Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hogatta

jak to jest z wagą w ciąży

Polecane posty

Gość hogatta

Od czego to zależy, czy tyję sie od tego że sie dużo je czy hormony powodują że sie tyję samoistnie nie jedząc o wiele więcej niż zwykle?

Tyjesz jak sie objadasz,przyjmuje sie ze jesli Przybedzie Ci do 9 miesiaca ciazy 12 kg ,to jest to normalne, skalda sie na to : waga plodu plus wieksza ilosc plynow w organizmie, wieksze piersi, no i troche tluszczyku,ktory zapewne zrzucisz w czasie karmieniapiersia. POwyzej tego raczej nie powinnas przytyc. Do 5 miesiaca nie powinnas przytyc wiele, dopiero potem waga moze skoczyc o pare kilo az do 9 miesiaca. Jak nie chcesz duzoprzytyc to zrezygnuj ze slodyczy , albo jedz je raz w tygodniu.

Gość booomi
pewnie od wszystkiego po trochu skłonności do tycia wogóle plus skłonności do zatrzymywania wody w organizmie. Jak zapytałam mojego lekarza dlaczego jedni tyja 8 kilo a inni 28 to powiedział że ci co tyja 28 objadaja sie bo jak nie w ciaży to kiedy. ale wielokrotnie mial przykłady że kobieta tyła strasznie szybko i mówiła że mało je i wskakiwało jej nadciśnienie albo cukrzyca to sie przestraszała i okazywało się że od następnej wizyty waga nie rosła jej w zawrotnym tempie bo sie pohamowawała z jedzeniem. ale nie wiem jak jest naprawdę. chociaż chyba nie ma dymu bez ognia....

Gość ewamaj
ja jestem w 5 miesiacu a juz przytylam 8 kilo az boje sie co bedzie dalej chyba bede jedna z tych slonicco tyja wciazy 30 kilo:)

Gość hogatta
ja jestem na początku 4 miesiąca i juz widzę że tyję. Więc myślę że 25 stuknie na pewno.

a mnie większość wagi co doszła to z powodu strasznych obrzęków. Po wyjściu ze szpitala waga była taka jak przed ciążą. A przytyłam około 23kg

Gość anił
no nie oszukujmy sie, kg z powietrza sie nie biorą! te które dużo tyja a twierdza ze malo jedza po prostu nie zdaja sobie sprawy z pochłanianych kalorii np nie widza ze apetyt maja wiekszy a do tego mniej sie ruszaja. ja do 4 mc przytyłam może 1kg a pozniej ok 6 wychodziło mi 0,5kg na tudzien - niby ksiązkowo ale robilam si ejuz jak dla mnie zbyt pulpecikowata. przyjrzałam sie swojej diecie i z czystym sumienem musialam przyznać ze znacznie sobie folguję. zaczelam normalnie, zdrowo jesć (żadnego głodzenia!) i teraz na koncówce mam 12+ wiec całkiem rozsadnie.

Gość bimba 2008
Kobieta ktora przed ciaza wazy za malo przytyje wiecej, ja mialam wskaznik bmi ponizej 18, jestem przed porodem i przytylam 13 kg.

Gość Ola_blaszczyk
Witam! A czy na początku ciąży, tzn. w I trymestrze nie chciało się wam jeśc i straciłyście 1-2kg?? Pozdrawiam :)

Gość Animari
10-15 kg to norma, wiecej to już niedobrze