata, świece...

Gość silene25
hnm ale to chyba bardzo skomplikowane jest :/

Gość kamilaila
moim zdaniem jedzenie z restauracji czy jakiejs innejn knajpki zawsze bedzie sie roznilo od tego co sami zrobimy po domowemu dlatego tez popros np.mame albo bliska przyjaciolke o upichcenie czegos bo szybko sie nie nauczysz gotowac(sorka ze tak prosto z mostu ale tak jest) przynajmniej czegos na wyzszym poziomie co nadawaloby sie na kolacyjke z ukochanym:):)

spaghetti to nic skomplikowanego, a przecież na ogół właśnie to danie kojarzy się z romantyczną kolacją. I tak jak poprzedniczka napisała czerwone wino, jakąś sałatę najlepiej z pomidorami i to wszystko grubo pokrojone, oczywiście świece, nastrojowa muzyczka i tyle ;D

Gość duża hela
wcale nie skomplikowane, np: podsmazyć na oliwie kilka ząbków czosnku przez pół minuty nastepnie czosnek wyrzucić wrzucić pokrojona w kostke 1 cebulę i mięso mielone najlepiej wołowine ok 30dag. podsmazyc razem dodac bazylie najlepiej świeza ale moze byc suszona i pomodory w puszce alebo z kartonu i czosnek wyciśnięty kilka zabków dusic to wszystko ok 20 min (włosi dusza ok godziny ponoc wtedy jest najlepsze ) w trakcie duszenia podlewac czerwonym wytrawnym winem Spróbowac i doprawic ewentualnie do smaku solą i czosnkiem Do tego makaron spaghetti sałata najlepiej zwykła miesznaka sałat z marketu z oliwa i octem winnym. Jak lubicie rybki to ta sama opcja zamiast mięsa tuńczyk z puszki w sosie własnym tylko tunczyka sie już nie smaży tak jak miesa tylko od razu dodac pomidory i wystarczy ok 10 minut oczywiscie to wszystko posypujemy parmezanem

Gość silene25
dziekuje :) jutro kupie wszystko potrzebne i najpierw zrobie to u mamy zeby nie byklo przykrej niespodzianki:) a macie jakis przeoisik na poledwiczke?? albo jakies pyszne miesko z sosikiem?? buziaki

Gość silene25
eee mieska z sosikiem na koilacje nie za bardzo czy jak?? HIHI

Gość to pieprz
tu nie mowa o miesie z sosem jakie twoja mama robi, tylko o chudej wolowinie z pomidorami = ten sos jest zrobiony z warzyw, czyli jest zdrowy. w stronach mniej rolniczych niz polskie ziemie glowny posilek to wieczerza, w stronach rolniczych glowny posilek trzeba zjesc o 16 i popic kompotem, a potem na kolacje kanapka z pomidorem ;)

hej:) romantyczne wieczorki to moja specjalność:D ja radzę zrobić najprostszą w swiecie al pesto z jakas salatka i po krzyku. a al pesto robisz tak: ugotuj makaron /polecam primogusto nr 6/ od momentu jak sie zagotuje ja gotuje 13 minut. przecedzasz i wrzucasz do rozgrzanego sosu a sos robisz tak: na oliwie przysmażasz zabek czosnku i bazylie, sporo, najlepiej swieża drobno zmielona, w najgorszym wypadku moze byc suszona. do tego ja proponuje salate z tunczyka: pokroj pomidory i ogorki i dodaj tunczyka z puszki /w sosie wlasym/ dolej troche oliwy, octu winnego i oregano, sol pieprz jak chcesz. Mniam do tego biale winko ojej az mi sie zachcialo:) pozdrawiam:)

ojej zupelnie zapomnialam... makaron posyp parmezanem, jest drogi, ale smak jest niezapomniany..

a i tunczyk oczywiscie odcedzony i najlepszy w kawalkach;) uwierz mi takie dania podają nawet na przyjęciach w bardzo zamoznych domach:D

Gość sawertynka
proponuje zrobić magulon

skorzystam jeszcze z okazji ze nikogo nie ma i zapodam przepis na smaczne i łatwe miesko: karczek / w plastrach okolo 1,5cm lub polędwiczki /całe/ wieprzowe cebula zabek czosnku, troche kucharka, kostka miesna, oregano, oliwa wszystkie skladniki włóż razem do miski i dobrze nimi natrzyj mieso, wczesniej cebule i czosnek posiekaj oczywiscie i tak sobie zostaw przykryte w lodowce do dnia nastepnego na dzien nastepny włóż mięso do gęsiark i dolej tyle wody, aby mięso było zanurzone i gęsiarkę do piekarnika na 220 stopni i tak dus to wszystko aż mięsko będzie mięciutkie karczek okolo godzinki, poledwiczki troche krocej, to juz sama sobie sprawdź jak miekkie lubisz mięso mozesz do tego dodać kilka plasterkow marchewki jak sie mieso upiecze wyjmij je i gesiarke przestaw na gaz, zalej wywar zasmazka i masz sosik gotowy:) smacznego!