Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniprosii

NAJLEPSZY FUNDUSZ EMERYTALNY-KTO SIE ZNA???PROSBA W WYBORZE

Polecane posty

Gość paniprosii

Podjelam pierwsza prace, a wlasciwie staz .Musze takze wybrac fundusz emerytalny. Czym sie kierowac przy wyborze? Czy patrzac na notowanie gieldy? Jak to sie bedzie mialo do mojej przyszlosci? Prosze o pomoc .Dziekuje z gory .

Gość upencja bo żałosne
Daj sobie spokój dziecko... Idź do wróżki. Zastanów się: za 40 lat, kiedy będziesz szła na emeryturę (a może i później, bo wzrastająca średnia długość życia pewnie wymusi stopniowe podniesienie wieku emerytalnego do około 70 lat) ci ludzie, którzy obecnie zarządzają tymi funduszami już dawno będą wąchali kwiatki od spodu. Podobnie będzie z kadrowymi przeprowadzającymi nabór na stanowiska owych zarządzających. Co ci da wiedza o tym jaki fundusz jest obecnie najlepszy? Ja się pozwoliłem wylosować, bo to i tak przecież loteria. Będzie co ma być.

Gość paniprosi
akurat tu sie z toba nie zgodze, bo to jest jak z bankami- pojdziesz do jakiegos , nie sprawdzisz- a potem szukaj igly w stogu siana. Malo to bylo przypadkow, ze male banki upadaly i slad po nich ginal? Z duzymi bankami byloby to niemoliwe. Dlatego chce sie rozeznac co do mojej przyszlosci./Nie chce, zeby tak wazne spraswy byly dzielem przypadku:/

Gość dsgfdsg
jesli sie pracuje na umowe zlecenie to nie trzeba wybierac funduszu?? jak to jest dokladnie??

Gość majamaja
ostatnio chyba najlepsze były CU i ING, ale głowy nie dam :)

Gość ale to prawda
tak naprawdę nie wiadomo który będzie najlepszy, który najgorszy więc możesz się dać wylosować, możesz też wybrać polecany na forum ing. jak masz umowę zlecenie to też będziesz wybierała fundusz

Gość nie ma sie co zastanawiac
wszystkie wyplaca podobne, niskie, emerytury🖐️

Gość fdskfdslkfdsfldslknfkdslfsdkfn
haha to że będą niskie to akurat jedyna pewna rzecz :D podziękujmy ekipie AWS która dziś działa pod szyldem PO :D🖐️

Gość nie ma sie co zastanawiac
nie zapominajmy jednakże ze w skład AWS wchodziła rownież partia Kaczyńskiego (PC) :classic_cool:

Gość paniprosii
skad macie pewnosc, ze emerytury beda niskie??? Nie rozumiem.Dlaczego emerytow z Australii stac podrozowac po swiecie? Jka jest roznica pomiedzy zagranicznymi ,a polskimi? Czy moge wybrac fundusz zza granicy?

Gość paniprosii
podnosze

Gość paniprosii
zastanawialam sie nad ING. dosyc niezle sobie radza. Wspolczuje ludziom z Pocztylionu....na szarym koncu,...

Gość bank Barings był duży
i nawet jeszcze wojny napoleońskie finansował... sprawdź, co się z nim stało. przyszłość jest całkowicie nieprzewidywalna.

Gość paniprosii
dzis rozmawialam z przedstawicielem AEGON. nie graja agresywnie, ale bezpiecznie. Wg. money.pl (16.97.08) najmniejsze stopy zwrotu mieli Generalli, OFE, Skarbiec-Emerytura i ten caly AEGON. No a ING az -3,43! Ale z drugiej strony ING dzialalo w miare dobrze (tak mi sie wydaje). Co wy na to? A jest taka ewentualnosc, bym mogla zapisac sie do zagranicznego funduszu, np ktory dziala w Szwajcarii ,a nie w pl?

Gość paniprosii
podnoszę

Gość paniprosii
co do Generalli, to nie jestem przekonana, tAK samo i CU.(ludzie mieli problem z wyplata zdrowotnych czy czegos tam ).

Gość paniprosii
podnoszę

Gość paniprosi
dzieki wielbiciel. Wedlug innych rankingow ING jest na prowadzeniu (gra agresywnie itd). Generallli to wloska "firma" , a wlosi jakos mnie nie przekonuja. A jak wam sie widzi AEGON? ( prosze tez o odpowiedzi na moje pytania powyzej).

Gość paniprosi
podnoszę.

Gość paniprosi i podnosi

Gość równie dobrze możesz pytać ...
... o numery w najbliższym losowaniu dużego lotka 🖐️

Gość paniprosii
moze ktos jest lepiej zorientowany niz ja, dlatego pytam.

Gość paniprosii